
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zuzana Č. (zu.z.ka) ID 278908 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Valentínsky koláč[ recept č. 54766 zo dňa 21.8.2013 ] POTREBNÉ PRÍSADY Veľmi pekný farebný koláčik a tiež ľahký a chutný. Budeme potrebovať: Cesto: 5 vajec, 1 hrnček kryštálového cukru, 8 pl oleja, 8 pl vody, 1 2/3 hrnčeka polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 2 pl kakaa Puding: 4 hrnčeky mlieka, 2 pudingové prášky- jahoda/malina, 6 čl kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor Poleva: 3-4 tégliky kyslej smotany, 2-3 pl práškového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru POSTUP PRÍPRAVY Do rozšľahaných bielkov postupne pridáme kryštálový cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Postupne doň pridáme žĺtky, olej, vodu a múku spolu s práškom do pečiva. Na vymastený a múkou vysypaný plech vylejeme 2/3 cesta. Do zvyšnej tretiny primiešame kakao a pomaly ho nerovnomerne rozvrstvíme na svetlé cesto. Nakoniec lyžicou rovnomerne rozložíme do cesta uvarený, vychladnutý puding a dáme piecť do mierne vyhriatej rúry. Upečený ešte horúci koláč polejeme polevou z pochúťkovej smotany. Necháme ho dobre vychladnúť, aby zákusok so zapečeným pudingom stuhol a aby sme z neho mohli formičkami vykrajovať srdiečka alebo ho môžeme pokrájať na úhľadné kocky. |