
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Dominika T. (Švabľik) ID 254348 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Škoricová panna cotta na medovej sušienke[ recept č. 50940 zo dňa 15.11.2012 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Hmota panna cotta: 100 g kryštálového cukru 300 ml mlieka 1 vanilínový cukor (20g) 1 balíček želatíny 250 ml smotany na šľahanie Medové cesto: 200 g hladkej múky 2 lyžice medu 1/2 lyžičky sódy bikarbóny 50 g práškového cukru 1 lyžička škorice 30 g margarínu 1 vajce K tomu: karamel (cukor + smotana na šľahanie), mletá škorica, mandarínky a šľahačka na dozdobenie POSTUP PRÍPRAVY Hmota panna cotta: V mlieku rozrobíme želatínu a necháme 10 minút postáť. Spolu s kryštálovým a vanilínovým cukrom privedieme do varu. Necháme 10 minút ochladiť a vmiešame smotanu na šľahanie. Hmotu nalejeme do silikónových formičiek a necháme stuhnúť Medové cesto: Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré dáme na pol hodinu do chladničky (nie je to nutnosťou). Cesto vyvaľkáme na tenko a pomocou valčeka prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180°C do ružova. Po upečení plát ešte horúci zošuchneme z plechu a pomocou kruhovej formičky vykrojíme kolieska. Škoricová panna cotta na medovej sušienke: Vykrojené kolieska natrieme jemne vychladnutým karamelom a poukladáme stuhnutú smotanovú panna cottu. Ozdobíme šľahačkou, mesiačikmi mandarínok a posypeme škoricou, príp. čokoládou. Taktiež môžme použiť lístok mäty. |