Monika Š. (moniqueR) ID 105322 |
 |
mimibazar.sk/moniquer |
Oblasť: Prievidza-Bojnice |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 22.7.2009 |
Naposledy: 18.4.2025 10:04 |
Aktualizácia: 23.5.2021 11:28 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)
Jahodové osvieženie
[ recept č. 54130 zo dňa 20.6.2013 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
Jahody, 250g jemný tvaroh, 250g kyslá smotana, vanilkový cukor, kryšt. cukor, prášk. želatína
POSTUP PRÍPRAVY
Keďže máme tento rok bohatú úrodu jahôd, tak okrem džemu, zmrazenia, jedenia napriamo buď celé alebo popučené s cukrom, dávam ich do bublaniny, pod šľahačku alebo ako dnes čistá improvizácia s tvarohom a kyslou smotanou.
1♦ asi do 1a pol dcl mlieka si dáme napučať želatínu, mala som cca 2PL, čo myslím že aj zodpovedá 20g, teda jednému sáčku želatíny... po 10 minútach prihrejeme na sporáku alebo v mikrovlnke do tepla, aby sa rozpustila-nevariť! necháme vychladnúť dovlažna 2♦ tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, ochutíme vanilkovým cukrom a osladíme podľa chuti kryšt. cukrom 3♦ pridáme pokrájané jahody a rozpustenú želatínu, premiešame 4♦ dáme do formy vystlanej foliou, môžme prekladať piškotami alebo keksami alebo necháme len samotnú zmes 5♦ dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 3 hodiny, ja som to asi po hodine šupla do mrazničky, takže to bolo také polozmrzlinové fajnové chladné osvieženie na tieto horúce dni :-) |
 | MAJA B. (barny) ID 2295 (13.7.2013, 11:43) |
prave som dala tuhnut do chladnicky len miesto jahodok som dala broskyne uz sa tesime  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (14.7.2013, 9:14) |
Osvieženie vždy padne vhod a chutné je s hocijakým ovocím, podľa chuti alebo sezony  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Beáta M. (mečiarka) ID 145382 (26.6.2013, 21:57) |
Dobre vyzera  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (28.6.2013, 9:09) |
Aj dobre chutilo jednoduché rýchle svieže  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína O. (Kati99) ID 207946, mimibazar.sk/kati99 (21.6.2013, 11:03) |
vyzerá to skvelo cez víkend robím , už teraz sa teším na tu osviežujúcu chut  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (21.6.2013, 16:14) |
Nech príjemne osvieži a pochutíte si u nás to zmizlo veľmi rýchlo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Katarína O. (Kati99) ID 207946, mimibazar.sk/kati99 (22.6.2013, 9:38) |
Viem o čom hovoriš robila som to včera že teda aby bolo na sobotu a 1/2 zmizla ešte to nebolo ani poriadne stuhnuté . Milujem takéto kyslsté osviežujúce dezerty . No a ak mi niečo ostane tak dám aj do mrazaku na poobedné maškrtenie . Recept som posunula aj dalej všetci sú nadšený takže DDDDDDDD.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (22.6.2013, 10:06) |
Tak to ma teší, Katka v lete sú takéto nepečené maškrty žiadúce a ak môžem poradiť, tak v tom mraziaku to nemaj dlho, lebo to dosť stvrdne, nie je to ako nanuk, ja som to tam dala len na urýchlenie stuhnutia na začiatku, inak to stačí mať v chladničke  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Katarína O. (Kati99) ID 207946, mimibazar.sk/kati99 (22.6.2013, 10:07) |
som rozmýšlala ze tak na 1/2 hoďku to dám . Inak som zabudla napísat ze som to robila z dvojitej dávky do klasickej okruhlej formy a tiež super . |
ODPOVEDAŤnahlásiť |