. .. .. .. .. .. .
. .

Čoko tortička so smotanovou plnkou - RECEPT 52153

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 254348 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Čoko tortička so smotanovou plnkou


[ recept č. 52153 zo dňa  ]


Čoko tortička so smotanovou plnkou


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 3 vajcia, 60 g masla, 60 g práškového cukru, 1 lyžica kakaa, 1,5 dcl oleja, 100 g rozpustenej čokolády na varenie, 75 g polohrubej múky, 20-30 g mandlí (sekaných či mletých), 1 lyžička citrónovej šťavy, 1 kypriaci prášok do pečiva Plnka: 2 vajcia, 60 g práškového cukru, 350 ml mlieka alebo smotany na šľahanie + 200 ml mlieka, 1 balíček krémového prášku Zlatý klas, 100 g rozpustenej bielej alebo podľa chuti plnenej čokolády, 60 g masla, 1 balíček vanilínového cukru, 1 prášková šľahačka, 10 g želatíny K tomu: džem na potretie, čokoládová poleva, mandle

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtky, maslo a práškový cukor spolu vymiešame. Pridáme kakao, vychladnutú čokoládu, polohrubú múku, mandle, citrónovú šťavu, kypriaci prášok, olej a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov. Spolu premiešame a cesto dáme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie alebo vymastenej a vysypanej múkou. Pečeieme pri teplote 170°C približne 40-50 minút.
Upečený korpus vyberieme, môžme pokvapkať rumom a necháme vychladnúť. Po vychladnutí potrieme džemom.

Pripravíme krém: Nad parou vyšľaháme celé vajcia a 30 g práškového cukru. Odstavíme a za občasného premiešania pri izbovej teplote necháme vychladnúť. V smotane na šľahanie alebo v mlieku rozmiešame Zlatý klas spolu s vanilkovým cukrom a uvaríme kašu. Maslo vyšľaháme so zvyšným práškovým cukrom. Po častiach pridávame vychladnutý Zlatý klas a vyšľaháme. Vmiešame rozpustenú bielu čokoládu, vychladnuté vyšľahané vajcia a vyšľahanú šľahačku. Nakoniec vlejeme rozpustenú želatínu. Túto masu necháme odstáť v chladničke 1-2 hod. za občasného premiešania. Keď bude plnka dostatočne tuhá natrieme ňou korpus, vrch aj boky. Necháme vychladiť a nakoniec polejeme rozpustenou čokoládou a posypeme sekanými mandľami.

Guten Appetit! :)
<< Baklažán | Čoko tortička so smotanovou plnkou | Špenátový prívarok >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Monika Ú. (Sofia891) ID 161226 (30.1.2013, 14:34)
nádherná (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (31.1.2013, 17:28)
Ďakujem krásne (L)
ODPOVEDAŤ
eva t. (mimi1968) ID 114154 (29.1.2013, 20:20)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (30.1.2013, 18:49)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana F. (muffin2) ID 260556 (29.1.2013, 20:11)
(Y) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (30.1.2013, 18:49)
:-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (29.1.2013, 18:47)
dobre vyzerá... (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (30.1.2013, 18:18)
Ďakujem Vám Katka (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu