. .. .. .. .. .. .
. .

Špargľa s holandskou omáčkou - RECEPT 4986

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ID 28005 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)


Špargľa s holandskou omáčkou


[ recept č. 4986 zo dňa  ]


Špargľa s holandskou omáčkou


POTREBNÉ PRÍSADY

Omáčka: 3 žĺtka, 3 malé lyž. b. vína, 180g masla (izbová teplota), soľ, biele korenie, petržlen list,
Doba prípravy: 20 min.


POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtka dáme do misky, pridáme b. víno a krátko nad parou vyšľaháme. Po troškách prišľahávame maslo. Dávame pozor na teplotu vodného kúpeľa, aby sa žĺtky nezrazili. Ak je para moc horúca, misku odstavíme a šľaháme ďalej. Vyšľahanú omáčku ochutíme soľou, bielym korením, petržlenom a prípadne okyslíme citr. šťavou.
U nás je to tak na jednu porciu, pretože manžel ju miluje.

Špargľu ošúpeme a uvaríme v osolenej a ocukrenej vode do zmäknutia.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Omáčka by mala byť hladká, chutí výborne a keď do nej pridáme rôzne iné príchute, vytvoríme zaujímavé druhy francúzskych omáčiek. Dobrú chuť!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Parížske rožky na 1***** | Špargľa s holandskou omáčkou | KURACI ZAVITOK >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zuzana Š. (suzihu) ID 57991, mimibazar.sk/suzihu (18.4.2015, 8:50)
Mam taku otazocku, maslo si mam rozpustit pred tym?ako mam odhadnut tu teplotu aby sa mi omacka nezrazila. je na to nejaky figel? ja som specialista na zrazene omacky, polievky a kremy :) tak sa pre istotu pytam
ODPOVEDAŤ
Beata B. (betussa) ID 28005 (28.6.2015, 10:51)
maslo by malo mať izbovú teplotu
ODPOVEDAŤ
Mária P. (Mayka) ID 13577 (11.5.2012, 15:01)
(Y)
ODPOVEDAŤ
paulina s. (psuty) ID 196170, mimibazar.sk/psuty (19.4.2012, 14:55)
chcem sa pytat, moze ist namiesto bieleho vina aj ruzove? neskusali ste?
ODPOVEDAŤ
Denisa M. (geena) ID 144758 (18.5.2011, 21:08)
skusala som aj ja :) chutovo bola vyborna... len sa mi zdala riedka. ake huste to ma asi byt? dakujem
ODPOVEDAŤ
Beata B. (betussa) ID 28005 (28.6.2015, 10:50)
mala by byť husta ako majoneza :-)
ODPOVEDAŤ
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (18.5.2011, 21:03)
takto je najlepšia na svete :-$ |:o)
ODPOVEDAŤ
Beata B. (betussa) ID 28005 (28.6.2015, 10:49)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (sobekova) ID 14528, mimibazar.sk/sobekova (18.5.2011, 20:12)
Beátka, manžel práve dojedol toto jedlo, a nedá mi, aby som ti hneď nenapísala, že bol z tohto jedla úplne nadšený. A to je pritom čisto bezmäsité :-) Ďakujem za inšpiráciu!! (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Anna P. (ankapec) ID 144785 (25.5.2010, 12:55)
práve sme tento recept vyskúšali, doporučujeme, omáčka lahodná, dobrá, dík za tip
ODPOVEDAŤ
Andrea N. (ruzicka) ID 17646, mimibazar.sk/ruzicka (29.5.2009, 19:05)
Prosím Vás, dokedy mám šlahať nad parou? Ako budem vedieť, že to stačí? Ďakujem. *-)
ODPOVEDAŤ
Beata B. (betussa) ID 28005 (31.5.2009, 17:20)
Nikdy som to nestopovala, ale kym nebude vyzerat ako na mojich fotkach alebo ako trochu redsia majoneza, ci puding. Mozem povedat, ze ked som ju prvykrat robila, tak sa mi zrazila a putovala rovno do kosa. 8o|
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evekei) ID 31604 (13.5.2009, 21:48)
joooj, tak toto je iná lahôdka (Y) (Y) (Y) môžem len potvrdiť (jidlo) v Nemecku toto jedlo frčí na plné obrátky. Špargľu aj tú hotovú omáčku majú na každom kroku, ale musím potvrdiť, že domáca je domáca :-) ale je to trošku "alchýmia" ju spraviť...Ale stojí to za to!!Mňam (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 38193 (13.5.2009, 21:42)
Beátka receptík je perfektný 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| dnes sme mali na večeru ;-) ;-). Dala som k tomu aj dva plátky šunky, manžel to tak jedával v Nemecku. Dodá to tomu ďalšiu chuť. (Y) Ďakujem za super večeru (L)
(hello)
ODPOVEDAŤ
Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (27.4.2008, 20:55)
konecne vyskusam, vlastnu holandsku omacku, doteraz som pouzivala iba polotovary :-$ (radost) Dik za recept (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (mmj) ID 19672 (27.4.2008, 20:26)
Ja zbožnujem holandskú omáčku a veľká vďaka za tento super receptík (L) už som vyskúšala okolo sedem receptov no tento je taký ako to pripravujú v nemecku veľká mňamka (Y) (Y)
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=256175 (L)
ODPOVEDAŤ
Katarina L. (katte) ID 30106 (26.4.2008, 22:13)
ahoj baetka chcem sa spytat hodi sa tato omacka aj k mesu na prirodno?
ODPOVEDAŤ
Martina M. (mmj) ID 19672 (27.4.2008, 20:15)
hodí ja k tomu dávam aj zemiaky a špargľa je ako príloha (hello)
ODPOVEDAŤ
Beata B. (betussa) ID 28005 (27.4.2008, 19:42)
ahoj, pravdu povediac, neviem. ja ju pouzivam k varenej zelenine (brokolica, karfiol). *-)
ODPOVEDAŤ
Eva H. (EVA 33) ID 24479, mimibazar.sk/eva33 (26.4.2008, 22:01)
Tak to je poriadna mnamka!! (clamp) (Y)
ODPOVEDAŤ
Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 (26.4.2008, 21:10)
Ja som to pripravovala v Rakúsku jednej starej pani, ale tú holadnskú omáčku som kúpila už hotovú, ale nepamätám z ktorého marketu. Príprava bola jednoduchá, len som ju otvorila a prihriala. Zemiačiky som ako prílohu varila také maličké v šupke a potom očistila a poliala rozpustením masielkom s petržlenovou vňatou. Mňam (jidlo) (jidlo) (jidlo), to bola pochúťka. Skúšala som to potom aj doma, ale tá špargľa nebola taká čerstvá a lahodná ako v Rakúsku. Ale inak je to super papkanie, ešte teraz mi tečú slinky. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Beata B. (betussa) ID 28005 (27.4.2008, 19:49)
ked sme byvali v nemecku, aj ja som ju tam kupovala hotovu v krabicke (knorr), ale zasoba, ktoru som si doniesla, mi uz dosla, tak som si nasla recept na nete a vytvorila tuto moju prvotinu. musim ale povedat, ze domacej sa kupovana nevyrovna. a co sa tyka spargle, manzel ju zboznuje a ja nenavidim supanie. To radsej budem supit vrece zemiakov ako balicek spargle.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu