Beata B. (betussa) ID 28005 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)
Špargľa s holandskou omáčkou
[ recept č. 4986 zo dňa 18.4.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Omáčka: 3 žĺtka, 3 malé lyž. b. vína, 180g masla (izbová teplota), soľ, biele korenie, petržlen list, Doba prípravy: 20 min.
POSTUP PRÍPRAVY
Žĺtka dáme do misky, pridáme b. víno a krátko nad parou vyšľaháme. Po troškách prišľahávame maslo. Dávame pozor na teplotu vodného kúpeľa, aby sa žĺtky nezrazili. Ak je para moc horúca, misku odstavíme a šľaháme ďalej. Vyšľahanú omáčku ochutíme soľou, bielym korením, petržlenom a prípadne okyslíme citr. šťavou. U nás je to tak na jednu porciu, pretože manžel ju miluje.
Špargľu ošúpeme a uvaríme v osolenej a ocukrenej vode do zmäknutia.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Omáčka by mala byť hladká, chutí výborne a keď do nej pridáme rôzne iné príchute, vytvoríme zaujímavé druhy francúzskych omáčiek. Dobrú chuť! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Zuzana Š. (suzihu) ID 57991, mimibazar.sk/suzihu (18.4.2015, 8:50) |
Mam taku otazocku, maslo si mam rozpustit pred tym?ako mam odhadnut tu teplotu aby sa mi omacka nezrazila. je na to nejaky figel? ja som specialista na zrazene omacky, polievky a kremy tak sa pre istotu pytam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Beata B. (betussa) ID 28005 (28.6.2015, 10:51) |
maslo by malo mať izbovú teplotu |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | paulina s. (psuty) ID 196170, mimibazar.sk/psuty (19.4.2012, 14:55) |
chcem sa pytat, moze ist namiesto bieleho vina aj ruzove? neskusali ste? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Denisa M. (geena) ID 144758 (18.5.2011, 21:08) |
skusala som aj ja chutovo bola vyborna... len sa mi zdala riedka. ake huste to ma asi byt? dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Beata B. (betussa) ID 28005 (28.6.2015, 10:50) |
mala by byť husta ako majoneza  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (18.5.2011, 21:03) |
takto je najlepšia na svete  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Adriana S. (sobekova) ID 14528, mimibazar.sk/sobekova (18.5.2011, 20:12) |
Beátka, manžel práve dojedol toto jedlo, a nedá mi, aby som ti hneď nenapísala, že bol z tohto jedla úplne nadšený. A to je pritom čisto bezmäsité Ďakujem za inšpiráciu!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna P. (ankapec) ID 144785 (25.5.2010, 12:55) |
práve sme tento recept vyskúšali, doporučujeme, omáčka lahodná, dobrá, dík za tip |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea N. (ruzicka) ID 17646, mimibazar.sk/ruzicka (29.5.2009, 19:05) |
Prosím Vás, dokedy mám šlahať nad parou? Ako budem vedieť, že to stačí? Ďakujem.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Beata B. (betussa) ID 28005 (31.5.2009, 17:20) |
Nikdy som to nestopovala, ale kym nebude vyzerat ako na mojich fotkach alebo ako trochu redsia majoneza, ci puding. Mozem povedat, ze ked som ju prvykrat robila, tak sa mi zrazila a putovala rovno do kosa.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva K. (evekei) ID 31604 (13.5.2009, 21:48) |
joooj, tak toto je iná lahôdka môžem len potvrdiť v Nemecku toto jedlo frčí na plné obrátky. Špargľu aj tú hotovú omáčku majú na každom kroku, ale musím potvrdiť, že domáca je domáca ale je to trošku "alchýmia" ju spraviť...Ale stojí to za to!!Mňam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 38193 (13.5.2009, 21:42) |
Beátka receptík je perfektný dnes sme mali na večeru . Dala som k tomu aj dva plátky šunky, manžel to tak jedával v Nemecku. Dodá to tomu ďalšiu chuť. Ďakujem za super večeru  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (27.4.2008, 20:55) |
konecne vyskusam, vlastnu holandsku omacku, doteraz som pouzivala iba polotovary Dik za recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina M. (mmj) ID 19672 (27.4.2008, 20:26) |
Ja zbožnujem holandskú omáčku a veľká vďaka za tento super receptík už som vyskúšala okolo sedem receptov no tento je taký ako to pripravujú v nemecku veľká mňamka http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=256175  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarina L. (katte) ID 30106 (26.4.2008, 22:13) |
ahoj baetka chcem sa spytat hodi sa tato omacka aj k mesu na prirodno? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina M. (mmj) ID 19672 (27.4.2008, 20:15) |
hodí ja k tomu dávam aj zemiaky a špargľa je ako príloha  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Beata B. (betussa) ID 28005 (27.4.2008, 19:42) |
ahoj, pravdu povediac, neviem. ja ju pouzivam k varenej zelenine (brokolica, karfiol).  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva H. (EVA 33) ID 24479, mimibazar.sk/eva33 (26.4.2008, 22:01) |
Tak to je poriadna mnamka!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 (26.4.2008, 21:10) |
Ja som to pripravovala v Rakúsku jednej starej pani, ale tú holadnskú omáčku som kúpila už hotovú, ale nepamätám z ktorého marketu. Príprava bola jednoduchá, len som ju otvorila a prihriala. Zemiačiky som ako prílohu varila také maličké v šupke a potom očistila a poliala rozpustením masielkom s petržlenovou vňatou. Mňam , to bola pochúťka. Skúšala som to potom aj doma, ale tá špargľa nebola taká čerstvá a lahodná ako v Rakúsku. Ale inak je to super papkanie, ešte teraz mi tečú slinky.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Beata B. (betussa) ID 28005 (27.4.2008, 19:49) |
ked sme byvali v nemecku, aj ja som ju tam kupovala hotovu v krabicke (knorr), ale zasoba, ktoru som si doniesla, mi uz dosla, tak som si nasla recept na nete a vytvorila tuto moju prvotinu. musim ale povedat, ze domacej sa kupovana nevyrovna. a co sa tyka spargle, manzel ju zboznuje a ja nenavidim supanie. To radsej budem supit vrece zemiakov ako balicek spargle. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |