. .. .. .. .. .. .
. .

FOCACCIA podľa Emanuela Ridiho - RECEPT 53701

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 32120 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)


FOCACCIA podľa Emanuela Ridiho


[ recept č. 53701 zo dňa  ]


FOCACCIA podľa Emanuela Ridiho


POTREBNÉ PRÍSADY

0,5 kg hladkej múky T650, 4 dl vody, 1/2 kocky droždia, 1 PL morskej hrubozrnnej soli, 1/2 dl olivového oleja virgine

POSTUP PRÍPRAVY

EmanuelRidi je taliansky kuchár, ktorý žije v Prahe a prevádzkuje tam spolu s českou manželkou svoju taliansku reštiku (http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/obrazem-emanuel-ridi-laka-na-italske-speciality-20120420.html) Od neho je tento recept na jednoduchú bezkonkurenčnú focacciu. Nie je s ňou skoro žiadna robota a výsledok je báječný. Keď niekedy zabudnete kúpiť chlieb a nie ste práve majstri pekárskeho umenia, urobte túto focacciu a budete sa zalizovať :-D vďaka Emanuelovi !

1) Do misy dáme vlažnú vodu a droždie.
2) Postupne prisypávame múku a súčasne miesime rukou, až kým vznikne cesto.
3) Cesto vložíme do DP a necháme vymiesiť, prípadne i vykysnúť v DP. Ak nemáme DP, miesime hoc aj ručne, len tak gniavime, roztláčame, prevaľujeme, nadvihujeme cesto. Zanedlho zmení svoju štruktúru a stane sa hladkým a pružným. Toto ručné miesenie je vlastne taká terapia :-) skúste to. Ja som to skúsila len nedávno, doteraz som vždy nechávala túto činnosť na mašiny, ale táto terapia cestom je niečo pre mňa :-DDD
4) Nakysnuté cesto pacneme na pomúčenú dosku, rozdelíme na dve časti, ktoré sformujeme do bochníčkov.
Obidva dáme na plech s PNP a bochníčky natiahneme do obdĺžnikov... ďobeme do cesta bruškami prstov.
5) Plech zakryjeme a necháme 10 min odpočinúť.
6) Pripravíme si olivový virgine a morskú soľ. Focaccie pokvapkáme olejom a posypeme soľou. A opäť ďobeme bruškami prstov do cesta, mačkáme , aby sa olej spojil so soľou a vtlačili sme to do focaccie. Cesto bude celé doďobkané od prstov :-D (mne sa to páčilo) a to isté urobíme s druhou focacciou. Pokladieme ich lístkami rozmarínu, môžeme povtláčať aj polky olív.
7) Focaccie vložíme do rúry nastavenej na 50 °C a počkáme si takých 15 minút... alebo aj 30, ako vám príde.
8) Potom plech vyberieme a rúru nastavíme na 200°C. Focacciu vložíme do rúry a pečieme do zlatohneda.
9) Po vybratí z rúry ju jemne posprejujeme vlažnou vodou a necháme ju chladnúť na mriežke.

Focacciu môžeme podávať k hustým polievkam, gulášom a jedlám, ktoré sa jedia s chlebom. Ale teplá je vynikajúca aj samotná... jemne chrumkavá... no výborná!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

.
.
.
mali sme ju k fazuľovici...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Fazuľová polievka s údeným mäsom (v tlakáči) | FOCACCIA podľa Emanuela Ridiho | Vajíčkový toast so šunkou a syrom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa P. (sonasona) ID 295606 (8.2.2016, 16:39)
Tohle vůbec nevypadá složitě :-) tak vyskoušíme, co z toho bude? ,-) Nejsem totiž bůhvíjaká kuchařka :-) Přesto si troufnu a ono to někdy vyjde :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Soňa P. (sonasona) ID 295606 (8.2.2016, 16:39)
Tohle vůbec nevypadá složitě :-) tak vyskoušíme, co z toho bude? ,-) Nejsem totiž bůhvíjaká kuchařka :-) Přesto si troufnu a ono to někdy vyjde :-) :-)
ODPOVEDAŤ
viktória s. (torias) ID 206491 (8.1.2014, 12:22)
mňam mňam (jidlo)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (14.1.2014, 11:37)
:-) aj nám veľmi chutí... už som ju však dlhšie nerobila. musím prekonať lenivosť a pustit sa do toho ,-)
ODPOVEDAŤ
Sandra D. (Sannynka) ID 39734 (27.5.2013, 9:25)
preco ten krok c. 7 *-) ? ja to rovno hodim do rury vyhriatej na 220 - 250 a peciem 10 - 15 minut...

ale recep naozaj vyborny, tiez robim podla Emanuela a naozaj to nema chybu (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (4.9.2013, 19:38)
Sorry, až teraz som našla váš komentár, tak oneskorene reagujem. Ten krok č. 7 - cesto, s ktorým sa manipulovalo, by si malo chvíľu oddýchnuť, hovorí sa tomu, že ho dáme podkysnúť :-) takže to je o tom... alebo keď chceme kysnutie urýchliť, tak cesto dávame na teplé miesto... no a keď je v miestnosti chladno, tak ho môžeme dať do rúry na jej minimálnu teplotu. (hello)
ODPOVEDAŤ
Miroslava A. (pupatko) ID 13790 (16.5.2013, 21:37)
Dakujem za dobry typ na zajtrajsiu veceru, uz som to raz davno robila a bolo to fakt vyborne. Deti sa zalizovali a my s nimi.
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (19.5.2013, 10:54)
Tak dúfam, že aj teraz to bolo (Y) :-) :-) lebo u nás hej (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu