. .. .. .. .. .. .
. .

Obojstranné jablkové rezy s mandľami a škoricou - RECEPT 52913

Jana G. (beaja) ID 157746
.
Oblasť: Žilina
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 5.7.2010
Naposledy: 3.2.2025 7:44
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 3
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)


Obojstranné jablkové rezy s mandľami a škoricou


[ recept č. 52913 zo dňa  ]


Obojstranné jablkové rezy s mandľami a škoricou


POTREBNÉ PRÍSADY

Budete potrebovať: 125 g masla, 125 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, štipku soli, 175 g hladkej múky, 2 lyžičky kypriaceho prášku, 50 ml mlieka, 2 vajcia (jedno do cesta, druhé na potretie), 100 g mandľových plátkov a 1 škoricový cukor, prípadne si sami zmiešajte práškový cukor s mletou škoricou podľa vlastnej chuti. Na jablčnú náplň: 400 g jabĺk, 300 ml vody, 50 g cukru, 1 škoricový cukor, šťavu z polovice citróna a 1 vanilkový puding. Na šľahačkovou náplň: 300 g jogurtu, 20 g práškového cukru, 1 škoricový cukor, 250 ml smotany na šľahanie, 1 sáčok želatínového stužovača a 100 ml vody.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept mám z českej stránky a je famózny!!!!!!! Vďaka niekoľkým vrstvám to vyzerá, že ide o zložitejší múčnik, ale v podstate len rozmáznete cesto na veľký plech, potrite jeho povrch rozšľahaným vajcom a posypete mandľovými lupienkami. Upečený plát ešte horúci rozdelíte na dve rovnaké polovice a jednu z nich pred plnením obrátite posypom dole. Pripravíte si jablčnú aj jogurtovú náplň, namažete je na polovicu plátu a druhým priklopíte.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Takže hor sa na cesto: Maslo vyšľaháme s oboma druhmi cukru do peny a pridajte štipku soli. Pomaly vmiešajte múku zmiešanú s kypriacim práškom av mlieku rozšľahané vajce. Vymiešané cesto rozotrite na plech s plátom papiera, povrch zľahka potrite druhým rozšľahaným vajcom a posypte zmesou mandľových plátkov sa škoricovým cukrom. Plát pečte približne 12 minút pri 200 ° C


Po vybratí z rúry rozdeľte ešte teplý plát na dva rovnaké diely. Olúpané a jadrovníkov zbavené jablká pokrájané na kocky poduste v hrnci pod pokrievkou asi sedem minút s vodou, cukrom, škoricou a citrónovou šťavou. Zvlášť zmiešajte puding s trochou vody alebo jablkovej šťavy, prilejte ho do nie celkom rozvarených a rozšťouchaných jabĺk a za stáleho miešania všetko asi minútu povaríme.


Jeden diel upečeného plátu obráťte mandľovými lupienkami dole, jablčnú náplň na neho rozotrite a nechajte ju vychladnúť. Zvlášť premiešajte ručne jogurt s cukrom vrátane škoricového, vmiešajte ušľahanú smotanu a podľa návodu pripravený stužovač. Rýchlo premiešajte a ihneď hmotu rozotrite na jablčnú náplň.


Náplne priklopte druhým plátom, mandľovými lupienkami hore. Nechajte všetko v chlade stuhnúť a pokrájajte na rezy. Po ochutnaní zistíte, že jablká, mandle, škorica a všetko ostatné ide naozaj skvele dohromady.


e ešte raz



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Daniela R. ((Dancul)) ID 132374 (28.4.2013, 13:30)
Som rada, že som tento koláčik tu našla, robila som ho už dávno a zabudla som si uložiť recept, je suprový odporúčam vyskúšať .... (zajic) (Y) (Y) (Y) Ďakujem (L) (L) [A]
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana G. (beaja) ID 157746 (29.4.2013, 7:42)
ano je..... aj ja som rada , ze som tento kolacik objavila, u nás sa stal naj kolacikom , peciem ho vždy pri oslavach a rozdavam recepty, kazdému, kto raz ochutnal....... :-) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
zuzana K. (zuzza) ID 268815 (11.4.2013, 19:33)
oooo,to mám chutě!!!!
ODPOVEDAŤnahlásiť
Sofia S. (sofika03) ID 11207, mimibazar.sk/sofika03 (28.3.2013, 22:26)
ako profíci v tv super (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
hana h. (hankazk) ID 90615 (28.3.2013, 21:39)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina B. (MartinaMS) ID 272220 (26.3.2013, 21:27)
Dnes som robila - podaril sa vyborne, i ked po vymiesani cesta a jeho nasledneho rozotierania na plech som mala velke pochybnosti - cesto je dost huste...rodinka si vsak velmi pochutila... (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (24.3.2013, 8:02)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (22.3.2013, 22:07)
|:o) |:o) |:o)vyzeraju velmi pekne, isto vyskušam [A] (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Květa Š. (carodkaK) ID 36866 (22.3.2013, 20:28)
děkuji za recept, určitě vyzkouším, vypadá to m oc hezky a taky určitě chutná
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (22.3.2013, 12:36)
vyzerajú fantasticky (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana G. (beaja) ID 157746 (22.3.2013, 12:49)
ano, v skutocnosti vyzeraju ešte krajsie, a su vyssie ako vyzeraju na obr. .... a su velmi chutne :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Soňa T. (rexo) ID 108927 (22.3.2013, 12:07)
Skvelý nápadík ukladám (Y) (*)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana R. (zajoo) ID 203910, mimibazar.sk/zajoo (22.3.2013, 11:44)
krása, ukladám a určite vyskúšam (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
gabriela z. (gabca2408) ID 36679 (22.3.2013, 11:35)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu