. .. .. .. .. .. .
. .

Karamelové tofifee s orieškami-nepečená cukrovinka - RECEPT 5323

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CUKROVINKY

ID 9337 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)


Karamelové tofifee s orieškami-nepečená cukrovinka


[ recept č. 5323 zo dňa  ]


Karamelové tofifee s orieškami-nepečená cukrovinka


POTREBNÉ PRÍSADY

250 ml smotany na šľahanie, 125 g krup.cukru,30 g masla,100 g orieškov alebo mandlí,1 lyžica medu a čokoláda na zdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

Kto má rád karamelky tak si určite pochutí na tejto cukrovinke

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Do hrnca vlejeme smotanu,pridáme cukor,maslo a med a začneme variť
Zatiaľ si nasucho opražíme liesk.orechy alebo mandle
Karamel v hrnci za stáleho miešania varíme kým nezačne tuhnúť-mne to trvalo cca 15 minút,ale pravidelne miešať som začala až tak po 4-5 minútach :-)
Na začiatku je karamel ozaj tekutý,ale nebojte sa,on začne tuhnúť. Dĺžka varenia záleží od toho akú konzistenciu chcete-ja to robím tak,že keď karamel tuhne tak spravím malinkú kôpku,ktorú nechám stuhnúť na balkóne-trvá to cca minútku a podľa toho vidím či ešte variť alebo nie. Keď je už karamel podľa našich predstáv tak pridáme oriešky alebo mandle
Plech si vyložte papierom na pečenie robte malinké kôpky-placky,čo sa podarí :-)
mne vyšlo z jednej dávky toľko karameliek-ale do zmesi som pridala ešte 2 PL skaramelizovaného salka
Po stuhnutí polejeme čokoládou,ozdobíme a môžeme naložiť ko košíčkov


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Osviežujúca tvarohovo-čerešňová torta -pochutnáte si :-) | Karamelové tofifee s orieškami-nepečená cukrovinka | Bavorské dolky - šišky (5 porcií) z pekárne alebo aj bez nej... >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Gabriela V. (Graziela) ID 59728 (15.2.2010, 19:45)
Monika,
a aku kozistenciu to ma po stuhnuti? Je to take natahovacie alebo skor tuhe? (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (14.12.2009, 16:29)
Dnes som robila,je to vyborne..neviem či to do sviatkov vydrží,stale chodíme na balkon ujedat.. http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=634547 (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Patrícia L. (Mina989) ID 114363 (25.10.2009, 8:27)
Ďakujem za receptík. Božská dobrotka (L) mňamka (Y) všetkym nám veľmi chutia (zajic) (flower)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika B. (hranolka2) ID 9337, mimibazar.sk/hranolka2 (25.10.2009, 18:14)
(Y) Super,teším sa,že chutilo (radost) (radost) (radost) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Valéria R. (Valuska) ID 19011, mimibazar.sk/valuska (11.5.2008, 19:00)
Nooo, teraz som z toho jeleň...ten karamel vznikne z tej osladenej smotany? Oriešky sa majú dať ku koncu? *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika B. (hranolka2) ID 9337, mimibazar.sk/hranolka2 (11.5.2008, 19:55)
áno,karamel vznikne zo smotany a tých zvyšných vecí (Y) a tie oriešky sa pridajú pred koncom-zabudla som to dopísať ;-) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu