. .. .. .. .. .. .
. .

Lahodná tortička z acidka - RECEPT 49656

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 45774 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Lahodná tortička z acidka


[ recept č. 49656 zo dňa  ]


Lahodná tortička z acidka


POTREBNÉ PRÍSADY

Inšpirovali ma podobné recepty tu na mmb a obrázok na obale želatinového stužovača :-) a vznikla z toho táto lahodná tortička rýchla na prípravu: Suroviny na korpus: 2 vajíčka, 70 g prášk. cukru, štipka soli, 100 g HL múky, 1 KL prášku do pečiva, 2 PL oleja, 4 PL teplej vody Na náplň: 1 malinové acidko (alebo s inou príchuťou) - z 950 g balenia som použila zhruba 2/3, 1 šľahačka, 2 PL prášk. cukru, 1 a pol balenia želatínového stužovača za studena Dr. Oetker, 1 balik detské piškoty, malinový (alebo iný) sirup, pikantný džem, maliny alebo čučoriedky alebo ľubovoľné bobuľové ovocie

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si pripravíme piškotu. // myslím, že sa dá kúpiť aj hotová okrúhla piškota pre tých, ktorí na pečenie nemajú dosť času// Moja okrúhla tortová forma má priemer 22 cm, a na to mi stačí piškotový korpus z 2 vajíčok a ešte sa dá aj prepoliť. Celé vajíčka vyšľaháme asi 1 minútu najprv so soľou, potom postupne prisypeme prášk. cukor. šľaháme do peny. pridáme vodu a olej a potom už len metličkou primiešame múku s práškom do pečiva. Formu si vysteliem papierom na pečenie, vylejem doň cesto a dám piecť na asi 20 minút pri 180 C. Radšej odsledujte a vyskúšajte špáradlom.
Po upečení piškotu vyberiem z formy a na podložku ju uložím vrchom nadol, aby sa vyrovnal. nechám vychladnúť a potom ju priečne opatrne prerežem na 2 časti.
Jednu časť uložím nazad do formy. Teraz si idem pripraviť plnku. Najprv si vyšľahám šľahačku s 2 PL prášk. cukru. Potom si želatinu pripravím podľa návodu na obale. Do vačšej nádoby si teda vysypem 1,5 balíčka stužovača (1 bal má 50 g), prilejem 100 ml vody a rýchlo miešam metličkou (pozor, na rozdiel od návodu používam menej vody, len 100 ml na 1,5 bal). Len čo po pár sekundách rozmiešam želatinu, prilievam k nej 2/3 acidka postupne a stále miešam metličkou. Potom primiešam aj šľahačku, ktorá masu nadýcha. Ked sa mi metličkou nedá dobre zmiešať tieto dve hmoty, vezmem si širokú varechu.
Piškotový korpus vo forme natriem hrubšou vrstvou džemu. na to poukladám 1 vrstvu piškot len tak narýchlo "utopených" v malinovom sirupe, aby neboli premočené. Na to vylejeme polovicu acidkovo-šľahačkovej hmoty, na ňu zas vrstvu piškot krátko namočených v sirupe, a zakryjem zvyšnou časťou hmoty. Kto má čerstvé bobuľové ovocie, môže smelo aj to pridať do hmoty. Potom dám na možno 15 min. do chladničky. Druhú polovicu piškoty natriem džemom a uložím na vrch torty (s džemom nahor). na to poukladám bobuľové ovocie a zalejem podľa návodu pripravenou želatinou napr. Dr. Oetker červená extra silná. Dáme stuhnúť do chladničky aspon na 2 hodiny.
Dobrú chuť :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

x
x
x
x
x
x


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Patizónová pizza | Lahodná tortička z acidka | Špaldová bábovka s banánom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu