Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Alena M. (Alinka) ID 18244 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)
Banánové lievance
[ recept č. 52469 zo dňa 18.2.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Týmto receptom som sa inšpirovala z internetu a musím povedať, že boli veľmi chuťovo lahodné. Doma som mala ponačínané banány, čo deti nedojedli, a také nahnednuté boli na lievance najvhodnejšie.\r\n\r\nČo budete potrebovať: 3 ks zrelého banánu, 1 odšťavený pomaranč, 2 PL cukor hnedý, 1 hrnček múka špaldová celozrnná hladká, 1/4 KL sóda bikarbóna, 1/4 KL prášok do pečiva, štipka soli, ananás, javorový sirup
POSTUP PRÍPRAVY
Pripravíme si veľmi zrelé banány. Ošúpeme ich a preložíme do misy. Pridáme pomarančovú šťavu a cukor. Banány roztlačíme a všetko spolu premiešame. Pridáme múku, kypriaci prášok sódu bikarbónu, soľ a metličkou premiešame, kým sa suroviny nespoja. Panvicu na lievance potrieme olejom, rozohrejeme a lyžicou nalejeme cestíčko. Lievance pečieme z oboch strán na miernom ohni do zlatohneda. Na tanier pridáme pokrájaný ananás a prelejeme to aj s lievancami javorovým sirupom. |
 | Katka R. (sioux) ID 2085, mimibazar.sk/sioux (upravené 11.12.2015, 21:59) |
sú výborné,nemala som špaldovú,dala som hladkú klasiku a jedno vajíčko,pretože sa mi rozpadávali a nedali otáčať- inak super chutili, obdobné robievam s jablkami  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Miroslava A. (pupatko) ID 13790 (15.6.2014, 22:35) |
Zaujímavý recept, akurát som ešte nerobila lievance, do ktorých by nešlo mlieko. Musím vyskúšať. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |