. .. .. .. .. .. .
. .

Banánový koláčik - RECEPT 5361

Peťka B. (Korinna) ID 45364
mimibazar.sk/korinna
Oblasť: Žilina
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 6.5.2008
Naposledy: 14.7.2021 20:58
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 4
RECEPTY 16
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Banánový koláčik


[ recept č. 5361 zo dňa  ]


Banánový koláčik


POTREBNÉ PRÍSADY

320g hladkej múky, 2 vajcia, 220g Hery alebo Palmarínu, 120g práškového cukru;
2 vanilkové pudingy, 1 l vody (alebo ak použijeme namiesto banánov iné (zavárané) ovocie, tak šťavu z ovocia doliatu do 1 litra vodou); 2 väčšie alebo 3 menšie banány;
1 kyslá smotana, 4 vajcia, 160g kryštálového cukru


POSTUP PRÍPRAVY

Z Hery, cukru, vajec a múky vypracujeme cesto, ktoré odložíme do chladničky stuhnúť.
Medzitým si urobíme puding.
Cesto dáme na plech, poukladáme na kolieska nakrájané banány, zalejeme pudingom a dáme piecť asi na 30 min. pri 175C.
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme smotanu. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zamiešame k smotanovej zmesi. Natrieme na koláčik a dáme ešte na 15 minút zapiecť, kým povrch nezružovie.
Po vybratí z rúry necháme koláčik vychladnúť, aby puding stuhol. (Odstáty je naozaj lepší. Aj keď ja tiež občas neodolám ešte teplému... :-) )


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Z hladkej múky, práškového cukru, vajec a na malé kúsky pokrájanej alebo nastrúhanej Hery vypracujeme cesto.
Uvaríme vanilkový puding.
Cesto dáme na plech a poukladáme na kolieska nakrájané banány
Cesto zalejeme pudingom a dáme piecť na 30 minút do rúry vyhriatej na 175C.
Z bielkov vyšľaháme hustý sneh.
Žĺtky vymiešame s kryštálovým cukrom a pridáme kyslú smotanu.
Sneh zamiešame do smotanovej zmesi, ktorú rozotrieme na koláčik a dáme ešte na 15 minút zapiecť doružova.
Potom koláčik vyberieme, necháme vychladnúť a pokrájame.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Bazový likér | Banánový koláčik | Mrkvové guľôčky (vééľmi dobré a zdravé :-) ) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva S. (evinas) ID 9053, mimibazar.sk/evinas (5.11.2008, 21:12)
Peťka, mám menší detail, ten puding mám uvariť v tej vode? Lebo sa varieva podľa návodu v mlieku. Alebo to nemá byť taký puding?
Ďakujem
Eva
ODPOVEDAŤ
Peťka B. (Korinna) ID 45364, mimibazar.sk/korinna (6.11.2008, 15:32)
Je to úplne normálny puding. Najlepšie asi Zlaty klas, ale môže byť pokojne aj iný vanilkový. (Inú príchuť som zatiaľ nemala možnosť testovať... *-))
A varí sa vo vode - v tom koláčiku sa to stratí. dobre je to ochutnať počas varenia, aby nebol celkom bez chuti.
Inak možno by to nebolo zlé aj s mliekom... Ale neskúšala som. Robievame to s vodou. (H)
ODPOVEDAŤ
renata o. (renata88) ID 30375 (18.5.2008, 19:38)
Včera som piekla a je výborny . (Y)
ODPOVEDAŤ
Peťka B. (Korinna) ID 45364, mimibazar.sk/korinna (19.5.2008, 10:19)
Tak to som rada, že chutil. |:o)
ODPOVEDAŤ
Peťka B. (Korinna) ID 45364, mimibazar.sk/korinna (14.5.2008, 12:07)
Orignál recept som mala na broskyňový, ale minulý víkend som použila banány, keďže nič okrem toho doma nebolo. A výsledok bol fantastický!!! (Y)
Ešte lepší ako ten pôvodný. |:o)
Pre veľký úspech som musela na ďalší deň piecť znovu. ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu