Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
Hortobágyi palacinky
[ recept č. 5437 zo dňa 20.5.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1,5 kg kuracieho mäsa - ja dávam stehno, trocha oleja, 1 veľká cibuľa,1-2 papriky, 1-2 paradajky, soľ, ml.paprika, ml. čierne korenie, paprikový krém podľa chuti, 3-4- lyžičky gustinu, 12-14 palaciniek, 2 kelímky kyslej smotany, petržlenová vňať
POSTUP PRÍPRAVY
Chutia úžasne!!!!!!!!!! Môžu sa plniť aj iným mäsom ako kuracím, záleží len od Vás z akého mäsa si perkeltový základ pripravíte! U nás ich má každý rád, deti či dospelí....Dúfam, že aj Vy si ich obľúbite :-)!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Pripravíme si perkelt podľa svojho zvyku. Speníme na oleji na kocky nakrájanú cibuľu, keď zosklovatie, pridáme mäso a paprikový krém alebo mletú papriku. |
![]() |
Vložíme mäso, opražíme a počkáme až pustí šťavu, znížime plameň. |
![]() |
Podlejeme vodou a dochutíme korením prípadne bujónom na perkelt. Okrem hore spomínaných korení môžete pridať aj cesnak, mletú rascu alebo iné... |
![]() |
Keď všetko spolu zovrie, pridám papriky a paradajky. Niekto pridáva aj za lyžičku pretlaku. Varíme. |
![]() |
Keď je už mäsko mäkké, za cca 50 minút, pripravíme si hrniec so sítkom, na ktoré vyberieme mäso zo šťavy. |
![]() |
Uložíme niekde bokom do nejakej misky a necháme trocha vychladnúť. |
![]() |
Sítko vrátime nad hrniec a prelejeme cez neho všetko, čo nám ostalo v pôvodnom hrnci. |
![]() |
Scedenú šťavu zahustíme gustinom alebo múkou, a po zovretí varíme ešte aspoň 2 minúty. |
![]() |
Mäso vykostíme, zbavíme kože a nakrájame na malé kúsky. Z 1,5 kg horného stehna ostalo 660 g čistého mäsa. |
![]() |
Vložíme do pôvodného hrnca, pridáme obsah sítka - t.j. cibuľku a a paradajky a kelímok smotany. Všetko spolu premiešame a necháme prejsť varom. Ak sa Vám to bude zdať trocha husté a suché, prilejte 1 naberačku šťavy! |
![]() |
Palacinky plníme asi 2 kopcovitými lyžicami mäsa, prehneme po oboch stranách. |
![]() |
Potom spodnú a vrchnú, preklopíme na peknú stranu a batoh je hotový. |
![]() |
Prelejeme šťavou, nakopíme kyslú smotanu a posypeme petržlenovou vňaťou, to jedlu dodá jedinečnú chuť! Dobrú chuť!!!!!!!:-) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (6.8.2009, 12:46) |
vyzerá to parádne...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (6.8.2009, 11:36) |
toto je aj naše obľúbené jedlo, ja kurča vykosťujem surové, všetko dám uvariť aj mäso aj to ostatné a potom to precedím a mäso pomeliem. zvyšky z kuraťa vyhodím a šťavu prepasírujem.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Valeria R. (Val) ID 2061, mimibazar.sk/val (21.5.2008, 21:53) |
Boze, vyborne to vyzera,len keby s tym nebolo tooolko roboty a toho casu . Ja by som radsej isla s detmi von a na toto sa dala pozvat. Pre istotu si to vytlacim ak by dlho prsalo Valeria |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (21.5.2008, 23:07) |
Nie je toho veľa, len som to naozaj krok za krokom nafotila, aby to bolo jednoduchšie aj pre začiatočníčky ! Plnka je vlastne perkelt, šťava je zvlášť zahustená a do mäsa primiešaná smotana. Palacinky kupujem v palacinkárni a obed je hotový za hodinu! A ako si na ňom všetci pochutíme ! A za hodinku námahy to určite stojí!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |