Kaja Z. (kaja060609) ID 152220 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
Bezlepkový soda chlieb
[ recept č. 50047 zo dňa 24.9.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
300 g bezlepkovej múky, 130 g pohánkovej múky, 1 ČL sódy, 1 ČL soli, 40 g masla, 340 g uvarených a roztlačených zemiakov, alebo podmaslia/hustého jogurtu, 1 PL melasy, semiačka
POSTUP PRÍPRAVY
Všetky prísady spolu zmiešame, dôkladne. Masa sa musí odliepať od bokov misy, ak sa Vám to nedarí, tak pridajte trochu múky. Chlieb uložíme na papierom vyložený plech a prstom urobíme kríž ako na obrázku. Necháme odstáť pol hodinku, pomúčime a dáme piecť. Pečieme pri 200C do zlata, takmer hodinu. Vďaka pohánkovej múke (podľa toho aký druh a od akého výrobcu používate) je chlieb tmavý. Môj bol veľmi tmavý, tak som nevedela kedy je hotový, počkala som dokiaľ sa nepraskal na povrchu. Je mäkučký dlho, vďaka zemiakom v ceste. Nám veľmi chutil. Konečne dobrý bezlepkový chlebík. |
Erika H. (elala) ID 15484, mimibazar.sk/elala (27.12.2013, 19:23) |
čo ten chlebík spojí? chýba tam tekutina... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Kaja Z. (kaja060609) ID 152220 (9.1.2014, 16:10) |
spoja ho zemiaky |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Barbora Š. (snowdonnel) ID 53707 (3.8.2013, 20:08) |
počas pečenia, je dobré niekoľkokrát potrieť chlebík studenou vodou, bude mať peknú a chrumkavú kôrku. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Andrea S. (Andysvat75) ID 280356 (13.7.2013, 22:11) |
a nejde do chlebíka aj niečo čo to spojí? ja som ho skúšala a masa sa mi nespojila. musela som dať vodu a vajíčko, Prečo?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Kaja Z. (kaja060609) ID 152220 (9.1.2014, 16:11) |
mne sa spojil v pohode. ale zalezi aj od kvality zemiakov, ci su take lepkavejsie. kludne ich mozes nahradit jogurtom alebo podmaslim. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
gabika c. (mci) ID 16330, mimibazar.sk/mci (17.11.2012, 21:54) |
tak mne sa absolutne nevydaril. bol tazky, hutny........ |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Kaja Z. (kaja060609) ID 152220 (9.1.2014, 16:12) |
ma byt taky tazsi, lebo je z celozrnnych muk. ak ho chcete lahsi, tak dajte 300 g hladkej muky a 130 celozrnnej a jogurt. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Kaja Z. (kaja060609) ID 152220 (11.3.2013, 13:03) |
hutny bude vzdy, lebo je z celozrnnych muk. Na to si clovek musi zvyknut. Ale my sa snazime piect z celozrnnych a nie bielych, tak som si uz zvykla a chuti nam to. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Alena K. (luciatko) ID 46529 (26.9.2012, 10:16) |
ahoj, a droždie do chlebíka nejde? len tá soda? vyzerá chutný,rada by som ho vyskúšala,len nemám pohánkovú múku ,ale len amarantovú,to hádam nebude vadiť. : : Ala |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Kaja Z. (kaja060609) ID 152220 (9.1.2014, 16:12) |
nie, je bez drozdia. nahradza ho soda  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Kaja Z. (kaja060609) ID 152220 (26.9.2012, 23:07) |
Ahoj, nie droždie tam nejde. Preto je rýchly a chutný. A hlavne nezaťažuje trávenie.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Alena K. (luciatko) ID 46529 (28.9.2012, 17:56) |
Super,díky.Ala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |