
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Čokoládová torta podľa Ivety Fabešovej[ recept č. 52807 zo dňa 14.3.2013 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 100 g mletých mandlí + na ozdobu + na vysypanie formy, 120 g práškového cukru, 40 g hladkej preosiatej múky (PK promix PK), 150 g rozpustenej čokolády, 120 g mäkkého masla, 3 vajcia - zvlášť žĺtka a zvlášť bielka Poleva: 175 ml šľahačky, 225 g čokolády, 30 g masla POSTUP PRÍPRAVY 1. Mandle, 2 lyžice práškového cukru a múku zmiešame. 2. Mäkké maslo (ja som ho rozpustila) a zbytok práškového cukru vyšľaháme do peny. 3. Do vyšľahanej peny pridáme rozpustenú čokoládu, premiešame a potom pridáme aj žĺtky. 4. Bielka vyšľaháme do peny so šťipkou soli. 5. Jednu tretinu snehu opatrne vareškou zamiešame do cesta, prisypeme mandľovú zmes, zamiešame a nakoniec zamiešame zostávajúci sneh. 6. Zmes nalejeme do maslom vymazanej a mandľami vysypanej formy. 7. Pečieme na 180 stupňov cca 30 - 35 minút. 8. Na polevu privedieme do varu smotanu, v nej rozpustíme čokoládu a pridáme maslo. Všetko poriadne zamiešame a vylejeme na vychladnutú tortu. 9. Necháme poriadne vychlanúť. U nás sme čakali len cca 2 hodinky. |
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (10.6.2014, 19:43) |
vyskúšam... ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |