. .. .. .. .. .. .
. .

Zavárané lúpané paradajky vo vlastnej šťave - RECEPT 50056

Gabriela B. (GabrielaB.) ID 239449
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 1.4.2012
Naposledy: 6.3.2020 12:17
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 24
NÁVODY 1

ZAVÁRANINY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)


Zavárané lúpané paradajky vo vlastnej šťave


[ recept č. 50056 zo dňa  ]


Zavárané lúpané paradajky vo vlastnej šťave


POTREBNÉ PRÍSADY

Paradajky, trosku soli, chuť do zavárania

POSTUP PRÍPRAVY

Tento rok je dobrá úroda paradajok. Nevedela som čo s nimi. Tak som sa rozhodla skúsiť sterilizovať celé lúpané paradajky, kt. používam na varenie - do lazaní, na cestoviny, do masa, ale aj na polievku . Predsa produkt z vlastnej záhrady, produkt vlastnoručne zaváraný ma svoje čaro. Neobsahuje kondzervanty, ani rôzne cukry ako paradajkové šťavy z papierového obalu. Hľadala som inšpiráciu na nete. Veľa tam toho nebolo, tak pridávam svoj postup.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Paradajky som najprv umyla a zbavila šupiek. Do hrnca som dala horúcu vodu, vložila paradajky, keď šupka praskla, vybrala som a pekne ošúpala.
Menšie paradajky som v celku vkladala do umytých pohárov. Väčšie som očistila od stvrdnutej zelenej vnútornej časti a rozrezala na polovicu.
Paradajky som natlačila do pohárov. Pustili aj šťavu. Z pohárov som vytlačila pomocou opačného konca dlhej lyžičky vzduch. \r\nNakoniec som vrch paradajok posolila. Soľ slúži ako konzervačná prísada, aby sa mi paradajky nepokazili. Poháre som zatvorila a dala sterilizovať na 15 minút.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Sladká ryžová kaša | Zavárané lúpané paradajky vo vlastnej šťave | Pudingový koláč z lístkového cesta >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jarmila P. (jatea) ID 106659 (27.9.2012, 12:15)
Gabika, tiež som tento rok prvý krát robila takto paradajky. Poradila mi to dcéra, ona ich zavára takto už niekoľko rokov. Ale nepridáva do nich nič, ani soľ. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Gabriela B. (GabrielaB.) ID 239449 (28.9.2012, 16:37)
citala som, ze sa to moze pokazit. No uvidime. Ja zeleninu nesolim, takze do paradajok som pridala naozaj len trosku soli.
ODPOVEDAŤ
Sofia S. (sofika03) ID 11207, mimibazar.sk/sofika03 (26.9.2012, 9:22)
(Y) (Y) (Y) (Y)a kde sterilizuješ v rúre??? :-) (Y)
ODPOVEDAŤ
Gabriela B. (GabrielaB.) ID 239449 (28.9.2012, 16:40)
ja sterilizujem v hrnci na sporáku. Do hrnca vložím zaváraninu v pohároch, nalejem asi tak do 1/3 výšky pohárov vodu. Prikryjem druhým hrncom, alebo pokrievkou. Po vypnutí ohňa, nechám zaváraniny v hrnci vychladnúť.
ODPOVEDAŤ
Andrea L. (Aja1) ID 47601 (26.9.2012, 9:10)
(Y)Podobným spôsobom som robila zmes na pizzu.Rajčiny som odšupkovala,pomlela na mäsovom mlynčeku,povarila a pridala k tomu soľ,cenak a pizzové korenie a zasterilizovala.
ODPOVEDAŤ
Gabriela B. (GabrielaB.) ID 239449 (28.9.2012, 16:41)
ďakujem za typ. Paradajok je ešte na záhrade dosť.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu