. .. .. .. .. .. .
. .

Slivkový koláč - RECEPT 49640

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 156112 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Slivkový koláč


[ recept č. 49640 zo dňa  ]


Slivkový koláč


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 225 g polohrubej múky, 150 g masla, 75 g práškového cukru, 1 žĺtok Na plnku: 750 g vykôstkovaných sliviek, 2 lyžice rumu, 150 g kryštálového cukru, 1 lyžičky škoricového cukru, 30 g mletých orechov, 6 plátkov želatíny

POSTUP PRÍPRAVY

Recept je z Dobrého jedla 09/2012. Oproti pôvodnému receptu som vynechala potretie upečeného cesta surovým vyšľahaným vajíčkom, aj som to skúšala, ale cesto sa mi drobilo, tak som to vynechala. Rovnako som vynechala podávanie koláčika so šľahačkou, nechýbala nám.

Rozpis receptu je na okrúhlu formu 28-30 cm, ja som robila polovičnú dávku.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Začneme prípravou cesta. K preosiatej múke pridáme pokrájané studené maslo, práškový cukor a žĺtok. Vypracujeme cesto, ktoré odložíme na 1 hodinku do chladničky. Rúru vyhrejeme na 175 stupňov. Cesto rozvaľkáme, ja som použila ruky a do formy vystlanej papierom na pečenie som ho natľapkala, vyložíme ním dno a aj boky formy. Cesto popicháme vidličkou a upečieme. Pečieme cca 15 minút. Následne necháme vychladnúť.
Upečené cesto.
Slivky umyjeme, odkôstkujeme a na drobno pokrájame. Pridáme rum a chvíľu varíme. Nesmú sa rozvariť.
Pridáme kryštálový a škoricový cukor a necháme asi jednu minutu povariť.
Po vychladnutí pridáme pomleté orechy a zamiešame.
Plátky želatíny namočíme do vody - podľa návodu na obale -potom ju rozpustíme v teplom vodnom kúpeli a vmiešame do slivkovej hmoty.
Natrieme na upečené cesto a necháme v chladničke stuhnúť.
Kto má chuť môže podávať so šľahačkou.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< My little ponny pre kamarátkinu dcérku :) | Slivkový koláč | PIZZA podľa talianskeho majstra >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (7.9.2012, 18:54)
Mňaaaam... ten vyzerá úžasne šťavnato... nádherne sa Ti podaril Ivanka (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (7.9.2012, 19:20)
Jee, ďakujem Evička, od teba to je poklona :-) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (30.8.2012, 9:40)
(Y) (Y) mňamky, vyzerá to super, slivky milujeme
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (29.8.2012, 22:30)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (30.8.2012, 8:57)
Ďakujem Dadka (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Barbora B. (buenko) ID 204486 (29.8.2012, 20:34)
koláčik mi pripomína jeden tradičný nemecký, ktorý sa volá "Zwetschkendatschi" , ale ešte som ho nerobila, ani neviem ako sa robí....ale podobá sa na tento...
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (29.8.2012, 21:01)
Môže byť Barborka, v nemeckej gastronómii sa nevyznám (K)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu