končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
RYBY A DARY MORA |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Pečený tuniak s rozmarínom[ recept č. 4830 zo dňa 7.4.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY steaky z tuniaka * olivový olej * paradajky * soľ * biele mleté korenie * šľahačková light smotana * citrónová šťava * vetvička čerstvého rozmarínu * konzerva šampiňónov (ak chcete) POSTUP PRÍPRAVY Výýýborné jedlo... v prípade, že zoženiete tuniaka :-( Rozhodne je to výborné jedlo aj v prípade, že tuniaka nezoženiete a jedlo pripravíte z inej ryby. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI 1. Dostali sme nádherný kus tuniaka, bol by hriech nezjesť ho hneď, ako som ho zbadala na stole. 2. Ak zoženiete niekde tuniaka... pravdupovediac, ešte som ho u nás v obchodoch nevidela - ale možno sa zle pozerám... nakrájajte ho na 3-4 cm tenké steaky. 3. Do pekáča dajte na spodok trocha olivového oleja, 6. pofŕkajte citrónovou šťavou, 4. steaky naukladajte do pekáčika, troška osoľte, 6. a zalejte šľahačkovou smotanou - dala som smotanu s nízkym obsahom tuku. Ryba vyzerá neodolateľne už teraz... hádam to vydržím a nepustím :-) 7. Na rybu naukladajte nakrájané plátky paradajok, 8. šampiňóny a položte vetvičku voňavého rozmarínu. Pekáč strčte do rúry a upečte. 9. Ako prílohu som podávala brokolicu varenú v pare, pečené zemiaky a šalát z čerstvej zeleniny. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Katarína P. (Kačena11) ID 6143, mimibazar.sk/kacena11 (22.7.2013, 12:47) | |
Dnes som robila tuniaka, mala som filety od LEDO a konštatujem, že celkom príjemná obmena oproti tomu, čo robielvam na panvici na "prírodno". Ja som si pochutila ešte som nakoniec posypala korením na ryby a keďže som nemala rozmarín, pridala som trochu provensálskych byliniek | |
ODPOVEDAŤ |
Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (7.4.2008, 22:29) | |
Maci, to je tuniak ? Vyzera to ako losos. No, neva...recept vyzera super chutnucky. Urcite ho vyskusam. Moj mangel musi mat aspon 2 x do tyzdna nejaku vodnu priserku. | |
ODPOVEDAŤ |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (7.4.2008, 22:33) | ||
Ahoj Alexandra, dobre si si ho vycvičila Môj nemusí mať dvakrát do týždňa rybu, ale má Je to tuniak - teda nie môj muž ale tá ryba na pekáči | ||
ODPOVEDAŤ |
Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (7.4.2008, 22:42) | |||
To on si vycvicil mna. Ved vies aka ryba sa u nas jedavala...vyprazane file a na Vianoce vyprazany kapor. Manzel je Belgican (primorska krajina), tu sa v lete zacina muslova sezona, pozvolna prejdu na garnalovu, scampovu a rybaciu sezonu. Ja mam z toho len hlavu v smutku, ako mu to vsetko pripravit. | |||
ODPOVEDAŤ |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (7.4.2008, 22:45) | ||||
Uff tak to by sa mi páčilo až na mušľovú a slávkovú sezónu... netuším čo je scampová sezóna - ale možno vysvetlíš a keby ma muž zásoboval kuchárskymi knihami... vyskúšala by som všetko doradu a v abecednom poradí vysmážaný kapor je oproti tomu brutálna nuda | ||||
ODPOVEDAŤ |
Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (7.4.2008, 22:51) | |||||
Musle su nahodou super...nie je s nimi ziadna babracka (hodis do hrnca s vodou a zeleninou, trosku bieleho vinka, udusis...s hranolkami su mnam mnam). Scampi su tie vacsie garnale (predavaju ich mrazene aj v Metre) ...netusim ako sa volaju po Slovensky | |||||
ODPOVEDAŤ |