. .. .. .. .. .. .
. .

Super cesto na závin a iné sladké dobroty :-) - RECEPT 5355

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 15868 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 285 návštěvníkov)


Super cesto na závin a iné sladké dobroty :-)


[ recept č. 5355 zo dňa  ]


Super cesto na závin a iné sladké dobroty :-)


POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky, 3 kávové lyžičky sušeného droždia, 1,8 dl mlieka, 100 g margarínu Rama, 2 vajcia, 100 g práškového cukru, troška soli a troška strúhanej citrónovej kôry

POSTUP PRÍPRAVY

Veľmi dobrý recept, cesto je vláčne, mäkké, vzdušné a vôbec nie je suché! A množstvo, aké vzniklo z tejto dávky, ma príjemne prekvapilo! Postačí pre 4 - člennú rodinku na fakt výdatnú večeru a vyjde Vás finančne naozaj veľmi veľmi lákavo!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Všetky suroviny si vložíme do domácej pekárne podľa poradia, ktoré platí pre danú značku. Ramu som mikrovlnke zahriala a tenkým prúdom prilievala mlieko, aby sa nezrazilo a maslo nebolo horúce. Zapneme program cesto a máme čas na deti :-).


Hotové cesto je ako obláčik :-).


Z 500 g múky mi vyšlo neuveriteľne veľa pečiva, ostala som milo prekvapená!
A to som ani netušila, že ďaľšie kysnutie ešte zdvojnásobí objem! Veniec nemal v strede dierku, max. na špendlík :-))), tak sa zdvihol!


Veniec je orechový, posypaný ľadovým cukrom / z Maďarska, tu som ho nevidela/. Náplň: 0,7 dl smotany /fakt málo/ + van. cukor+ 3 lyžičky kryštálového cukru necháme zovrieť a pridáme 150 g mletých orechov, premiešame a odstavíme. Necháme vychladnúť. Postačí na veniec a 3 rohlíčky. Závin je makový, úplne jednoducho posypaný makom a cukrom a stočený. Všetko som nechala na plechu trocha podkysnúť, potrela bielkom a zapla som rúru. Keď bola už predhriata na 180 stupňov, šupla som tam všetko a po 10 minútach znížila teplotu na 150-160 stupňov. Rohlíčky boli po 10+10 minútach hotové. Ostatné sa pieklo dokopy 35-40 minút, podľa stupňa "bledosti" :-))))).


Musím pochváliť tieto rohlíčky! Majú najlepšiu konzistenciu a sú superjemnučké. Najbližšie urobím viacej :-).


Keď som robila cesto, myslela som si, že to budú také úbožiatka, tenké a vyhladnuté, ale všetko krásne nakyslo a nepadlo! Som čím ďalej, tým väčšia fanynka domácich pekární! :-)
Idem priberať :-)))))).


Aj tieto rohlíčky sú z tohoto cesta! Sú božské!!!!



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Kuracie placky | Super cesto na závin a iné sladké dobroty :-) | Bryndzovník >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 66 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Helena M. (Miklova Helena) ID 144392 (22.1.2011, 20:17)
dnes som ho skúšala, kedže som velka fanynka domácej pekarne... moje prvé záviny v živote boli vdaka vášmu receptu vynikajúce!!!!!!! dakujem za tip! skvelé! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Erika O. (erika10) ID 40452, mimibazar.sk/erika10 (6.1.2011, 9:19)
Niki, tak dnes idem na to :-)
ODPOVEDAŤ
danka s. (xDanka_TNx) ID 18359 (20.11.2010, 13:47)
akurat sa mi cestícko robí v pekarničke,len sa mi zda byt riedke tak neviem neviem... :-$ :-$ :-$ :-$ asi som tam dala niecoho vela alebo niecoho malo...ci take ma zo zaciatku byt?
ODPOVEDAŤ
danka s. (xDanka_TNx) ID 18359 (20.11.2010, 23:19)
podariliiii a je perfektná mnáááám idem dat fotto :-)

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=34573
ODPOVEDAŤ
Lena G. (lena.gar) ID 80777 (3.10.2010, 19:07)
tak, toto cesto je fakt super.....mnamkove....
(Y) (Y) (Y)

dakujem za receptik (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana S. (zuzuz1) ID 145495 (12.8.2010, 21:13)
ako tu tak čítam tie komenty... a ako tak vidím tie krásne obrázky... vyzerá to tak že sa odvážim na závin... moja premiera tak držte pršteky... :) len rozmýšlam akú plnku...mak u nás moc nejde... asi vyskúšam tú orechovú,,, už sa neviem dočkať :) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina R. (ozi) ID 78781, mimibazar.sk/ozi (2.6.2010, 10:02)
Chystám sa urobiť závin podľa Vášho receptu, orechový a makový, len sa chcem opýtať ako robíte makovú plnku aby nebola suchá? *-) Ďakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Martina F. (mata3636) ID 133276 (2.6.2010, 10:46)
ak môžem poradiť, ja ju robím tak, že mak zalejem mliekom / na 250g sáčok maku dám asi 2-2,5dl mlieka / a na miernom ohni varím a stále miešam, až kým sa mlieko neodparí, ale nechám ho taký troška riedši, nie veľmi, on keď vychladne, tak ešte zatuhne. cukor dávam až na konci varenia, aby sa mi mak nepripaľoval. keď takto povarím mak, zdá sa mi lepší, ako keď ho len sparím vriacim mliekom. a ešte, keď je plnka tuhá a zle by sa mi roztierala na cesto, tak do nej cvrknem trocha mlieka, nič sa tomu nestane. dúfam, že som pomohla (L)
ODPOVEDAŤ
Martina R. (ozi) ID 78781, mimibazar.sk/ozi (3.6.2010, 14:43)
móóóóc ďakujéééém :-$, vyskúšam :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Radka S. (radka.sim) ID 32058 (12.5.2010, 15:55)
(Y) (Y) (Y) takze mozem aj ja potvrdit cesto je super.... chutilo nam a uz je vsetko zjedene (zajic) (zajic) (zajic), dakujem za fajny receptik. dakujem aj miinka k. za typ ako urobit makovu plnku, bola fajna nie sucha.... (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Monika P. (monkap) ID 69860, mimibazar.sk/monkap (8.4.2010, 13:17)
Nikoleta (L) (L) dakujem za receptik, prave som dopiekla zemlicky z tohoto cesta, len som pouzila spaldovu muku a primiesala hrozienka. Uplne uzasneeeeee (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Monika P. (monkap) ID 69860, mimibazar.sk/monkap (4.4.2010, 11:19)
Mnam, tak tie vyzeraju uzasne. Uz pri pohlade sa mi zbiehaju slinky, urcite vyskusam. :-) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Soňa G. (sona617) ID 78417 (18.3.2010, 14:22)
AHojte :-) Cesto práve kysne, a vyzerá veľmi dobre . Dnes už to asi nevyužijem, bude mak a orechy, ale pre opakovaný pokus nemáte tip na dobrú tvarohovú plnku? :-$
ODPOVEDAŤ
Lucia B. (buranska) ID 78135 (1.4.2010, 15:52)
ja co robim s tvarohovou plnkou,tak takto: 1 tvaroh(250g),1cele vajicko,1vanilkovy cukor,trochu struhanej citronovej kory a hrozienka......robim toto cesto s toutou plnkou a druhy zavin robim s kakavovou plnkou (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta H. (ivi75) ID 30435 (9.2.2010, 18:07)
deti prišli zo škôlky a školy,záviny behom minúty fuč (zajic),tak som zarobila dalšiu dávku (X) a (Z) sa nevedia dočkat.Ešte raz dakujem (Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta H. (ivi75) ID 30435 (9.2.2010, 13:42)
Dakujem za výborny recept na cesto.Z tejto dávky vyšlo24 malých makových rožkov a dva menšie záviny,jeden kakaový a jeden lekvárovy,pridávam medzi oblúbené,vdaka.
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (KZuzicka) ID 57221 (25.1.2010, 18:23)
dobry vecer,prosim vas o radu,ja som dnes robila 1xmakovy zavin,len cesto som robila z knihy,nabuduce skusim to vase,len som ho mala riedke a aj plnka sa mi podarila riedka,tak vytiekla a neviem,ci som to dobre zakrutila,ked sa vyvalka cesto,plnka sa da len do stredu alebo natrie po celej ploche a to sa zvinie,a ako sa to vlastne zvinie,postupne od zaciatku po koniec, a konce zavinu sa maju zavriet,ci nie,prosim mozte mi to rozpisat,nech sa mi to nabuduce podari .a na kolkych stupnoch sa to pecie a ako dlho,no ten moj zavin,mi dnes nevysiel,dufam,ze podla vaseho receptu a rady to nabuduce vyjde na 1*,velmi pekne vam dakujem za odpoved,budem cakat,papa (L)
ODPOVEDAŤ
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (26.1.2010, 9:39)
Zuzka, plnku robím vždy takej hustoty, aby bola natierateľná. Cesto si vyvaľkám asi tak na štvorec a plnku rozotriem po pravej-ľavej strane do 3 cm od okraja a zhora si nechám tiež cca 3-4 cm, na spodku natriem až po koniec. Na pravom aj ľavom boku prehnem čisté cesto - tie 3 cm na plnku, tým uzavriem konce a cesto začnem zdola gúľať, kým nebude zvinuté. Ak sa cesto zvinie príliš na tesno, cesto popraská a plnka vytečie. Malo by to byť zvinuté pozvoľna. Dúfam, že som pomohla (L). Držím palce! Určite sa závin podarí! (hello)
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (KZuzicka) ID 57221 (26.1.2010, 10:30)
dakujem vam velmi pekne,skusim teda este raz,zelam vsetko dobre,papa (L)
ODPOVEDAŤ
Jana M. (Saraja) ID 108524 (17.8.2009, 14:11)
Robila som ho tiez v pekarnicke s obycajnym drozdim, bolo super. Potrela som ho len olejom a predtym som zavin popichala aby nepraskol. Odporucam
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (upravené 27.7.2009, 17:54)
No mne minule toto cesto vôbec nenakyslo , ani v domácej pekárničke, neviem, prečo, bolo také ubité, asi skúsim s čerstvým droždím.
ODPOVEDAŤ
martina d. (matulaD) ID 9198, mimibazar.sk/matulad (27.6.2009, 9:37)
Skvele!!!! Robila som jablkovy zavin a rozteky plnene grankom.MNAM (zajic) (zajic) (zajic). Dnes robim zas. Dakujem za recept (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína M. (molnarovak) ID 21467 (3.6.2009, 21:36)
Ďakujem za rady na plnku. Určite vyskúšam. Už sa teším. ^o)
ODPOVEDAŤ
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (1.6.2009, 12:59)
cestíčko som vyskúšala. je fakt super. makké aj na tretí den. (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína M. (molnarovak) ID 21467 (26.5.2009, 12:33)
Chystám sa vyskúšať tento recept a chcela by som poradiť. Vraj je dobré mak namočiť do horúceho mlieka. Vraj je potom plnka šťavnatejšia. Nepočuli ste o tom? Potrebovala by som poradiť, ako sa to presne robí. *-)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (28.6.2009, 16:29)
Ja robím makovú plnku tak, ako som sa to učila od mojej susedky - cukrárky: dám zovrieť mlieko s cukrom, množstvo neviem, od oka, keď vrie, nasypem mletý mak a nechát prebublať. Ak je husté, dolejem mlieko, ak riedke, tak trošku strúhanky. odstavím, dochutím citronovou kôrou, vanilkou a keď trochu vychladne, klepnem tam jedno vajíčko, plnka sa potom pri pečení spojí a vôbec sa nebude vysypávať a ešte zamišeam lyžicu oleja, aby sa plnka pekne leskla. Tak ma to učila, ako ich v škole pred mnohými rokmi a nám to chutí.
ODPOVEDAŤ
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (28.5.2009, 8:39)
Ahoj (hello), áno, používa sa do plniek mlieko: asi 150 g mletého maku, 50 g prášk. cukru, 1 vanilk. cukor a 2 dl mlieka nechám v rajničke zovrieť a nechám vrieť ešte asi 1 min. potom do zmesi pridám aj 3-4 PL lekváru. je to super aj s orechovou plnkou. (zajic)
ODPOVEDAŤ
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (27.5.2009, 8:45)
Priznám sa, nepočula som o tom, ale môže v tom byť niečo. Ja to robievam tak, že cesto potriem (maslovačkou) roztopeným maslom a nasypem osladený mak a rolujem. Robím to iba takto a nám to chutí. Možno teraz by som odporučila dať hoci aj čerstvé čerešničky či višne - s makom sú výborné a určite šťavnaté. (hello)
ODPOVEDAŤ
Zuzana D. (pipa) ID 2791, mimibazar.sk/pipa (26.5.2009, 13:43)
Mak sa zalieva horucim mliekom, treba tolko mlieka aku hustu chces mat plnku, pozor aby nezostala riedka, no a potom uz len ochutit cukrom, vanilkovym cukrom, prip. medom ale da sa aj zmiesat mak so slivkovym lekvarom (L)
ODPOVEDAŤ
Anicka R. (kiwi01) ID 55190 (23.4.2009, 5:12)
Chcem sa podakovat za super recept, dnes som robila makovy zavin a je UZASNYYYYYY (Y). A to nemam skoro ziadne skusenosti s pecenim.
ODPOVEDAŤ
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (23.4.2009, 11:09)
Tak to som nesmierne rada! |:o)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 66 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu