. .. .. .. .. .. .
. .

Štrúdľa - RECEPT 49889

jana j. (Janushinka) ID 30839
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.12.2007
Naposledy: 23.6.2020 22:02
Aktualizácia: 30.9.2018 19:02
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 9
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 145
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)


Štrúdľa


[ recept č. 49889 zo dňa  ]


Štrúdľa


POTREBNÉ PRÍSADY

300g hladkej múky, 250ml šľahačkovej smotany 33%, 1 vajce, štipka soli, bravčová masť na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Receptov na štrúdľu je neúrekom, pridávam môj obľúbený recept na neťahanú štrúdľu. S cestom sa výborne pracuje, po upečení je krehké, trošku sa lístkuje a pripomína lístkové cesto. Chuťovo je tiež výborné.
Z múky, smotany, vajíčka a soli vypracujeme vláčne cesto, vyvaľkáme ho a potrieme roztopenou bravčovou masťou. Cesto zvinieme ako na závin a zakrútime ako slimák. Cesto zabalíme do alobalu a dáme do chladničky na pár hodín, aspoň 5-6 alebo do druhého dňa.
Potom si cesto rozdelíme na 4 časti a rozvaľkáme na tenúčko, ide to veľmi ľahko :)
Štrúdle naplníme plnkou, vnútorné okraje cesta potrieme roztopenou bravčovou masťou (aby sa lepšie spojili ) a zvinieme do závinu. Štrúdľu pred pečením potrieme roztopenou masťou a pečieme do zlatista, orientačne 20-25min.Po vybratí z rúry pofrkame štrúdľu trochou studenej vody.
<< Jablková torta | Štrúdľa | Jemná zeleninová cesnačka >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (23.9.2012, 14:37)
práve si vychutnávam štrúdličku a konštatujem že som ešte lepšiu štrúdľu neupiekla a ani nejedla díky za receptík zaradím medzi obĺúbené (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
jana j. (Janushinka) ID 30839 (23.9.2012, 15:07)
jéj, paráda (Y) ďakujem za super správu a teší ma, že ste si upiekli takú skvelú štrúdľu (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
mary b. (topina) ID 93130 (23.9.2012, 11:34)
Robila ju podla teba moja mamina e je fakt uzasna (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (C) (jidlo) (jidlo) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
jana j. (Janushinka) ID 30839 (23.9.2012, 12:17)
ďakujem Mary, som veľmi rada, že vám chutila (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Gabriela B. (GabrielaB.) ID 239449 (16.9.2012, 19:57)
na kremes si robim "falosne listkove" cesto - muka, tuk, voda. Vyskusam aj tutu variantu aj ked strudlu som este nerobila. :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
jana j. (Janushinka) ID 30839 (17.9.2012, 11:22)
tých receptov je neúrekom, takže asi len treba skúšať, ktoré sa nám najviac pozdáva.. budem rada ak vyskúšate pre zmenu aj tento recept a dúfam, že aj vám zachutí :-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janka P. (Joanne) ID 6922 (16.9.2012, 11:04)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
jana j. (Janushinka) ID 30839 (16.9.2012, 14:47)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Soňa T. (rexo) ID 108927 (15.9.2012, 21:23)
(F) (K) (F) (K) (F) (K) (pl)
ODPOVEDAŤnahlásiť
jana j. (Janushinka) ID 30839 (16.9.2012, 9:06)
vyskúšajte, odporúčam (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu