. .. .. .. .. .. .
. .

Nugátová torta - RECEPT 51170

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 254348 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)


Nugátová torta


[ recept č. 51170 zo dňa  ]


Nugátová torta


POTREBNÉ PRÍSADY

Krém: 4 bielky, štipka soli, 200 g práškového cukru, 1 PL vanilínového cukru, 500 g margarínu (s maslovou príchuťou), 200 g nutely Korpus: 200 g cukru, 200 g hladkej múky, 4 vajcia, 1 dl oleja, 1 dl vody, 1 vanilínový cukor, 1 prášok do pečiva, citrónová kôra\r\nNa ozdobu: 40g čokolády

POSTUP PRÍPRAVY

Krém:
Vo veľkej mise zvoľna šľaháme bielky so soľou, a keď zhustnú, postupne prisypávame cukor a vanilínový cukor. Margarín izbovej teploty dáme do druhej misy. Šľaháme tak dlho, až zbelie a má hustotu šľahačky. To trvá najmenej 15 minút - v žiadnom prípade nie menej. Za stáleho miešania postupne pridávame snehovú hmotu. Nutelu za stáleho miešania zvoľna rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vychladnutú na izbovú teplotu opatrne vmiešame do hotového maslového krému.

Korpus:
Oddelíme žítky a bielky. Žítky vyšľaháme s cukrom, postupne prilievame vodu a olej. Premiešame a postupne prisypávame múku s práškom do pečiva a citrónovou kôrou. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka zamiešame do cesta. Pečieme v predohriatej rúre na 175°C cca 30-40 minút. Po vychladnutí korpus buď rozrežeme a naplníme alebo upečieme ešte jeden korpus, aby bola torta "bohatšia". Korpus potrieme trochou nutely a naplníme krémom, priložíme druhý korpus. Plnka vnútri torty má byť tmavšia a postupne k okrajom svetlejšia. Celú tortu ešte potrieme trochou zvyšnej plnky a dozdobíme čokoládou.

Nech Vám chutí ! :D
<< pan pernicek | Nugátová torta | CESNAKOVÝ ELIXÍR >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Barbora Š. (AlgunO) ID 107189 (29.11.2012, 22:41)
:-$ (clamp) (clamp) (clamp) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (Y)
ODPOVEDAŤ
Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (30.11.2012, 18:25)
,-) :-$ :-)
ODPOVEDAŤ
Marta Š. (siskam1) ID 199001 (29.11.2012, 11:51)
Vyzerá byť výborná.
ODPOVEDAŤ
Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (30.11.2012, 18:25)
Aj chuťovo taká skutočne je =)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu