
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
DOMÁCE PEKÁRNE |
kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) FOCACCIA podľa Emanuela Ridiho[ recept č. 53701 zo dňa 15.5.2013 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 0,5 kg hladkej múky T650, 4 dl vody, 1/2 kocky droždia, 1 PL morskej hrubozrnnej soli, 1/2 dl olivového oleja virgine POSTUP PRÍPRAVY EmanuelRidi je taliansky kuchár, ktorý žije v Prahe a prevádzkuje tam spolu s českou manželkou svoju taliansku reštiku (http://brnensky.denik.cz/zpravy_region/obrazem-emanuel-ridi-laka-na-italske-speciality-20120420.html) Od neho je tento recept na jednoduchú bezkonkurenčnú focacciu. Nie je s ňou skoro žiadna robota a výsledok je báječný. Keď niekedy zabudnete kúpiť chlieb a nie ste práve majstri pekárskeho umenia, urobte túto focacciu a budete sa zalizovať :-D vďaka Emanuelovi ! 1) Do misy dáme vlažnú vodu a droždie. 2) Postupne prisypávame múku a súčasne miesime rukou, až kým vznikne cesto. 3) Cesto vložíme do DP a necháme vymiesiť, prípadne i vykysnúť v DP. Ak nemáme DP, miesime hoc aj ručne, len tak gniavime, roztláčame, prevaľujeme, nadvihujeme cesto. Zanedlho zmení svoju štruktúru a stane sa hladkým a pružným. Toto ručné miesenie je vlastne taká terapia :-) skúste to. Ja som to skúsila len nedávno, doteraz som vždy nechávala túto činnosť na mašiny, ale táto terapia cestom je niečo pre mňa :-DDD 4) Nakysnuté cesto pacneme na pomúčenú dosku, rozdelíme na dve časti, ktoré sformujeme do bochníčkov. Obidva dáme na plech s PNP a bochníčky natiahneme do obdĺžnikov... ďobeme do cesta bruškami prstov. 5) Plech zakryjeme a necháme 10 min odpočinúť. 6) Pripravíme si olivový virgine a morskú soľ. Focaccie pokvapkáme olejom a posypeme soľou. A opäť ďobeme bruškami prstov do cesta, mačkáme , aby sa olej spojil so soľou a vtlačili sme to do focaccie. Cesto bude celé doďobkané od prstov :-D (mne sa to páčilo) a to isté urobíme s druhou focacciou. Pokladieme ich lístkami rozmarínu, môžeme povtláčať aj polky olív. 7) Focaccie vložíme do rúry nastavenej na 50 °C a počkáme si takých 15 minút... alebo aj 30, ako vám príde. 8) Potom plech vyberieme a rúru nastavíme na 200°C. Focacciu vložíme do rúry a pečieme do zlatohneda. 9) Po vybratí z rúry ju jemne posprejujeme vlažnou vodou a necháme ju chladnúť na mriežke. Focacciu môžeme podávať k hustým polievkam, gulášom a jedlám, ktoré sa jedia s chlebom. Ale teplá je vynikajúca aj samotná... jemne chrumkavá... no výborná! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() . ![]() . ![]() . ![]() mali sme ju k fazuľovici... OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Soňa P. (sonasona) ID 295606 (8.2.2016, 16:39) |
Tohle vůbec nevypadá složitě ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Soňa P. (sonasona) ID 295606 (8.2.2016, 16:39) |
Tohle vůbec nevypadá složitě ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | viktória s. (torias) ID 206491 (8.1.2014, 12:22) |
mňam mňam ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (14.1.2014, 11:37) |
![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Sandra D. (Sannynka) ID 39734 (27.5.2013, 9:25) |
preco ten krok c. 7 ![]() ale recep naozaj vyborny, tiez robim podla Emanuela a naozaj to nema chybu ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (4.9.2013, 19:38) |
Sorry, až teraz som našla váš komentár, tak oneskorene reagujem. Ten krok č. 7 - cesto, s ktorým sa manipulovalo, by si malo chvíľu oddýchnuť, hovorí sa tomu, že ho dáme podkysnúť ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Miroslava A. (pupatko) ID 13790 (16.5.2013, 21:37) |
Dakujem za dobry typ na zajtrajsiu veceru, uz som to raz davno robila a bolo to fakt vyborne. Deti sa zalizovali a my s nimi. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (19.5.2013, 10:54) |
Tak dúfam, že aj teraz to bolo ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |