
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Maria P. (teleflex) ID 105501 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) "Tatranské" zemiakové lokše...[ recept č. 54983 zo dňa 14.9.2013 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg zemiakov /staršie, z nových sa lokše nedajú dobre robiť/, 300g hladkej múky, 1 vajce, soľ...bravčová alebo kačacia masť na pomastenie alebo rozpustené maslo, mletý mak a práškový cukor na posypanie - záleží, či chceme nasladko alebo naslano. Ja ich plním kuracou pečienkou - recept som dala nižšie. POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky si deň vopred uvaríme v šupke /to je dôležité/, necháme vychladnúť, na druhý deň ošúpeme, najemno nastrúhame. Pridáme hladkú múku, soľ a vajce. Rýchlo zmiesime a hneď začneme pripravovať lokše. /Cesto nesmie dlho stáť, inak začne rednúť, potom bude treba prisypávať múku a stratia svoju "mäkkosť" a "vláčnosť" pre ktoré ich my zbožňujeme. Cesto rozdelím na dve časti, jednu dáme na pomúčenú dosku /podsypávam hladkou múkou/, urobím šúľok, ktorý nakrájam na menšie časti, Z každého kúska vyvaľkám placku /treba stále jemne múkou podsypávať/ a opekám na platničke /treba ju dobre rozohriať/, každú placku nožíkom "posekám" /len také malé zárezy, cez ktoré uniká nahromadený vzduch/. Lokše potom pomastím masťou a nechám chvíľu prikryté medzi dvomi taniermi - krásne zvláčnejú. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() NÁPLŇ Z KURACEJ PEČIENKY: 500g kuracej pečienky, 1 cibuľa, 1/2 jabĺčka, trocha mletej červenej papriky /nemusí byť/ , soľ, olej Na oleji si osmažíme na plátky nakrájanú cibuľu a ošúpané a na kocky nakrájané jablko, osmažíme do zlatova. Pečienku si očistíme od blán, umyjeme a pridáme k cibuli, podľa chuti prisypeme trošku červenej papriky /ale nemusí byť/, a prikryté dusíme vo vlastnej šťave domäkka. Necháme vychladnúť a zomelieme na mäsovom mlynčeku, potom podľa chuti osolíme. Touto plnkou plním lokše. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | andrea k. (happyhappy) ID 42918, mimibazar.sk/happyhappy (26.1.2017, 13:50) |
![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Maria P. (teleflex) ID 105501 (27.10.2017, 12:16) |
![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jarmila P. (jemina1) ID 29668 (1.8.2014, 12:42) |
vyzerajú chutne |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Maria P. (teleflex) ID 105501 (1.8.2014, 14:11) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (31.7.2014, 22:40) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Maria P. (teleflex) ID 105501 (1.8.2014, 14:10) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |