. .. .. .. .. .. .
. .

Hruškový koláč s karamelom... - RECEPT 54945

Maria P. (teleflex) ID 105501
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.7.2009
Naposledy: 4.1.2025 10:49
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 40
RODINNÉ FOTOGRAFIE 531
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1149
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Hruškový koláč s karamelom...


[ recept č. 54945 zo dňa  ]


Hruškový koláč s karamelom...


POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 200g hladkej múky, 100g masla, 1 žĺtok, 2 PL kryštálového cukru.....PLNKA: asi 1 kg hrušiek, 40g rozpusteného masla, 2 PL trstinového cukru, 3PL marhuľového džemu, 2 PL umu alebo hruškovice.....KARAMELOVÁ POLEVA: 130g kryštálového cukru, 250g smotany na šľahanie

POSTUP PRÍPRAVY

Receptík som si našla na internete a je fakt fantastický...





Najskôr si robím polevu: cukor upálim na karamel a tenkým pramienkom prilievam za stále miešania smotanu izbovej teploty, nechám chvíľu povariť a dobre vychladnúť...




CESTO: všetko si spolu zmiesime a necháme v chlade 20 minút odpočívať. Cesto je na pohľad tuhé a mrví sa, ale také má byť.





Kým sa nám chladí cesto ošúpeme hrušky, vykrojíme jadierka a hrušky nakrájame na plátky. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm najlepšie na silikónovej podložke alebo na igelitovom sáčku, pomocou ktorej /ktorého/ ho prenesieme do jemne vymastenej koláčovej formy. Ak sa nám potrhá nevadí, stačí rukou popritláčať na dno a aj boky formy. Plátky hrušiek poukladáme nahusto po celom obvode aj strede koláča, pokvapkáme rozpusteným maslom a posypeme trstinovým cukrom. Dáme piecť na 40 minút na 175 °C. Potom vyberieme a potrieme marhuľovým džemom, ktorý si rozmiešame s umom. Teraz si zapneme len horný ohrev alebo gril /ak máme/ a zapečieme na 5 - 8 minút...treba si to odsledovať, aby sme koláč nespálili. Hotový koláč po vychladnutí potrieme karamelovou polevou.
<< Slivkový Tarte Tartin... | Hruškový koláč s karamelom... | Čokoládová klasika... >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Marienka K. (00marlenka) ID 208916 (12.9.2013, 22:49)
(Y) hrušky a karamel úžasné, len opatrne s maslom do plnky ho vôbec netreba a cesto mi nevyšlo :D ale odporúčam :)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria P. (teleflex) ID 105501 (13.9.2013, 12:42)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
hana h. (hankazk) ID 90615 (9.9.2013, 15:57)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria P. (teleflex) ID 105501 (9.9.2013, 20:26)
(F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu