
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Andrea H. (jessie.31) ID 18276 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) Kardinálov koláč[ recept č. 5008 zo dňa 19.4.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Piškótové cesto: 2 celé vajcia, 6 žĺtkov, 64 g kryšt. cukru, 1 bal. vanilkový cukor, 1 poliev. lyžica prášku do pečiva, 40 g polohrubej múky ************************* Sneh: 6 bielkov, 168 g kryšt. cukru************************* Plnka: 500 ml šľahačkovej smotany 30-33 % (v mojom prípade rastlinná), 2 poliev. lyžice prášk. cukru, 2 bal. stužovača do šľahačky***alebo nahradíme práškovou šľahačkou - pripravíme podľa návodu, slivkový lekvár POSTUP PRÍPRAVY v obr. postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Piškótové cesto: 2 celé vajcia, 6 žĺtok vyšľaháme, pridáme kryšt. a vanilk. cukor a vyšľaháme do hustej peny. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a spojíme. ![]() Sneh: 6 bielkov vyšľaháme s kryšt. cukrom do hustého snehu. ![]() Piškótové cesto rozotrieme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. ![]() Sneh dáme do cukr. vrecka a striekame pásy na piškótové cesto. ![]() Pečieme 15 minút na 185 stupňoch v strede rúry, potom preložíme nižšie a pečieme ešte 5 minút. ![]() Po upečení posypeme ešte teplé práškovým cukrom. ![]() Potom cesto ohneme do oblúka(pocukrovanou stranou dole) - 3/4 tvorí oblúk a 1/4 potom oblúk po naplnení plnkou uzavrieme. Ja som trochu improvizovala, cesto som ohla na podložke v krabici od Horaliek :-)) ![]() Keď cesto vychladne, oblúk natrieme slivkovým lekvárom. ![]() Zo smotany na šľahanie, ztužovačov a pr. cukru... ![]() ...vyšľaháme hustú šľahačku. ![]() Šľahačku natrieme na slivkový lekvár. ![]() Prikryjeme zvyšným cestom. ![]() Dáme do chladničky. Môžeme improvizovane zaťažiť. Necháme stuhnúť. ![]() Potom nakrájame a papáme. Dobrú chuť. ![]() Je aj jednoduchší spôsob, cesto rozkrojíme po dĺžke na polovicu, spodné cesto natrieme šľahačkou, vrchné cesto slivkovým lekvárom a spojíme. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Martina M. (matami) ID 128343 (9.12.2011, 18:50) |
fantastický zákusok, jednoducho nebíííčko v papuľke ....robievam ho takmer vždy k rodinným oslavám a vždy sa po ňom len tak zapráši ...ja mám recept na 10vajec a do šľahačky dávam vždy aj ovocie (čučoriedky, jahody, maliny), čo je po ruke ....mňam | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
eva t. (mimi1968) ID 114154 (9.12.2011, 18:37) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Klaudia P. (klaudia90210) ID 12131 (2.11.2011, 11:29) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lívia T. (livina0000) ID 129359 (19.2.2010, 13:10) |
takto by to malo vyzerať |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
migu m. (migu) ID 36636 (13.6.2008, 20:11) |
chcem sa spytat, kedy sa stahuje z cesta papier na pecenie ? ja som to skusala ihned po upeceni, ale islo to velmi tazko a cesto sa sem tam nechcelo odlepit ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Andrea Halabuková (jessie.31) ID 18276 (31.8.2009, 18:27) |
Ahoj, ide to dosť ťažko, no treba byť trpezlivý. Ja si pomáham cukrárskou špachtľou. Načnem to spachtľou (oddelím papier od cesta) a potom si ten papier podnem a ťahám a niekto musí jemne držať cesto zvrchu. ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Andrea B. (Beneovka) ID 10804, mimibazar.sk/beneovka (25.5.2008, 21:26) |
Aďka,tak tento koláč poznám,chodievam naň do cukrárne,ale od dnes si ho budem robievať doma. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (20.4.2008, 20:50) |
Andrejka toto je najlepší koláčik alebo zákusok ja ho robievam až dvakrát do roka hihi keďže tam ide 1O vajíčok aspon do môjho receptu ,ale je fantastický ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Andrea H. (jessie.31) ID 18276 (20.4.2008, 23:11) |
Aj do môjho receptu ide 10 ks, na ja som to prispôsobila na 8. ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (20.4.2008, 8:37) |
Andrejka, tento koláčik vyzerá super. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Daniela C. (barila) ID 3809, mimibazar.sk/barila (20.4.2008, 7:48) |
Tento kolac som piekla minuly vikend. Recept som nasla v katalogu Oetker. Davka bola mensia. Ale musim povedat, ze sa za nim zaprasilo. V tom mojom recepte sa do slahacky davala zelatina na studeno. Je to "light" kolacik, preto sme si dali aj 3 kusky. A hned bol FUC!!!! Fakt odporucam. ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Dr. Zdenka P. (zdenka131) ID 12491 (20.4.2008, 6:42) |
Prosím, kde dostať kúpiť rastlinnú šľahačku? Ďakujem. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Andrea H. (jessie.31) ID 18276 (20.4.2008, 20:34) |
Ja som ju kúpila v potravinách Bala v Košiciach. | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (20.4.2008, 0:21) |
Vyzera to velmi lakavo. Mam strasne rada slivkovy lekvar, urcite vyskusam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |