Martina P. (rikinka) ID 16490 |
 |
Oblasť: Spišská Nová Ves |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 20.5.2007 |
Naposledy: 28.5.2021 20:29 |
Aktualizácia: 23.10.2012 12:30 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
Baklažánová nátierka - Saksuka
[ recept č. 49550 zo dňa 21.8.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 baklažán°°°1 cibuľa°°°3 paradajky°°°strúčiky cesnaku- koľko chcete /ja som dala 3 ale ani 4-5 by nebolo veľa/°°°1 zelená paprika°°°1-2 ČL vegety°°°1 ČL tymiánu°°°3-4 PL paradajkového pretlaku°°°soľ°°°mleté čierne korenie°°°oregáno°°°olivový olej
POSTUP PRÍPRAVY
Fantastická nátierka. V priebehu hodiny - ešte teplú - sme ju spráskali. Našla som ju v prílohe jedného časopisu.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Baklažán ošupeme, nakrájame na menšie kúsky, ktoré necháme cca 15 min. v osolenej citrónovej vode postáť. Scedíme, dáme do hrnca, zalejeme vodou, osolíme a 10 minút varíme. |
![]() |
Na oleji si opražíme cesnak, cibuľu, pridáme nakrájanú papriku, uvarený baklažán, na drobné kúsky nakrájané paradajky, osolíme, okoreníme tymiánom, oreganom vegetou, pridáme paradajkový pretlak a dusíme 15 minút. Odstavíme a dochutíme. |
![]() |
... |
![]() |
Malo by to cez noc stáť v chladničke. U nás to do chladničky ani nedošlo. Na opečenom mierne vychladenom chlebe táto teplá nátierka bola žúžo !
Takže sa môže ako teplá, tak studená :-) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (24.8.2012, 19:49) |
vďaka za recept. robila som, bolo to celkom dobré. nie ako nátierku, ale so zemiakovým pyré, ako zeleninový obed. je to vlastne také baklažánové lečo, občas som podobné robievala s cuketou. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (24.8.2012, 23:08) |
Katka, áno, niečo ako lečo, akurát ja som nikdy do leča nedávala ani baklažán ani cuketu . Ja som si to dala na hrianky a veľmi mi to chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |