. .. .. .. .. .. .
. .

Špenátové pesto... - RECEPT 53506

Maria P. (teleflex) ID 105501
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.7.2009
Naposledy: 28.3.2024 12:53
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 40
RODINNÉ FOTOGRAFIE 531
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1149
NÁVODY 0

OMÁČKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Špenátové pesto...


[ recept č. 53506 zo dňa  ]


Špenátové pesto...


POTREBNÉ PRÍSADY

Keďže som do jedálneho lístka potrebovala prepašovať aj zdraviu prospešný špenát a prívarok sa u nás neosvedčil, hľadala som preň iné využitie. Našla som na internete množstvo receptov, a medzi nimi bolo aj "špenátové pesto", ale žiadny z nich ma celkom neosvojil, tak som si z každého niečo vybrala a vznikol môj receptík na "Špenátové pesto". Potrebujeme cca 125 g čerstvých špenátových lístkov, 2-3 strúčiky cesnaku, 1 citrón, za hrsť vlašských orechov, za hrsť olúpaných slnečnicových semienok, 1 1/2 dcl oleja /olivového alebo slnečnicového/, 100g syra /parmezán, gouda, mozzarela, niva -komu sa čo hodí/...

POSTUP PRÍPRAVY

Na začiatok si jemne preperieme špenátové listy, olúpeme cesnak, dôkladne umyjeme citrón, nastrúhame si syr...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


špenát si necháme na utierke osušiť, alebo môžeme použiť odstredivku na šalát /ja ju ešte stále nemám, tak pomohla utierka/


orechy a slnečnicové semiačka si opatrne osmahneme nasucho na panvici, aby sa pekne rozvoňali... treba dávať pozor, aby sa nespálili


z umytého citróna si škrabkou na zeleninu alebo ostrým nožíkom jemne našúpeme "lupienky", potom citrón prekrojíme a odšťavíme...


do vhodného mixéra /ja používam na tento účel tzv. násadec na sekanie/, si vložíme špenátové listy, lupienky z citrónovej kôry, cesnak nakrájaný na plátky, olej, soľ a zmixujeme.


...asi takto nejak to bude vyzerať.


Potom pridáme citrónovú šťavu, orechy a syr a znovu všetko zmixujeme. Ak sa nám zdá konzistencia moc hustá, prilejeme ešte olej...


a používame všade, kde nám pesto chutí: cestoviny, hrianky, mäso...skladujeme v chladničke.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Zeleninová omáčka... | Špenátové pesto... | Šalát "Tisíc ostrovov"... >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu