
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)Pšenové variácie[ recept č. 52928 zo dňa 23.3.2013 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 1 hrnček pšena, 100g mrazeného listového špenátu, hrsť medvedieho cesnaku, olej, soľ, syr feta♥♥♥ 1 mladá cukina, 1 mladá cibuľka, 1 biele tofu, sójová omáčka, 100g mrazeného hrášku, olej, soľ♥♥♥ 1 mladá cukina, 100g mrazeného hrášku, 1 KL karí korenia, soľ, olej, medvedí cesnak, syr feta♥♥♥200g čerstvých šampiňónov, 1 mladá cibuľka, soľ, drvená rasce, medvedí cesnak, olej♥♥♥ NA SLADKO - jablko, hrozienka, orechy POSTUP PRÍPRAVY V poslednej dobe som si veľmi obľúbila pšeno, je nenáročné na prípravu, ľahko stráviteľné, má vysoký obsah železa, fosforu, vápnika a vitamínov B1 a B2. Je bezlepkové a ako jediná obilnina zásadité. Vhodné pre všetkých na slano aj na sladko. Ponúkam vám štyri veľmi chutné varácie na slano. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() PRÍPRAVA PŠENA - pšeno dáme do misky, zalejeme vriacou vodou, zlejeme a opakujeme ešte 2x. Potom dáme pšeno na sitko, prepláchneme studenou vodou a necháme odtiecť. Dáme do hrnca, zalejeme 2 hrnčekami vody, pridíme trošku soli,oleja a dusíme 15 minút na miernom ohni. Potom vypneme, necháme dôjsť. Teraz si ho môžeme pripraviť na slano alebo na sladko. ![]() Uvarené pšeno. ![]() PŠENO SO ŠENÁTOM A CESNAKOM - špenát podlejeme troškou vriacej vody a necháme chvíľku podusiť, potom vodu vydusíme, pridáme nakrájaný medvedí cesnak, olej, chvíľku restujeme, nakoniec troška posolíme. Zmiešame s polovicou uvareného pšena, podľa chuti pridáme pokrájaný syr feta. Ak máte špenát rozmrazený alebo čerstvý, môže sa hneď orestovať na oleji spolu s medvedím cesnakom. ![]() PŠENO S CUKINOU A TOFU SYROM - pokrájanú mladú cibuľku opečieme na troške oleja, pridáme cukinu pokrájanú na malé kúsky aj so šupou, opekáme, tofu pokrájame na kocky, pokvapkáme sójovu omáčkou, pridáme do panvice spolu s mrazeným hráškom a stále opekáme. Zelenina by nemala byť rovarená, ale urobená do chrumkava. Pridáme polovicu uvareného pšena a podľa chuti ešte dosolíme. ja som si tam ešte nasekala medvedí cesnak, ale nemusí byť. ![]() PŠENO NA KARÍ - cukinu pokrájame na menšie kúsky aj so šupou a dáme opekať na olej za stáleho miešania. Potom pridáme mrazený hrášok, miešame, pridáme soľ a karí korenie. Do hotovej zeleniny primiešame uvarené pšeno podľa chuti, posypeme rozmrvený feta syrom a medvedím cesnakom podľa chuti. ![]() PŠENO S HUBAMI - Mladú cibuľku osmažíme na troške oleja, pridáme pokrájané šampiňóny, opekáme, keď huby zmenšia svoj objem, pridáme soľ a drvenú rascu. Nakoniec vmiešame posekaný medvedí cesnak, prehrejeme a pridáme pšeno, zamiešame. Ak nemáme cesnak, môžeme použiť petržlenovú vňať. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Andrea S. (judama) ID 32160 (17.7.2014, 19:56) |
odkladám, ďakujem ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Darina B. (danda3) ID 104195 (5.8.2014, 19:21) |
Aj ja ďakujem! ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Natalia S. (Natty235) ID 112847 (12.4.2013, 11:53) |
Dnes som sa konečne odhodlala ho vyskúšať, no chcela by som sa opýtať, akú má mať konzistenciu? Ako ryža? Pretože som ho robila podľa návodu, ktorý uvádzate hore, no je akési rozvarené, priam kašovité ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Darina B. (danda3) ID 104195 (13.4.2013, 10:55) |
Natalka, pšeno má byť po uvarení ako ryža, sypké, ešte sa mi nestalo, že by bolo rozvarené, na prvom obrázku je to vidieť, aké je po uvarení, dala si ho odtiecť po sparení, lebo vtedy tam je ešte dosť vody, až potom ho dávam variť. ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Eva M. (evica39) ID 125668 (9.4.2013, 13:02) |
ako tak čítam, všetky recepty sú vhodné aj pre nás bezlepkáčov ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Darina B. (danda3) ID 104195 (upravené 5.8.2014, 19:21) |
Áno, Evka, ja som si pšeno veľmi obľúbila, je to zabudnutá obilnina a neprávom, dajú sa z nej vykúzliť veľmi chutné jedlá. ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | anka m. (ANKA M.) ID 132725 (24.3.2013, 20:22) |
Super receptíky, také zdravé, inšpiratívne. ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Darina B. (danda3) ID 104195 (24.3.2013, 20:23) |
Anka, ďakujem a sú aj chutné, kupodivu... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Natalia S. (Natty235) ID 112847 (24.3.2013, 19:52) |
Vyzerá to výborne a zdravo! ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Darina B. (danda3) ID 104195 (24.3.2013, 20:02) |
Natalka, pšeno nemá nejakú výraznú chuť, takže sa dá veľmi dobre dochutiť. Dnes som robila ďalšiu verziu s hubami. ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Milada Z. (MiladyZ) ID 187268 (24.3.2013, 13:43) |
medvedí cesnak v novom šate...super nápad, vyskúšam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Darina B. (danda3) ID 104195 (24.3.2013, 19:58) |
Miladka, ďakujem! ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (23.3.2013, 23:10) |
Pšeno môžem to špenátové skúsim na zelený štvrtok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Darina B. (danda3) ID 104195 (24.3.2013, 19:57) |
Sonička, budem len rada ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Mária K. (konteska) ID 177553 (23.3.2013, 21:05) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Darina B. (danda3) ID 104195 (24.3.2013, 19:57) |
Budem len rada, Mária. ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Veronika G. (veronika45) ID 20591 (23.3.2013, 18:16) |
to pseno so spenatom a cesnekom skusim...... ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Darina B. (danda3) ID 104195 (23.3.2013, 19:33) |
Tak dúfam, že Ti bude chutiť. ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (23.3.2013, 16:35) |
Tak a pššeno so špenátom a cesnakom bude na zelený štvrtok ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Darina B. (danda3) ID 104195 (23.3.2013, 16:39) |
Super, teším sa, veľmi mi chutí a tak vymýšľam rôzne variácie. ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Liana R. (liaro) ID 62105 (23.3.2013, 18:36) | |
aj mne , darinka..zatial som mala na sladko a este ako zavarku do polievky..saldka kasa:pseno, mak, hrozienka alebo postruhan ekjablko, semienka, domaci lekvar, kokosovy olej za lyzicu-vydatne ranajky...a uz rastie medvedi cesnak? | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Darina B. (danda3) ID 104195 (23.3.2013, 19:36) | ||
Lianka, tiež ho mávam na raňajky, neviem sa ho dojesť, ale mak som si ešte nedávala, vyskúšam. ![]() ![]() |
||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |