. .. .. .. .. .. .
. .

Pšenové variácie - RECEPT 52928

Darina B. (danda3) ID 104195
.
Oblasť: Piešťany
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.7.2009
Naposledy: 8.9.2017 10:43
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 9
RODINNÉ FOTOGRAFIE 113
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 206
NÁVODY 6

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Pšenové variácie


[ recept č. 52928 zo dňa  ]


Pšenové variácie


POTREBNÉ PRÍSADY

1 hrnček pšena, 100g mrazeného listového špenátu, hrsť medvedieho cesnaku, olej, soľ, syr feta♥♥♥ 1 mladá cukina, 1 mladá cibuľka, 1 biele tofu, sójová omáčka, 100g mrazeného hrášku, olej, soľ♥♥♥ 1 mladá cukina, 100g mrazeného hrášku, 1 KL karí korenia, soľ, olej, medvedí cesnak, syr feta♥♥♥200g čerstvých šampiňónov, 1 mladá cibuľka, soľ, drvená rasce, medvedí cesnak, olej♥♥♥ NA SLADKO - jablko, hrozienka, orechy

POSTUP PRÍPRAVY

V poslednej dobe som si veľmi obľúbila pšeno, je nenáročné na prípravu, ľahko stráviteľné, má vysoký obsah železa, fosforu, vápnika a vitamínov B1 a B2. Je bezlepkové a ako jediná obilnina zásadité. Vhodné pre všetkých na slano aj na sladko. Ponúkam vám štyri veľmi chutné varácie na slano.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

PRÍPRAVA PŠENA - pšeno dáme do misky, zalejeme vriacou vodou, zlejeme a opakujeme ešte 2x. Potom dáme pšeno na sitko, prepláchneme studenou vodou a necháme odtiecť. Dáme do hrnca, zalejeme 2 hrnčekami vody, pridíme trošku soli,oleja a dusíme 15 minút na miernom ohni. Potom vypneme, necháme dôjsť. Teraz si ho môžeme pripraviť na slano alebo na sladko.
Uvarené pšeno.
PŠENO SO ŠENÁTOM A CESNAKOM - špenát podlejeme troškou vriacej vody a necháme chvíľku podusiť, potom vodu vydusíme, pridáme nakrájaný medvedí cesnak, olej, chvíľku restujeme, nakoniec troška posolíme. Zmiešame s polovicou uvareného pšena, podľa chuti pridáme pokrájaný syr feta. Ak máte špenát rozmrazený alebo čerstvý, môže sa hneď orestovať na oleji spolu s medvedím cesnakom.
PŠENO S CUKINOU A TOFU SYROM - pokrájanú mladú cibuľku opečieme na troške oleja, pridáme cukinu pokrájanú na malé kúsky aj so šupou, opekáme, tofu pokrájame na kocky, pokvapkáme sójovu omáčkou, pridáme do panvice spolu s mrazeným hráškom a stále opekáme. Zelenina by nemala byť rovarená, ale urobená do chrumkava. Pridáme polovicu uvareného pšena a podľa chuti ešte dosolíme. ja som si tam ešte nasekala medvedí cesnak, ale nemusí byť.
PŠENO NA KARÍ - cukinu pokrájame na menšie kúsky aj so šupou a dáme opekať na olej za stáleho miešania. Potom pridáme mrazený hrášok, miešame, pridáme soľ a karí korenie. Do hotovej zeleniny primiešame uvarené pšeno podľa chuti, posypeme rozmrvený feta syrom a medvedím cesnakom podľa chuti.
PŠENO S HUBAMI - Mladú cibuľku osmažíme na troške oleja, pridáme pokrájané šampiňóny, opekáme, keď huby zmenšia svoj objem, pridáme soľ a drvenú rascu. Nakoniec vmiešame posekaný medvedí cesnak, prehrejeme a pridáme pšeno, zamiešame. Ak nemáme cesnak, môžeme použiť petržlenovú vňať.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Pšenovo - figové guľky | Pšenové variácie | Čokoládovo - tvarohová torta s višňami >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Andrea S. (judama) ID 32160 (17.7.2014, 19:56)
odkladám, ďakujem (clamp) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina B. (danda3) ID 104195 (5.8.2014, 19:21)
Aj ja ďakujem! (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Natalia S. (Natty235) ID 112847 (12.4.2013, 11:53)
Dnes som sa konečne odhodlala ho vyskúšať, no chcela by som sa opýtať, akú má mať konzistenciu? Ako ryža? Pretože som ho robila podľa návodu, ktorý uvádzate hore, no je akési rozvarené, priam kašovité :-@ |-)...vedeli by ste mi nejak poradiť? Ďakujem :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina B. (danda3) ID 104195 (13.4.2013, 10:55)
Natalka, pšeno má byť po uvarení ako ryža, sypké, ešte sa mi nestalo, že by bolo rozvarené, na prvom obrázku je to vidieť, aké je po uvarení, dala si ho odtiecť po sparení, lebo vtedy tam je ešte dosť vody, až potom ho dávam variť. (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva M. (evica39) ID 125668 (9.4.2013, 13:02)
ako tak čítam, všetky recepty sú vhodné aj pre nás bezlepkáčov (Y). Určite vyskúšam, díky moc (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina B. (danda3) ID 104195 (upravené 5.8.2014, 19:21)
Áno, Evka, ja som si pšeno veľmi obľúbila, je to zabudnutá obilnina a neprávom, dajú sa z nej vykúzliť veľmi chutné jedlá. (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
anka m. (ANKA M.) ID 132725 (24.3.2013, 20:22)
Super receptíky, také zdravé, inšpiratívne. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina B. (danda3) ID 104195 (24.3.2013, 20:23)
Anka, ďakujem a sú aj chutné, kupodivu... ,-) (L) (L) (L) (velikonoce20)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Natalia S. (Natty235) ID 112847 (24.3.2013, 19:52)
Vyzerá to výborne a zdravo! (clamp) Určite to vyskúšam a dúfam, že aj obľúbim (Y) :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina B. (danda3) ID 104195 (24.3.2013, 20:02)
Natalka, pšeno nemá nejakú výraznú chuť, takže sa dá veľmi dobre dochutiť. Dnes som robila ďalšiu verziu s hubami. (L) (velikonoce5)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Milada Z. (MiladyZ) ID 187268 (24.3.2013, 13:43)
medvedí cesnak v novom šate...super nápad, vyskúšam (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina B. (danda3) ID 104195 (24.3.2013, 19:58)
Miladka, ďakujem! (L) (velikonoce6)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Soňa T. (rexo) ID 108927 (23.3.2013, 23:10)
Pšeno môžem to špenátové skúsim na zelený štvrtok (velikonoce8) (velikonoce11) (velikonoce12) (velikonoce15) (velikonoce)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina B. (danda3) ID 104195 (24.3.2013, 19:57)
Sonička, budem len rada (L) (velikonoce16)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Mária K. (konteska) ID 177553 (23.3.2013, 21:05)
(Y) (Y) jéééj pšeno ja môžem :-) tak vyskúšam receptík (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina B. (danda3) ID 104195 (24.3.2013, 19:57)
Budem len rada, Mária. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Veronika G. (veronika45) ID 20591 (23.3.2013, 18:16)
to pseno so spenatom a cesnekom skusim...... (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina B. (danda3) ID 104195 (23.3.2013, 19:33)
Tak dúfam, že Ti bude chutiť. (L) (velikonoce11)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (23.3.2013, 16:35)
Tak a pššeno so špenátom a cesnakom bude na zelený štvrtok :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina B. (danda3) ID 104195 (23.3.2013, 16:39)
Super, teším sa, veľmi mi chutí a tak vymýšľam rôzne variácie. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Liana R. (liaro) ID 62105 (23.3.2013, 18:36)
aj mne , darinka..zatial som mala na sladko a este ako zavarku do polievky..saldka kasa:pseno, mak, hrozienka alebo postruhan ekjablko, semienka, domaci lekvar, kokosovy olej za lyzicu-vydatne ranajky...a uz rastie medvedi cesnak?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina B. (danda3) ID 104195 (23.3.2013, 19:36)
Lianka, tiež ho mávam na raňajky, neviem sa ho dojesť, ale mak som si ešte nedávala, vyskúšam. (radost) Cesnak už u nás rastie, doniesla mi ho kamarátka, chodí so psíkom von, tak vždy donesie čerstvý. (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu