. .. .. .. .. .. .
. .

Plnené žemličky - RECEPT 54132

Zuzana S. (zhraskova) ID 149855
.
Oblasť: Handlová
Telefon: 905887344
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 30.4.2010
Naposledy: 27.9.2022 12:47
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 9
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 14
NÁVODY 0

CHUŤOVKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Plnené žemličky


[ recept č. 54132 zo dňa  ]


Plnené žemličky


POTREBNÉ PRÍSADY

1000 g polohrubej muky, 1 kocka drozdia, 400 ml teplej vody, 200 ml tepleho mlieka, 2 KL cukru, 200 ml oleja, 3 KL soli, vajicko na potretie (ja som robila z polovičnej dávky a vyšlo ich asi 15 ks ) , pridala som do cesta ešte ľanové semienka Plnka: 200 g Fety (nahradila som balkánskym syrom z Lídla) , mensi zvazok petrzlenovej vnate, 1 PL kyslej smotany, pažítka, na posypanie slnečnicové semienka (alebo iné) a postrúhaný syr

POSTUP PRÍPRAVY

Z mlieka, cukru a droždia urobíme kvasok. Doporucujem mierne poprasit mukou a zakryt tanierikom, aby sa kvasinky pekne aktivizovali:) cca 10 minut.
Ja som si dala cesto urobiť do pekárničky .. (postup asi poznáte : najprv mokré prísady, potom suché, do jedného rohu soľ, a v stede urobím jamku a dáme kvások a cukor)
Cesto by sa malo spracovavat na silikonovej podlozke, aby sa nepridavala muka. Mala by byt aj pomastena, ale ja som nemastila, nebolo potrebne. Velmi dobre sa pracovalo s cestom. Malo taku elasticku konzistenicu
*
*
*
Recept nájdete aj tu : www.facebook.com/photo.php?fbid=386820344762060&set=a.184031425040954.34942.182718235172273&type=1&theater


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Foto som si požičala z FB , kde som tento recept našla . Je na ňom pekne vidieť, ako "vyrábame" žemličky a napĺňame ich .. Urobime sulok a podelime na rovnake casti. Spracujeme do bochnikov vo velkosti mensej zemlicky - kaiserky. Fetu (balkánsky syr, nivu alebo iný syr ktorý chcete použiť na plnku) pomrvime, pridame nadrobno posekanu petrzlenovu vnat , pažitku a kyslu smotanu. So smotanou opatrne, aby sme nemali velmi riedku plnku. Tak pokracujeme dalej so spracovanim cesta. Kazdy bochnicek vyvalkame na velkost cca o priemere 8-10 cm. Nemerala som ich presne. Rozvalkany kruh zarezeme na hlbku cca 3 cm na styroch miestach (zarezy oproti sebe) Do stredu kruhu (na miesto , ktore ostalo nezarezane) polozime plnku a jednu stvrtinu cesta uzatvorime okolo plnky. Vznikne akoby prvy lupen ruze. Nebojte sa cesto okolo tej plnky obtocit a konce spojit urobime dalsi lupen ruze . Pokracujem vzdy protilahlou castou cesta. Potom treti a ten posledny stvrty, Konce trochu podlozime pod spodok, aby sa ruze neotvarali.


nechame postat asi 15-20 min. na plechu. Pred pecenim potrieme rozslahanym vajickom. Posypeme semiačkami a môžeme dať hneď aj postrúhaný syr . Pecieme na plechu vylozenom papierom na pecenie , pri 190 stupnoch cca 20 minut. Ak budú krásne žlté, tak viete že sú hotové ...



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Mäsko s horčicovou omáčkou | Plnené žemličky | Nátierka z údeného tvarohu :) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu