
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Ivana P. (Ika) ID 2154 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Celozrnné rožky[ recept č. 53160 zo dňa 4.4.2013 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 1 balíček sušeného droždia 1 lyžička cukru 250g pšeničnej celozrnnej múky 100g hladkej pšeničnej múky 50g ražnej múky 2 lyžičky soli 1 lyžica octu (pužila som biely vínny) 80ml oleja 250ml vody 1 lyžička rasce 1 lyžička majoránky POSTUP PRÍPRAVY Cesto sa dá vymiesiť aj ručne, ja používam DP. Do nej najprv nelejeme tekuté prísady, teda vodu, olej a ocot, pridáme soľ (aby neprišla do styku s droždím), na to vysypeme múky, pridáme lyžičku cukru a droždie, rascu a majoránku. Zapneme program cesto. Po vykysnutí cesto vyvaľkáme a rozrežeme na trojuholníky (počet podľa veľkosti). Každý trojuholník zrolujeme smerom od jeho najkratšej strany k špici, aby vznikol rožok. Rožky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte 30 min nakysnúť. Pečieme pri 200 °C cca 20 minút. (Ja som cesto najprv rozdelila na 2 polovice, každú potom po vyvaľkaní na 8 trojuholníkov, takže máme 16 malých rožtekov. Klasických by malo vyjsť 8) |
Andrea N. (eskima) ID 179148 (8.11.2015, 22:30) |
Nedala by sa ta hladka psenicna muka nahradit nejakou zdravsou verziou ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Tomáš H. (Demoneq) ID 164476 (8.11.2015, 10:37) |
Výborný recept! Skúšali sme. Sme nadmieru spokojný. A naozaj je dobrý aj vinny ocot. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (17.1.2014, 21:02) |
![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Eva B. (evikuk) ID 136451 (5.4.2013, 9:40) |
Vyskúšam, dík za recept ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |