. .. .. .. .. .. .
. .

Ovocná torta s krémom z Mascarpone alebo Ricotty - RECEPT 5256

TORTY

ID 5741 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 206 návštěvníkov)


Ovocná torta s krémom z Mascarpone alebo Ricotty


[ recept č. 5256 zo dňa  ]


Ovocná torta s krémom z Mascarpone alebo Ricotty


POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus srdce: 5 vajec , 120g cukru 150g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva a 5 lyžíc vriacej vody****
Korpus okrúhly priemer cca 26 cm :7 vajec , 150g cukru 170g polohrubej múky, 3/4 prášku do pečiva a 7 lyžíc vriacej vody****Plnka: Zavárané ovocie (pri srdci som použila maliny a kiwi, pri okrúhlej marhule), piškóty-stačí malý balík 120g, 250g Mascarpone alebo Ricotty, 1 smotanu na šľahanie, 2 stužovače, biely jogurt cca 300g, 2 vanilkové cukre a práškový cukor na dochutenie****ozdoba: penové JOJO cukríky, citrón, práškový cukor + červené potr.farbivo... na trávu zelené a žlté potr. farbivo , prípadne kokos a ešte som zabudla na podlhovasté piškóty. Pri srdci 2 x 10 ks a pri okrúhlej 3 x 10 ks


POSTUP PRÍPRAVY

Ahojte žienky, dúfam, že ma nezbombardujete , keďže táto torta už tu je. Lenže robila som ju z inej plnky podľa seba, takže mi prepáčte:o))) že sa budete kukať na takú tortičku aká už tu bola prezentovaná. Poprosili ma o jej postup maminy. Ď.L
Ivke ďakujem za inšpiráciu a do komentára vložím link pre tie, ktoré nevedeli túto tortičku nájsť.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Takže ideme na to , keďže mám nafotený len postup pri menšej torte zo srdcovej formy, tak obrázky budú také ,ale rovnako som postupovala aj pri kruhovej.
Korpusy: korpus pečiem na cca 175 st. C asi 30 minút. skúšam vždy špáradlom.
Z bielok vyšľahám tuhý sneh. Žltka vymiešam s cukrom do penista, potom postupne pridávam vodu, keď je cukor rozpustený, tak pridávam sypké (múku, pr.do pečiva, príp. kakao,orechy) a miešam na striedačku s 1/2 bielkov. Druhú polovicu opatrne zamiešam do cesta, aby sa nadýchalo a dám piecť.
... v jednej nádobe si vyšľaháme smotanu s dvoma stužovačmi a v druhej vymiešame jogurty, cukor a ricottu alebo mascarpone. Ricotta išla na menšiu tortu, Mascarpone som použila pri kruhovej ...
Napokon zmiešame všetko spolu a je to hotovo...
...pri menšej torte /srdcovej/ som do zmesi smotany a ricotty dala asi 1/2 balíčka želatíny pripravenej podľa návodu, lebo táto zmes bola redšia.Avšak želatínu som dala napučať max.tak do deci vody. Ak budete používať mascarpone, tak vôbec želatínu netreba. Zmes bola dostatočne tuhá...
... tu som si nakrájala ovocie a nachystala šťavu z kompótu, do ktorej budeme máčať piškótky...
... no a teraz. ... Korpus po vychladnutí som rozkrojila cez polovicu.... Okrúhly taktiež, ale vrchný korpus pri pečení vystúpil, tak som ho trošku zrezala do rovna. Tento odrezok som pekne olúpala, lebo bol samozrejme od pečenia hnedý. Keď mi zostal už len pekný žltý odrezok, ten som rozmrvila do misky a použila na vrchnú "trávu". Alebo si jednoducho korpus rozrežte na 3 časti a jednu použite na trávu...
Takže spodný korpus som potrela časťou plnky a naukladala kiwi.
... na kiwi išla opäť plnka...
... na plnku piškótky namáčané v šťave a ovocie.... ja som dala do šťavy aj trochu griotky, nech to má grády...
... a opäť plnka...
... na plnku ide druhý korpus, ktorý uhladíme ako aj boky zvyšným krémom...
... a ideme na trávu... srdcovú formu ako vidíte som orezala do oválu a odrezky som mohla použiť na trávu, lenže... chlapi mi ich zjedli, tak som použila kokos... Do misky som si naliala troška vody a troška zeleného a žltého farbiva, a by sa mi páčila farba...
... prisypala som kokos a hotovo. Kokos som nechala troška obschnúť.. Tak isto som postupovala pri okrúhlej torte. Namrvený korpus som pierkom fŕkala touto farebnou vodou a rukou premiešavala, kým sa mi celá hmota pekne nezafarbila. Ešte som zabudla podotknúť, že pri okrúhlej torte bola namiesto vody použitá šťava z marhuľového kompótu, ktorú som zafarbila....
.. taže menšiu tortu som najprv zvrchu posypala farebným kokosom a až potom obložila piškótkami, pri väčšej som to robila naopak. Najprv dookola piškóty a potom farebná "tráva"...
... takto.... Piškótky treba obviazať stuhou, aby nepopadali... Tu som ich neskracovala, pri veľkej torte áno. Jednoducho sú odrezané z jedného konca na výšku torty.
... tu už je menšia torta ozdobená ozdôbkami z falošného marcipánu...
... a tu väčšia... tu som ozdôbky robila jednoducho z cukríkov JOJO, pretože z marcipánu by kvietky neboli také pekné biele ako z cukríkov....
Postup: cca 5 cukríkov som oddelila ružové od bielych a každé zvlášť dala do mikrovlnky s troškou cirtónovej šťavy roztopiť... potom som pridala trochu mandľovej arómy a cukru tak, aby hmota nebola príliš lepivá. Keď sa bude dať, tak ju vyvaľkajte na solamylom vysypanej doske a vykrajujte kvietky.... Kto chce, môže do roztopených ružových cukríkov ešte cvrknúť troška červeného farbiva... Ja som to tiež spravila, vidno aj na foto , že niektoré kvietky sú bledšie a niektoré tmavšie... Toť vsjo...
Ešte dodám, že kvietky na tácke sú z falošného marcipánu. Tam vidno farebný rozdie. Sú dožlta. Tie hore na torte, sú z cukríkov.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Torta z piškót | Ovocná torta s krémom z Mascarpone alebo Ricotty | Torta Barbie >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 45 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Maja G. (mrka2) ID 29128 (22.5.2008, 19:32)
prekrasna torticka. vlastne obe su krasne!!! Lucia - si (*) (*) (*)!!!
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (22.5.2008, 19:41)
Ďakujem Majka. |:o)
ODPOVEDAŤ
Katarina V. (katuskav) ID 16924, mimibazar.sk/katuskav (22.5.2008, 18:41)
toto vizera uzasne .... wow (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (22.5.2008, 19:32)
(L), Ďakujem.L
ODPOVEDAŤ
Andrea K. (samajka) ID 19838, mimibazar.sk/samajka (11.5.2008, 15:14)
:-o :-o NÁÁÁÁÁDHERA (Y) (Y) (Y) (Y)šikovné ručičky (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (^) (D) (^) (D) (^) (D) (^) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (11.5.2008, 15:16)
(L) (L) (L)ďaujem Andrejka (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta H. (ivi75) ID 30435 (10.5.2008, 9:19)
už mám kopus upečený,nevedela som ho nožom prekrojit pekne rovno,tak som skúsila rybársky vlasec,a krásne sa rozkrojila,aj na dva krát.Možno je to starý trik,teraz ma napadol.Skoda že to celé neviem odfoťiť.
ODPOVEDAŤ
Iveta H. (ivi75) ID 30435 (8.5.2008, 14:06)
vdaka,lučinu dostať aj u nás,vyskúšam sestra mala meniny,tak ju prekvapím :-)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (9.5.2008, 22:40)
Ivetka, budem rada, ak sa pochváliš svojim výtvorom. (F)
ODPOVEDAŤ
Iveta H. (ivi75) ID 30435 (8.5.2008, 13:22)
ahoj,chcem sa opítať,čím nahradit to mascarpone alebo ricottu?
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (8.5.2008, 13:27)
Ahoj , ak sa Ti nedá zohnať mascarpone alebo ricotta, tak v originál recepte je syr Lučina, alebo to skús s nízkotučným tvarohom, ale bude to už zas iná chuť. (F)
ODPOVEDAŤ
Martina Z. (mata198511) ID 20128 (8.5.2008, 13:37)
ak môžem, ja som zas namiesto Lučiny dala nátierkové maslo MANA, moji chlapi ho milujú, robím z neho i Tiramisu (hello)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (8.5.2008, 13:38)
áno, aj mňa to potom napadlo. A dala si na celú tortu 1balenie? (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina Z. (mata198511) ID 20128 (10.5.2008, 12:07)
Ahoj Lucka, prepáč, ja som si až teraz všimla túto tv. otázočku ;-)
No Lučiny má ísť 400g, ja som žial nemala možnosť ju zohnať, tak som použila Manu a tiež 400g. Bolo to fajne aj s ňou :-P
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (10.5.2008, 12:11)
Ahoj moja, nevadííí. Ty Mati, ale dávala si viac ako jeden kelímok,však? Lebo ten je asi 250g nie? (L)
ODPOVEDAŤ
Martina Z. (mata198511) ID 20128 (10.5.2008, 12:12)
teraz neviem či nie rovných 200g ;-)
ODPOVEDAŤ
Martina K. (nimax) ID 5876, mimibazar.sk/matenka (7.5.2008, 16:43)
Toto je čistá náááááááááááááááádhera!!!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (8.5.2008, 13:15)
Maťka, ďakujem (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Renáta Č. (Cvrkotik) ID 6088, mimibazar.sk/cvrkotik (7.5.2008, 15:30)
Nádherná (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (8.5.2008, 13:14)
(K) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
masa l. (masuha) ID 38898 (7.5.2008, 14:04)
(clamp) (clamp) (clamp) (^) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (7.5.2008, 14:22)
(F) (F) (F) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (7.5.2008, 8:50)
Ahojte žienky (hello), veľmi ,veľmi pekne Vám všetkým takto hromadne Ď (F)A (F)K (F)U (F)J (F)E (F)M |:o) |:o) |:o) |:o) Som veľmi rada, že sú pozitívne ohlasy. Pre tie, ktoré si myslia, že to nedokážu. Vôbec nemajte strach, je to ten najjednoduchší typ tortičky, aký som robila. Najťažšie je asi rozrezať korpus na trojo (smich). Ostatné zvládnete hravo . Čo sa týka krájania, pri veľkej fakt neviem, lebo som ju nekrájala a malú ako sme načali, tak aj pošla ;-) (zajic), takže okolité piškóty nestihli ani popadať (smich). Inak keď sa piškótky "lepia" okolo torty, je možné ich ponatierať zvyšnou plnkou a mohli by držať, ja som ale nelepila. Ešte raz ďakujem za krásne komentáriky. Lucia (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (7.5.2008, 7:42)
Ako som videla obrázok vašej torty, tak moje prvé slová boli: "Bože, tá je krásna!" Veľmi - veľmi - veľmi vydarená. (^) (clamp) (clamp) (clamp) |:o)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (gupka) ID 9968 (6.5.2008, 20:54)
Luci, si (*)torta je krasna, ja si zatial na taku veru netrufam +o( taku by som raz chcela malej vyrobit (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (^) (hello) (D)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (6.5.2008, 19:46)
Lucka (Y) (Y) (Y) (Y) (Y), veď to je aj škoda začať krájať.... Je to neskutočne krásna (^) (^) (^) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Ja sa to v živote nenaučím (child12)
ODPOVEDAŤ
Miroslava N. (mirka111) ID 21138, mimibazar.sk/mirka111 (6.5.2008, 19:34)
krásna. dik za tip na kokos. idem skusit moj napad pre krsniatko na nedelu. tiez tam budem taketo nieco robit. dufam, ze sa podari, tak ako to mam v predstavach a skusim to sem tiez nahodit. teda, ked to vyjde tak ako si predstavujem (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (6.5.2008, 19:15)
Nááááááádhera, jednoducho nemám slov (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Martina Z. (mata198511) ID 20128 (6.5.2008, 17:11)
Lucka je nádhernáááááááááá (clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o) |:o) so všým všudy ;-)
obidve tortičky sa ti krásne vydarili a hneď museli byť preč (zajic) (zajic) (zajic)

šikulka (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Miriam B. (MiaLia) ID 12273, mimibazar.sk/MiaLia (6.5.2008, 16:56)
waw (Y) (Y) (Y) to je kraaasne (clamp) (clamp) (clamp) si sikulka (D)
ODPOVEDAŤ
Erika B. (BrDo) ID 3728 (6.5.2008, 16:43)
Luci je to krásne, si šikulka...a vďaka, že si si dala tu námahu to tak pekne (P) Mňa najviac zaujal ten kokos...rozmýšľala som, že čo to tak asi môže byť, no sama by som na to neprišla...a tá plnka vyzerá tiež mňaaam...len by ma zaujímalo, ako je to s krájaním takejto tortičky, či si udržia tvar tie piškótky, alebo to potom celé padá *-)
ODPOVEDAŤ
Martina Z. (mata198511) ID 20128 (6.5.2008, 17:13)
krája sa fajne, dá sa dole stuha a pomedzi piškotky to ide jedna radosť, tieto piškoty držia dobre (Y) ja som použila trubičky a tie sa ohýbali, keď boli dlhšie odviazané ;-). Lepšie sú tieto piškoty a ani ich tak moc netreba ako trubičiek (hello)
ODPOVEDAŤ
Jana B. (Tomat) ID 9275 (6.5.2008, 16:39)
bez komentára..... (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
Táňa Č. (tanulka75) ID 24356 (6.5.2008, 16:38)
krásna (^) (^) (^), ako vždy, šikovná gazdinká (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 45 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu