. .. .. .. .. .. .
. .

Cmarový chlieb s rascou - RECEPT 52897

Ivana P. (Ika) ID 2154
.
mimibazar.sk/ika
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 31.1.2006
Naposledy: 29.4.2024 9:55
Aktualizácia: 12.2.2015 8:21
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 58
RODINNÉ FOTOGRAFIE 3
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 3
RECEPTY 19
NÁVODY 0

DOMÁCE PEKÁRNE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Cmarový chlieb s rascou


[ recept č. 52897 zo dňa  ]


Cmarový chlieb s rascou


POTREBNÉ PRÍSADY

30g čerstvého droždia (alebo 1 sáčok sušeného) 1 lyžička cukru 200g hladkej múky (najlepšie chlebovej) 150g pšeničnej celozrnnej múky 150g ražnej múky 2 lyžičky soli 2 lyžičky rasce (dávam mletú, celá mi v chlebe vadí) 100 ml vlažného mlieka 275 ml cmaru (alebo acidka, už som dávala aj zriedený jogurt) osolená voda na potierania

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept bol pôvodne určený na ručné miesenie, ja som upravila množstvá surovín pre DP a časť múky nahradila celozrnnou. DP používam len na miesenie, viac nám chutí upečený klasicky v rúre. Ale môžete skúsiť nechať všetko na DP. Je to náš najobľúbenejší chlieb, a ostáva veľmi chutný a nedrobivý aj na druhý deň.

Do DP nalejeme mlieko a cmar, na to múky, droždie, cukor na droždie, soľ mimo, rascu, zapneme program cesto.
Po ukončení programu cesto premiesime a sformujeme do okrúhleho bochníka, kt. položíme na plech vysypaný hladkou múkou (ja ho zvyknem zvrchu narezať do kríža).
Necháme asi pol hodiny nakysnúť.
Medzitým vyhrejeme rúru na 250°C.
Vykysnutý bochník potrieme osolenou vodou a vložíme do vyhriatej rúry.
Chlieb pečieme pri 250°C cca 10 min., potom teplotu znížime na 190°C a pečieme ešte cca 40 min
(je lepšie si to odsledovať). Počas pečenia ešte 2x potrieme slanou vodou.

Ak sa bude zdať, že chlieb sa rýchlo zafarbuje, ale zvnútra je nedopečený, znížime teplotu na 150°C - toto sa odhaduje ťažšie, ale ja pečiem tých 10+40 min, a keď ešte pred koncom pečenia chytá už pomerne hnedú farbu, tak teplotu znížim.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Pred vložením do rúry.


Upečený - na začiatku som si neustriehla tých 10 min., resp. odignorovala som kuchynský budík ,-) , takže je trochu tmavší. Ale chuťovo bol výborný.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Pikantné bravčové rezne (švédske) | Cmarový chlieb s rascou | Celozrnné rožky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu