. .. .. .. .. .. .
. .

Tinkin jahodovo- tvarohový krémešík ( fotorecept ) - RECEPT 47621

Martina B. (diabambulka) ID 51992
Oblasť: Žilina
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 13.7.2008
Naposledy: 8.6.2022 16:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 4
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 3
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Tinkin jahodovo- tvarohový krémešík ( fotorecept )


[ recept č. 47621 zo dňa  ]


Tinkin jahodovo- tvarohový krémešík ( fotorecept )


POTREBNÉ PRÍSADY

400 g lístkové cesto, 2 žĺtky, 2 PL mlieka\r\nPlnka 1.:\r\n 2x425 ml kompót jahodový, voda podľa potreby, 2 ks pudingový prášok jahodový, 1 ks pudigový prášok vanilkový, 1 vanilkový cukor, 2 bielky, 250 g tvaroh jemný\r\nPlnka 2.:\r\n 2 ks smotana na šľahanie 33 %, 2 ks stužovač šľahačky, 250 g tvaroh jemný, 1 vanilkový cukor, 3 PL práškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto rozdelíme ne dve časti, rozvaľkáme, popicháme vidličkou a upečieme. Jednu časť cesta natrieme žĺtkami vymiešanými s mliekom ( to bude vrchná časť koláčika ) a druhú vyvaľkanú a vidličkou popichanú časť pečieme nenatretú žĺtkami ( to bude spodná časť koláčika ). Pečieme pri teplote 200°C približne 8 minút.\r\nPlnka 1 : Otvoríme si 2 plechovky sterilizovaných jahôd. Jednu celú s jahodami rozmixujeme ponorným mixérom, druhú pelchovku scedíme a šťavu z jahodového kompótu prilejeme k rozmixovanej šťave a dolejeme vodou, aby sme mali 1 liter tekutiny. Jahody si odložíme na ozdobu. Podľa návodu si uvaríme hustý puding a to z troch pudingových práškov a 1 litra pripravenej tekutiny. Do hotového a uvareného pudingu vmiešame vanilkový cukor a vyšľahané bielky. Premiešame a chvíľku necháme vychladnúť. Na koniec vmiešame jemný tvaroh. Takto pripravenú plnku natrieme na upečené lístkové cesto.\r\nPripravíme si druhú plnku : Vyšľaháme šľahačky spolu so stužovačmi, pridáme podľa chuti cukor a jemne vmiešame tvaroh. Takto pripravenú plnku natrieme na plnku 1. ( 1/3 plnky si odložíme na ozdobenie ) Na záver si druhé upečené lístkové cesto nakrájame na štvorčeky, a poukladáme na vrch koláčika. Dáme vychladiť. Hotový a vychladený koláčik ozdobíme plnkou, ktorú sme si odložili, jahodami, poprípade grankom, alebo topingom, nakrájame a podávame. Dobrú chuť :-)))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Lístkové cesto rozdelíme ne dve časti, rozvaľkáme, popicháme vidličkou a upečieme. Jednu časť cesta natrieme žĺtkami vymiešanými s mliekom ( to bude vrchná časť koláčika ) a druhú vyvaľkanú a vidličkou popichanú časť pečieme nenatretú žĺtkami ( to bude spodná časť koláčika ). Pečieme pri teplote 200°C približne 8 minút.
Plnka 1 : Otvoríme si 2 plechovky sterilizovaných jahôd. Jednu celú s jahodami rozmixujeme ponorným mixérom, druhú pelchovku scedíme a šťavu z jahodového kompótu prilejeme k rozmixovanej šťave a dolejeme vodou, aby sme mali 1 liter tekutiny. Jahody si odložíme na ozdobu. Podľa návodu si uvaríme hustý puding a to z troch pudingových práškov a 1 litra pripravenej tekutiny. Do hotového a uvareného pudingu vmiešame vanilkový cukor a vyšľahané bielky. Premiešame a chvíľku necháme vychladnúť. Na koniec vmiešame jemný tvaroh. Takto pripravenú plnku natrieme na upečené lístkové cesto.
Pripravíme si druhú plnku : Vyšľaháme šľahačky spolu so stužovačmi, pridáme podľa chuti cukor a jemne vmiešame tvaroh. Takto pripravenú plnku natrieme na plnku 1. ( 1/3 plnky si odložíme na ozdobenie ) Na záver si druhé upečené lístkové cesto nakrájame na štvorčeky, a poukladáme na vrch koláčika. Dáme vychladiť. Hotový a vychladený koláčik ozdobíme plnkou, ktorú sme si odložili, jahodami, poprípade grankom, alebo topingom, nakrájame a podávame. Dobrú chuť :-)))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
Tinkin jahodovo- tvarohový krémešík ( fotorecept ) | Veľkonočný zajačikovia >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (7.5.2012, 7:39)
krása, bravo!!!Musí byť vynikajúci!!
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina B. (danda3) ID 104195 (5.5.2012, 8:36)
Super koláčik! (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janka B. (JANUSKA6) ID 119089 (4.5.2012, 21:56)
úžastne vyzerá :-p :-p :-p :-p (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (4.5.2012, 19:21)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Petronela T. (petronela282) ID 173728 (4.5.2012, 19:04)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Vyzera to perfektne, chutne a hlavne sladko (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
Zajtra si ho spravim (clamp) (L) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu