. .. .. .. .. .. .
. .

Cuketový chlieb - RECEPT 48844

Silvia N. (sivipupu) ID 141350
mimibazar.sk/sivipupu
Oblasť: Komárno
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 5.3.2010
Naposledy: 31.12.2014 11:00
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 5
NÁVODY 0

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Cuketový chlieb


[ recept č. 48844 zo dňa  ]


Cuketový chlieb


POTREBNÉ PRÍSADY

- 3 hrnčeky nastrúhanej cukety (asi 1a 1/2 strednej cukety) - 2 lyžičky soli - 1 malá cibuľa - 2 strúčiky cesnaku - 2 lyžice olivového oleja - 2 hrnčeky hladkej múky +na podsypanie - 7g sušených kvasníc - 2 lyžice nasekanej bazalky - 1/2 lyžice hrubej soli na posypanie - 2 lyžice oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Nastrúhanú cuketu vložíme do cedníka posypeme 1 lyžičkou soli a rukou premiešajme.
Nechajme 20min. odkvapkať a potom vyžmýkajte.
Vyžmýkanú cuketu dobre preperte vo vode a znova z nej starostlivo vyžmýkajte vodu.

Medzitým olúpajte cibulu a cesnak a pokrájajte ju na väčšie kúsky .
Na panvici rozpáľte 1 lyžicu oleja a restujte na nej cibuľu pokým bude zlatistej farby.
Potom prihoďte cesnak a restujte pokiaľ nezačne voňať.Nakoniec pridajte vyžmýkanú cuketu a restujte ďalśie 2 minúty.
Nakoniec zoberte panvicu z horáka a nechajte zmes vychladnúť.

Predohrejte si trúbu na 220C.
Do veľkej misy nasypte 1 a 1/2 hrnčeka múky a zmiešajte ju s kvasnicami.Prilejte olej,ktorý Vám ostal, prisypte soľ, nasekanú bazalku a cuketovú zmes z panvice.
Premiešajte vznikne Vám relatívne sypká hmota.
Doprostriedku nalejte 125ml teplej vody.
Znova premiešajte a vytvorte mierne lepivé cesto.
Cesto premiešavajte rukou asi 10 minút .
Postupne prisypte zbytok múky, v prípade potreby i viac.
Výsledné cesto by malo byť hladké,vláčne a mäkké, možno aj troška lepivé.
Vytvarujte z neho bochník, ktorý premiestnite na plech vymazaný s olejom.

Bochník z ľahka prikryte naolejovanou potravinovou fóliou alebo mikroténovým sáčkom a nechajte kysnúť v teple 25-30min.pokiaľ nezdvojnásobí svoj objem.
Cesto nakoniec potrite zhora troškou vody a posypte hrubou soľou.
Najskôr pečte asi 10 minút na 220C,aby sa vytvoril kôrka, potom zmiernite výkon na 170C a pečte ďalších 30 minút.
Chlieb pre podávaním nechajte vychladnúť.

Tip: Chlieb sa hodík šalátom.
Cuketový chlieb môžete zakaždým obvzláštniť novou surovinou, napríklad šampiónmi, bylinkami , orechami alebo semienkami.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Recept je z nedávneho čísla nemenovaného časopisu, veľmi príjemne ma prekvapili. Dobrú chuť :)



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
Cuketový chlieb | Zeleninový kuskus >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Silvia N. (sivipupu) ID 141350, mimibazar.sk/sivipupu (17.7.2012, 16:39)
Verím,že Vám bude chutiť :) (hello)
ODPOVEDAŤ
Janka P. (Joanne) ID 6922 (13.7.2012, 12:37)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Monika M. (monci81) ID 46679 (13.7.2012, 11:41)
uložené,už sa teším na vyskúšanie :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu