. .. .. .. .. .. .
. .

Hruškový koláč - Pear Tart - RECEPT 54841

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 85073 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Hruškový koláč - Pear Tart


[ recept č. 54841 zo dňa  ]


Hruškový koláč - Pear Tart


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 250G hladkej múky, 125g masla, trosku soli, 1KL cukru, 45 ml ľadovej vody a 1 KL škorice (ale tá nemusí byť).. Plnka: Hrušky(asi 7) a hnedý cukor.... Medová poleva: 2pl medu a 1 pl vody

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: Múku+maslo+škoricu+cukor+soľ som zmiešala dokopy a vznikla taká mrvenička, do tej som priliala vodu a vymiešala lesklé cesto, ktoré sa nelepilo na ruky . Vložila som ho asi na 30 min do chladničky.

Medzitým som si ošúpala hrušky, zbavila som ich jadierok a nakrájala na tenké plátky.

Z chladnicky som vybrala cesto, vyvaľkala na pomúčenej doske. Formu som si vytrela maslom a položila som naň cesto - musela som si ho zrolovať na valček inak by sa mi potrhalo. Cesto som jemne popritláčala na formu a to čo prevyšovalo som obkrojila a nechala na ozdobu. Poukladala som hrušky aby to nejako vyzeralo a potrela som ich "medovou polevou" - nie celou!. Medovú polevu som si pripravila tak, že som si dala to malej nadobky med s vodou a trošku som si to vo vodnom kúpeli prihriala, kým sa med s vodou spojil. Po natretí som koláč posypala asi 3ma malými lyžičkami hnedého cukru. Z cesta, ktoré ostalo, som si urobila hviezdičky a srdiečka a poukladala som ich na koláč.

PEČENIE: Prvých 15 minút na 210C. Potom som rúru stíšila na 170C a piekla asi 50min. Pri pečení na nižšej teplote som si koláč po 10tich minútach prikryla alobalom,aby hrušky moc nevyschli a pustili šťavu. Alobal som potom na koláči nechala asi 20 minút. Po týchto dvadsiatich minútach som koláč vybrala, odstránila alobal a zas potrela medovou polevou a posypala cukrom ako aj predtým,vrátila som ho do rúry. Posledných 20 minút sa koláč dopekala odokryty:)

Po upečení sa koláčik má nehať vychladnúť aspoň 15 min, nech štava z hrušiek zhustne. Ak ostala medová poleva može sa ňou tart ešte potrieť:) A kto má rad sladke može si dať k tomu šľahačku alebo vanilkovu zmrzlinu ,)
<< Simpsonovci | Hruškový koláč - Pear Tart | výborná jednoduchá čokoládova torta >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu