. .. .. .. .. .. .
. .

Mäsko v štrúdli - TOP :) - RECEPT 50788

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MLETÉ MÄSO

ID 144300 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)


Mäsko v štrúdli - TOP :)


[ recept č. 50788 zo dňa  ]


Mäsko v štrúdli - TOP :)


POTREBNÉ PRÍSADY

600 gramov mletého mäska, 500g šampiónov, paradajkový pretlak, cibuľa, soľ, čierne korenie, oregano, bazalka, olivový olej, lískové cesto, plátková šunka, strúhanka na zahustenie, olivový olejík na potretie :)

POSTUP PRÍPRAVY

Tento receptík je NAJFAMÓZNEJŠí na planéte !!! Je v celku jednoduchý a akonáhle ho raz ochutnáte, minimálne raz do mesiaca ho budete musieť mať !!! :) Najlepšie chutí so zemiačikmi, poprípade podávaný s tzatziky alebo iným smotanovo syrovým dresingom :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


nakrájanú cibuľku šupneme na fajné množstvo olivového oleja a opražíme


Pridáme najkrájané šampióny, a dusíme, až ich úplne nezadusíme :)


Pridusené by mali vyzerať takto : :)


Okamih na pridanie mäska. Takisto pridáme všetky koreniny - soľ ( radšej menej, vieme do dochutiť aj neskôr :) ), čierne korenie, oregano a bazalku - ideálne je 1,5 čajovej lyžičky z každého - nech je to krásne ochutené :)


Zmes miešať, až dokým bude mäsko úplne tmavé - musí sa udusiť, avšak nesmie zhrudkovieť, preto to treba častejšie miešať. Prípadné hrudky rozdrviť. Až je všetko krásne spojené, môžeme pridať paradajkový pretlak, cca 300 gramov, prípadne max. 450 gramov.


Celú masu treba nechať spojiť, až sa spoja farby, chute a konzistencia. Odstaviť z ohňa, nechať chvíľku vychladnúť za občasného miešania. Keď je mäsko na 60% vychladnuté, je čas na strúhanku :) Môžeme vmiešať 2-3 lyžice strúhanky - tá celú zmes zahustí a dodá ideálnu konzistenciu.


Môžeme prejsť na prípravu cestíčka. Kúpime si fajné lístkové :D Na pomúčenej doske (alebo provizórnej pracovnej kuchynskej doske :D ) rozvaľkáme lístkové cesto na veľkosť plechu. Snažíme sa rovnomerne :)


Rozprestrieme po "celej" šírke cesta plátky šunky. Tuna je vidno, ako nám tá šunka chutila večer predtým s čerstvými rožtekami :D :D Môžeme ju teda rozprestrieť iba strategicky - dostredu cesta, alebo i po celej ploche :)


Vychladnutú masu navrstvíme dostredu cesta tak, aby bola široká asi na želanú veľkosť štrúdle. Z tohto množstva výjde celkom pekná hrubá štrúdľa :) Ak pridáte ešte 1/3 množstva všetkých surovín k pôvodným množstvám, rozvaľkáme 2 lístkové cestá a môžeme spraviť 2 menšie štrúdle.


A teraz tá zložitejšia časť :) Ja som to po dvoch razoch už zvládala celkom fajn :) Idem na to takto : preložím 1 stranu cesta "cez", tak, že to cesto trošku podsuniem pod tú 1 stranu ( aby mäsko netrčalo). Potom preložím druhú stranu a rukami vytvarujem pekný štrúdľový pravidelný tvar. Snažím sa "zlepiť" tie voľné strany pritláčaním prstami. Konce takisto pritlačím spolu a "zašúľam smerom nahor. V tomto okamihu je treba ešte ďalšie 2 ruky, ktoré Vám pomôžu preniesť cesto na maslom vymastený plech. ( Už som to skúšala piecť aj na papieri, ale spodok sa mi tak prilepil, že to muselo ísť s papierom aj na tanier :D ) Pripravíme si jedno vajíčko a ním potrieme celý výtvor :) +


Štrúdlička potretá vajíčkom a poprepichovaná vidličkou :) pripravená do trúby :) Pečiem tak na 180 - 200 stupňov, cca 25 - 35 minút. Keďže mäsko je 100%-tne urobené, musí sa dotiahnuť cesto. V posledných minútach môžeme dať na gril, ale treba dávať pozor na pripálenie :)


Hotovoooooooo :) takto nejak by to "mohlo" vyzerať :) Dokonca mi cesto išlo ľahúčko oddeliť od plechu. Ako som spomínala, najlepšie chutí s pečenými zemiačikmi. Dá sa samozrejme papať samotné, keďže lístkové cesto vie nahradiť prílohu :) Ja občas pridám dresing - syrový, cesnakový, tzaztiky.. :)


Mäsko v reze :)


A finaaaaaaaale :) Dúfam, že skúsite a bude Vám chutiť :) dobrúú chuť :) :) :)



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Sacherova torta podľa Martina P. (Mata406) | Mäsko v štrúdli - TOP :) | Narodeninová >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Silvia B. (Pata1) ID 49979 (8.11.2012, 22:29)
keby som vyskúšala bez šunky??? Štrúdľu mám rada buď šunka..šunka syr...alebo potom mäso samotné...je tam vôbec tú šunku cítiť???
ODPOVEDAŤ
Soňa Š. (SoniaS) ID 144300, mimibazar.sk/sonias (11.11.2012, 17:03)
Silvi, celkom hej, s cestom to vytvorí pekný obal a chutí to fajne |:o) ale kludne môžeš vyskúšať aj bez !
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andula098) ID 73898 (8.11.2012, 20:03)
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu