Maria P. (teleflex) ID 105501 |
 |
Oblasť: Nitra |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 23.7.2009 |
Naposledy: 21.5.2025 22:51 včera |
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Slivkový Tarte Tartin...
[ recept č. 54942 zo dňa 8.9.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
300g lístkového cesta, 130g kryštálového cukru, 50g masla, 50ml vody...asi 1 kg sliviek, 15g rozpusteného masla
POSTUP PRÍPRAVY
Najskôr si pripravíme lístkové cesto, rozvaľkáme ho natenko a priložíme koláčovú formu, v ktorej "Tarte Tatin" budeme piecť, obrežeme a zvyšok cesta odložíme /pokojne aj do mrazáku, v budúcnosti sa dá využiť/. Necháme si len kruh, ktorý sme získali.
Na panvici alebo v kastróliku rozpustíme cukor, ktorý po rozpustení zalejeme teplou vodou a necháme prípadné hrudky rozpustiť. Odstavíme zo sporáka a vmiešame 50g masla. Hotovú omáčku rozotrieme na dno koláčovej formy. Slivky si odkôstkujeme a prekrojíme napoly. Nahusto poukladáme na dno koláčovej formy do karamelovej omáčky. Slivky, ktoré zostanú nakrájame na 1/4 a poukladáme do vzniknutých medzier. Potrieme rozpusteným maslom a pečieme na 195 °C 25 minút.Potom opatrne priložíme lístkové cesto a dôkladne ho na predpečené slivky popritláčame, popicháme vidličkou. Pečieme ešte 30 minút na tej istej teplote. Vyberieme z rúry a necháme 5 minút postáť. Potom si na vrch koláča priložíme tanier, rýchlym pohybom /najlepšie nad drezom, pretože nám vytečie trocha šťavy/ pretočíme. Po vychladnutí môžeme pokrájať... |
 | Lenka M. (elem) ID 8574, mimibazar.sk/elem (19.9.2013, 13:33) |
Vynikajúci koláčik, neodolateľná vôňa a chuť, jednoduchý na prípravu, ďakujem za skvelú slivkovú inšpiráciu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (19.9.2013, 17:55) |
za máličko  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |