. .. .. .. .. .. .
. .

Mozaiková torta - RECEPT 5435

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 44385 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)


Mozaiková torta


[ recept č. 5435 zo dňa  ]


Mozaiková torta


POTREBNÉ PRÍSADY

Na okrúhly korpus : 20 g masla, 80 g cukru, 4 žĺtky, 20 g olúpaných strúhaných mandlí, 150 g strúhanej čokolády na varenie, sneh zo 4 bielkov, 40 g nastrúhanýh piškótov , 40 g polohrubej múky
Na prúžky : 200 g cukru, 8 žĺtkov, sneh z 8 bielkov, 80 g polohrubej múky
Na krém : 300g čokolády na varenie, 5dcl šlahačkovej smotany, 125g práškového cukru, 125g masla


POSTUP PRÍPRAVY

V obrázkovom postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Pripravime si okruhly korpus a to tak, ze zmiesame zltky s cukrom a maslom, potom pridame nastruhane mandle a cokoladu, nastruhane piskoty a muku a nakoniec vmiesame sneh z bielkov. Cesto dame do vymazanej a vysypanej formy a pecieme pri 175°C asi 40 minut. Hotovy korpus nechame vychladnut a neskor prekrojime na polovicu.
Pripravime si tiez cesto na pruzky. Zmiesame cukor so zltkami a pridame muku a nakoniec bielka. Cesto rozdelime na 2 casti a dame na plech na papier na pecenie a pecieme pri 220°C. Po upeceni cesto hned stocime do rolady, aby sa po vychladnuti nelamalo
Opatrne dame dolu papier na pecenie. Mne to pri prvej rolade islo trochu horsie ale pri druhej to bolo uz jednoduhsie.
Rolady si nakrajame na rovnake casti, mali by sme mat 10 malych roladok.
Pripravime si spodny okruhly korpus, ktory potrieme plnkou. Plnku si pripravime den vopred a to tak, ze vsetky suroviny spolu uvarime a na druhy den zmes vyslahame spolu s 2 stuzovacmi. Do stredu korpusu dame prvu malu roladku potretu kremom.
Vsetky ostatne pruzky natrieme kremom.
Vsetky pruzky postupne navijame okolo az vznikne taka spirala.
Vrch potrieme kremom a polozime vrchnu cast okruhleho korpusu a potrieme tortu zvyskom kremu.
A uz len ozdobime. Ja som pouzila moju oblubenu cukrikovu hmotu, ktoru som prifarbovala.
Takto vyzera v priereze. Mne sa sice uplne rovne pruzky nepodarili, ale snad nevadi, aj tak chutila.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Najlepší krabí šalát | Mozaiková torta | Hortobágyi palacinky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína H. (justina15) ID 35805, mimibazar.sk/justina15 (21.5.2008, 12:57)
úúúúžaznááá,fakt podarená dortička,ja mám nachystané korpusy,pustím sa tiež do (^),tak kukám po nápadoch,je naozaj peknunká
ODPOVEDAŤ
Petra B. (Petra30) ID 44385 (21.5.2008, 12:59)
dakujem, drzim palce (Y)
ODPOVEDAŤ
Gabriela B. (taita1) ID 41151 (21.5.2008, 12:53)
šikulka (^) (Y)
ODPOVEDAŤ
Petra B. (Petra30) ID 44385 (21.5.2008, 12:58)
(L)
ODPOVEDAŤ
Petra B. (Petra30) ID 44385 (20.5.2008, 15:21)
dakujem vam vsetkym, tesi ma to (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta H. (ivi75) ID 30435 (20.5.2008, 13:36)
naozaj krásne (clamp) (Y) :-)
ODPOVEDAŤ
Jitka A. (Jitkaa) ID 46769 (20.5.2008, 13:33)
Paráda, vyzkúšam, nemá to chybu (F) |:o) (clamp) (Y)
ODPOVEDAŤ
miriam v. (mirocka1) ID 18717 (20.5.2008, 12:06)
podarila sa (clamp)
ODPOVEDAŤ
Martina K. (Lupitka) ID 44546 (20.5.2008, 9:56)
Moc krásný dortík, mozaika je krásně zpracováná, postup přípravy ideální, jste šikulka!!! (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Petra B. (Petra30) ID 44385 (20.5.2008, 9:58)
dakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (EVA 33) ID 24479, mimibazar.sk/eva33 (20.5.2008, 8:37)
Syncek bude mat narodeniny....a hladam uz dlho nejaky tip torty. Tak tato ma dostala. (Y).Dakujem, za tip. (flower)
ODPOVEDAŤ
Petra B. (Petra30) ID 44385 (20.5.2008, 9:53)
super, som rada, ze som inspirovala :-)
ODPOVEDAŤ
Martina Z. (matazero) ID 5422, mimibazar.sk/matazero (20.5.2008, 7:44)
Peta ja ju poznam ako Brnensku krutenu, len ja si piskotove-roladove cesto zvyknem natriet plnkou na plechu a nakrajat len na 3cm pasy a tiez obtacat okolo, torta je potom nizsia ale viac pasikava ;-) ;-) ;-) ale krasne sa ti podarila (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Petra B. (Petra30) ID 44385 (20.5.2008, 8:11)
no mozno je to aj podla teba lepsie, lebo krem je rovnomerne natrety a potom su asi aj pasiky rovnake, dik za tip (F)
ODPOVEDAŤ
Martina Z. (matazero) ID 5422, mimibazar.sk/matazero (20.5.2008, 10:10)
;-) ;-) ;-) zlepsovak mojej starkej ;-) ;-) my ju pecieme pri kazdej prilezitosti (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Olga C. (Init) ID 46563 (19.5.2008, 23:44)
Jéé, to je nádhera, hned ukládám do oblíbených (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Petra B. (Petra30) ID 44385 (20.5.2008, 8:11)
dakujem, aj ty mas nadherne torty
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu