. .. .. .. .. .. .
. .

Obojstranné jablkové rezy s mandľami a škoricou - RECEPT 52913

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 157746 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)


Obojstranné jablkové rezy s mandľami a škoricou


[ recept č. 52913 zo dňa  ]


Obojstranné jablkové rezy s mandľami a škoricou


POTREBNÉ PRÍSADY

Budete potrebovať: 125 g masla, 125 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, štipku soli, 175 g hladkej múky, 2 lyžičky kypriaceho prášku, 50 ml mlieka, 2 vajcia (jedno do cesta, druhé na potretie), 100 g mandľových plátkov a 1 škoricový cukor, prípadne si sami zmiešajte práškový cukor s mletou škoricou podľa vlastnej chuti. Na jablčnú náplň: 400 g jabĺk, 300 ml vody, 50 g cukru, 1 škoricový cukor, šťavu z polovice citróna a 1 vanilkový puding. Na šľahačkovou náplň: 300 g jogurtu, 20 g práškového cukru, 1 škoricový cukor, 250 ml smotany na šľahanie, 1 sáčok želatínového stužovača a 100 ml vody.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept mám z českej stránky a je famózny!!!!!!! Vďaka niekoľkým vrstvám to vyzerá, že ide o zložitejší múčnik, ale v podstate len rozmáznete cesto na veľký plech, potrite jeho povrch rozšľahaným vajcom a posypete mandľovými lupienkami. Upečený plát ešte horúci rozdelíte na dve rovnaké polovice a jednu z nich pred plnením obrátite posypom dole. Pripravíte si jablčnú aj jogurtovú náplň, namažete je na polovicu plátu a druhým priklopíte.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Takže hor sa na cesto: Maslo vyšľaháme s oboma druhmi cukru do peny a pridajte štipku soli. Pomaly vmiešajte múku zmiešanú s kypriacim práškom av mlieku rozšľahané vajce. Vymiešané cesto rozotrite na plech s plátom papiera, povrch zľahka potrite druhým rozšľahaným vajcom a posypte zmesou mandľových plátkov sa škoricovým cukrom. Plát pečte približne 12 minút pri 200 ° C
Po vybratí z rúry rozdeľte ešte teplý plát na dva rovnaké diely. Olúpané a jadrovníkov zbavené jablká pokrájané na kocky poduste v hrnci pod pokrievkou asi sedem minút s vodou, cukrom, škoricou a citrónovou šťavou. Zvlášť zmiešajte puding s trochou vody alebo jablkovej šťavy, prilejte ho do nie celkom rozvarených a rozšťouchaných jabĺk a za stáleho miešania všetko asi minútu povaríme.
Jeden diel upečeného plátu obráťte mandľovými lupienkami dole, jablčnú náplň na neho rozotrite a nechajte ju vychladnúť. Zvlášť premiešajte ručne jogurt s cukrom vrátane škoricového, vmiešajte ušľahanú smotanu a podľa návodu pripravený stužovač. Rýchlo premiešajte a ihneď hmotu rozotrite na jablčnú náplň.
Náplne priklopte druhým plátom, mandľovými lupienkami hore. Nechajte všetko v chlade stuhnúť a pokrájajte na rezy. Po ochutnaní zistíte, že jablká, mandle, škorica a všetko ostatné ide naozaj skvele dohromady.
e ešte raz


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Lenivy jablcnik | Obojstranné jablkové rezy s mandľami a škoricou | Medvedie Labky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Daniela R. ((Dancul)) ID 132374 (28.4.2013, 13:30)
Som rada, že som tento koláčik tu našla, robila som ho už dávno a zabudla som si uložiť recept, je suprový odporúčam vyskúšať .... (zajic) (Y) (Y) (Y) Ďakujem (L) (L) [A]
ODPOVEDAŤ
Jana G. (beaja) ID 157746 (29.4.2013, 7:42)
ano je..... aj ja som rada , ze som tento kolacik objavila, u nás sa stal naj kolacikom , peciem ho vždy pri oslavach a rozdavam recepty, kazdému, kto raz ochutnal....... :-) (Y)
ODPOVEDAŤ
zuzana K. (zuzza) ID 268815 (11.4.2013, 19:33)
oooo,to mám chutě!!!!
ODPOVEDAŤ
Sofia S. (sofika03) ID 11207, mimibazar.sk/sofika03 (28.3.2013, 22:26)
ako profíci v tv super (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
hana h. (hankazk) ID 90615 (28.3.2013, 21:39)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina B. (MartinaMS) ID 272220 (26.3.2013, 21:27)
Dnes som robila - podaril sa vyborne, i ked po vymiesani cesta a jeho nasledneho rozotierania na plech som mala velke pochybnosti - cesto je dost huste...rodinka si vsak velmi pochutila... (Y)
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (24.3.2013, 8:02)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (22.3.2013, 22:07)
|:o) |:o) |:o)vyzeraju velmi pekne, isto vyskušam [A] (L)
ODPOVEDAŤ
Květa Š. (carodkaK) ID 36866 (22.3.2013, 20:28)
děkuji za recept, určitě vyzkouším, vypadá to m oc hezky a taky určitě chutná
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (22.3.2013, 12:36)
vyzerajú fantasticky (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana G. (beaja) ID 157746 (22.3.2013, 12:49)
ano, v skutocnosti vyzeraju ešte krajsie, a su vyssie ako vyzeraju na obr. .... a su velmi chutne :-)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (22.3.2013, 12:07)
Skvelý nápadík ukladám (Y) (*)
ODPOVEDAŤ
Jana R. (zajoo) ID 203910, mimibazar.sk/zajoo (22.3.2013, 11:44)
krása, ukladám a určite vyskúšam (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
gabriela z. (gabca2408) ID 36679 (22.3.2013, 11:35)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu