. .. .. .. .. .. .
. .

Hruškový koláč s karamelom... - RECEPT 54945

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 105501 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Hruškový koláč s karamelom...


[ recept č. 54945 zo dňa  ]


Hruškový koláč s karamelom...


POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 200g hladkej múky, 100g masla, 1 žĺtok, 2 PL kryštálového cukru.....PLNKA: asi 1 kg hrušiek, 40g rozpusteného masla, 2 PL trstinového cukru, 3PL marhuľového džemu, 2 PL umu alebo hruškovice.....KARAMELOVÁ POLEVA: 130g kryštálového cukru, 250g smotany na šľahanie

POSTUP PRÍPRAVY

Receptík som si našla na internete a je fakt fantastický...





Najskôr si robím polevu: cukor upálim na karamel a tenkým pramienkom prilievam za stále miešania smotanu izbovej teploty, nechám chvíľu povariť a dobre vychladnúť...




CESTO: všetko si spolu zmiesime a necháme v chlade 20 minút odpočívať. Cesto je na pohľad tuhé a mrví sa, ale také má byť.





Kým sa nám chladí cesto ošúpeme hrušky, vykrojíme jadierka a hrušky nakrájame na plátky. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm najlepšie na silikónovej podložke alebo na igelitovom sáčku, pomocou ktorej /ktorého/ ho prenesieme do jemne vymastenej koláčovej formy. Ak sa nám potrhá nevadí, stačí rukou popritláčať na dno a aj boky formy. Plátky hrušiek poukladáme nahusto po celom obvode aj strede koláča, pokvapkáme rozpusteným maslom a posypeme trstinovým cukrom. Dáme piecť na 40 minút na 175 °C. Potom vyberieme a potrieme marhuľovým džemom, ktorý si rozmiešame s umom. Teraz si zapneme len horný ohrev alebo gril /ak máme/ a zapečieme na 5 - 8 minút...treba si to odsledovať, aby sme koláč nespálili. Hotový koláč po vychladnutí potrieme karamelovou polevou.
<< Pavlova torta s vanilkovým krémom | Hruškový koláč s karamelom... | Smotanový koláč s mandarínkami >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Marienka K. (00marlenka) ID 208916 (12.9.2013, 22:49)
(Y) hrušky a karamel úžasné, len opatrne s maslom do plnky ho vôbec netreba a cesto mi nevyšlo :D ale odporúčam :)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (13.9.2013, 12:42)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
hana h. (hankazk) ID 90615 (9.9.2013, 15:57)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (9.9.2013, 20:26)
(F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu