Jarmila P. (jatea) ID 106659 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)
Pivná štrúdľa
[ recept č. 22297 zo dňa 15.1.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Tento recept som našla niekde na internete. Už roky sa chystám upiecť štrúdľu, ale len dnes som sa odhodlala a ľutujem, že som to neskúsila skôr. Potrebujeme: 300 g preosiatej hladkej múky, 125 g stuženého tuku, 150 ml piva, štipku soli, 1 vajce na potretie Na plnku: mak, orechy, vykôstkované čerešne, alebo višne, hrozienka, práškový cukor, škoricu a maslo.
POSTUP PRÍPRAVY
Z múky, tuku, piva a štipky soli si vypracujeme vláčne cesto. Preložíme ho do vyhriatej misky a prikryté necháme stáť asi 30 minút. Potom si cesto rozdelíme na dve časti a na tenulinko si ho vyvaľkáme.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Na jedno cesto som použila mleté orechy. Keďže som ich zabudla zmiešať s cukrom, tak som cukor len tak nasypala na tie orechy |
![]() |
Na to som poukladala odkôstkované čerešne. Poliala som to celé rozpusteným maslom a zrolovala. |
![]() |
Druhé cesto som posypala mletým makom a cukrom. Keďže som doma nenašla už hrozienka, tak som tam dala tiež čerešne. Ale bolo ich málo, ale v chladničke som našla otvorený hruškový kompót. A pridala som ešte aj nakrájané jabĺčka. Všetko som poliala roztopeným maslom. |
![]() |
Obidve štrúdle som potrela rozšľahaným vajíčkom a popichala vidličkou. Piekla som ich asi 40 minút pri 180 st. C |
![]() |
No a takto krásne sa mi upiekli. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
lubica s. (marnaty) ID 53484 (18.5.2013, 21:37) |
Robila som dojitú dávku, dve makovo-jablkové a dve orechovo-jablkové a sú výborné. Cesto mi vymiesila pekáreň, program na cestoviny. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (19.5.2013, 20:15) |
Teší ma, že chutili. Mňa nenapadlo miesiť v pekárni, asi najbližšie vyskúšam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | magdaléna c. (megi118) ID 105517 (8.5.2013, 11:26) |
zaujímavy receptík.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jarmila P. (jatea) ID 106659 (16.5.2013, 11:57) |
Recept je jednoduchý, ale napriek tomu je štrúdľa výborná. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |