Dana N. (danjuska) ID 252008 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)
PIZZA podľa talianskeho majstra
[ recept č. 49641 zo dňa 29.8.2012 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
cesto: 260 g hl. múka, 260 g polohr. múka, 4 PL olivového oleja, 2 KL soli, 1 KL cukru, 3 dcl vody, 42 g droždia| marináda: kečup, 2 strúčiky cesnaku, 2 PL oleja, pizzové korenie | na povrch kto čo má rád napr. šunka, anglická slaninka, klobáska, pásiky papriky, kolieska paradajok, postrúhaný syr...
POSTUP PRÍPRAVY
Všetko spolu vymiesime, riadne cesto obúchame o stôl a dáme do mikroténového sáčku na 24 hod. do chladničky. Vznikne nám výborné cesto na 2 plechy. Cesto roztiahneme rukami po naolejovanom plechu. Natrieme marinádou vytvorenou z kečupu, dvoch strúčikov cesnaku, dvoch PL oleja a pizzového korenia. Poukladáme natenko nakrájanú slaninku, šunku, klobásu, pásiky papriky a postrúhaný syr. Pečieme vo vyhriatej rúre na 230°C asi 10 min. (v rúre ,,ohrev len zo spodu" a plech čo najnižšie ako sa dá.) Mám vyskúšané - je vynikajúca, chutí nielen celej rodine. |
 | Veronika H. (Cezarik) ID 126173, mimibazar.sk/cezarik (2.2.2014, 21:50) |
Super cesto, dnes som robila a chutila vsetkym! odporucam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Iveta k. (wandalka) ID 202499 (3.2.2013, 12:51) |
A kečup by do pravej nikdy nedali...to by sa im vlasy postavili...oni vlastne kečup vobec nepoužívajú...len paradajky v roznych omačkovych formách |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alena S. (chi mai) ID 146510 (3.2.2013, 11:25) |
hlupost, Taliani nepouzivaju polohrubu muku...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (3.2.2013, 18:03) |
uz ked tu davaju tie recepty, aspon by nemuseli do nazvov pisat, ze su to origos recepty na taliansku pizzu apod,je to zavadzajuce |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Mária K. (sunset) ID 31904 (4.12.2012, 17:31) |
Pani Dana, hľadala som recept na pizzu a aj napriek tomu, že pri tom Vašom nebola fotka, skúsila som a neoľutovala. Pizza bola super. Cesto bolo perfektné a Vaša rada týkajúca sa pečenia Ďakujem. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |