
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Alena K. (ALENAK) ID 16914 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) CHEESECAKE[ recept č. 53661 zo dňa 12.5.2013 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 11 g práškovej želatíny alebo 7 plátkov, 200 g čokoládových BB keksov, 90 g rozpusteného masla, 250 g tvarohu, 250 g mascarpone, 150 ml írskeho karamelového likéru, napr.Baileys, 140 ml do polotuha ušľahanej šľahačky 2 vajcia, 140 g práškového cukru, jahody na ozdobenie. POSTUP PRÍPRAVY 1. 5 lyžíc studenej vody dajte do misy, nasypte želatinu a nechajte bobtnať 5 minút. Potom dajte misu na vriaci vodný kúpeľ a zahrievajte želatínu dokiaľ nie je číra. Medzitým nadrobte rukami sušienky, zalejte roztopeným maslom, nasypte a utlačte do tortovej formy priemer cca 20 cm. Dajte chladiť. 2. Tvaroh zmiešajte s mascarpone, likérom a želatinou. Nakoniec primiešajte šľahačku a vajcia vymiešané s cukrom do peny. Zmes vylejte na sušienkový základ. Chlaďte cca 3 - 4 hodiny. Moje poznatky: Je výborný, skvele vyzerá, je to môj prvý pokus, veľmi sa vydaril, behom chvíle bol zjedený. Nemala som doma Baileys, chcele som ho kúpiť, ale skoro som odpadla v obchode, že 17 €. Tak som našla niečo podobné za 6,90€. Šľahačku som vyšľahala celú normálne do tuha. Keksov som dala dva balíky a pridala som tiež maslo. Formu som mala priemer 23 cm. |
Lenka A. (Ledura) ID 170706 (31.10.2013, 21:10) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Alena K. (ALENAK) ID 16914, mimibazar.sk/alenak (17.5.2013, 22:04) |
![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |