Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
Pečený tuniak s rozmarínom
[ recept č. 4830 zo dňa 7.4.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
steaky z tuniaka * olivový olej * paradajky * soľ * biele mleté korenie * šľahačková light smotana * citrónová šťava * vetvička čerstvého rozmarínu * konzerva šampiňónov (ak chcete)
POSTUP PRÍPRAVY
Výýýborné jedlo... v prípade, že zoženiete tuniaka :-( Rozhodne je to výborné jedlo aj v prípade, že tuniaka nezoženiete a jedlo pripravíte z inej ryby.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
1. Dostali sme nádherný kus tuniaka, bol by hriech nezjesť ho hneď, ako som ho zbadala na stole. |
![]() |
2. Ak zoženiete niekde tuniaka... pravdupovediac, ešte som ho u nás v obchodoch nevidela - ale možno sa zle pozerám... nakrájajte ho na 3-4 cm tenké steaky. |
![]() |
3. Do pekáča dajte na spodok trocha olivového oleja, |
![]() |
6. pofŕkajte citrónovou šťavou, |
![]() |
4. steaky naukladajte do pekáčika, troška osoľte, |
![]() |
6. a zalejte šľahačkovou smotanou - dala som smotanu s nízkym obsahom tuku. Ryba vyzerá neodolateľne už teraz... hádam to vydržím a nepustím :-) |
![]() |
7. Na rybu naukladajte nakrájané plátky paradajok, |
![]() |
8. šampiňóny a položte vetvičku voňavého rozmarínu. Pekáč strčte do rúry a upečte. |
![]() |
9. Ako prílohu som podávala brokolicu varenú v pare, pečené zemiaky a šalát z čerstvej zeleniny. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Katarína P. (Kačena11) ID 6143, mimibazar.sk/kacena11 (22.7.2013, 12:47) |
Dnes som robila tuniaka, mala som filety od LEDO a konštatujem, že celkom príjemná obmena oproti tomu, čo robielvam na panvici na "prírodno". Ja som si pochutila ešte som nakoniec posypala korením na ryby a keďže som nemala rozmarín, pridala som trochu provensálskych byliniek  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (7.4.2008, 22:29) |
Maci, to je tuniak ? Vyzera to ako losos. No, neva...recept vyzera super chutnucky. Urcite ho vyskusam. Moj mangel musi mat aspon 2 x do tyzdna nejaku vodnu priserku. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (7.4.2008, 22:33) |
Ahoj Alexandra, dobre si si ho vycvičila Môj nemusí mať dvakrát do týždňa rybu, ale má Je to tuniak - teda nie môj muž ale tá ryba na pekáči  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (7.4.2008, 22:42) |
To on si vycvicil mna. Ved vies aka ryba sa u nas jedavala...vyprazane file a na Vianoce vyprazany kapor. Manzel je Belgican (primorska krajina), tu sa v lete zacina muslova sezona, pozvolna prejdu na garnalovu, scampovu a rybaciu sezonu. Ja mam z toho len hlavu v smutku, ako mu to vsetko pripravit.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (7.4.2008, 22:45) |
Uff tak to by sa mi páčilo až na mušľovú a slávkovú sezónu... netuším čo je scampová sezóna - ale možno vysvetlíš a keby ma muž zásoboval kuchárskymi knihami... vyskúšala by som všetko doradu a v abecednom poradí vysmážaný kapor je oproti tomu brutálna nuda  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (7.4.2008, 22:51) |
Musle su nahodou super...nie je s nimi ziadna babracka (hodis do hrnca s vodou a zeleninou, trosku bieleho vinka, udusis...s hranolkami su mnam mnam). Scampi su tie vacsie garnale (predavaju ich mrazene aj v Metre) ...netusim ako sa volaju po Slovensky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |