. .. .. .. .. .. .
. .

Aspik s krabími tyčinkami - RECEPT 4825

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CHUŤOVKY

ID 633 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 100 návštěvníkov)


Aspik s krabími tyčinkami


[ recept č. 4825 zo dňa  ]


Aspik s krabími tyčinkami


POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 hrnčeka vody * 1 zeleninový bujón * 1 majonéza 250 ml * šunka * konzerva šampiňónov * sterilizované uhorky * 1 potravinárska želatína * soľ * mleté biele korenie * a zišli by sa aj jedno balenie krabích tyčiniek

POSTUP PRÍPRAVY

Dievčence, ponúkam Vám výborný recept na slávnostnejšie pohostenie, pri neslávnostnom pohostení ho krájajte na jemné plátky ako salámu a papkajte obložené na tmavom chlebe.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Na fotke aspik nie je ozdobený zeleninou, na to som jednoducho zabudla. Ledva som ho stihla nakrájať, zjedol sa o pár minút... ani mi nič neušlo :-(( No ale k receptu. Dajte napučať potravinársku želatínu do studenej vody na pár minút.
2. Formu na biskupský chlebíček, resp. formu na srnčí chrbát vyložte jemnou potravinárskou fóliou.
3. Na dno formy naukladajte šunku - použila som delikates šunku, ktorá má tvar štvorca - lepšie sa mi ukladala do formy.
4. V hrnčeku a pol vody uvarte jeden zeleninový bujón, odstavte a nechajte vychladnúť.
5. Do formy začnite ukladať krabie tyčinky.
6. ... navrstvite na ne šampiňóny,
7. sterilizované uhorky nakrájané na kolieska,
8. v uvarenom bujóne rozmiešajte majonézu (bude to vyzerať ako raz zjedené, ale to nevadí, rozmiešajte to metličkou, ďalej pridajte
9. mleté biele korenie, soľ,
10. a napučanú želatínu. Všetko dobre premiešajte.
11. Zalejte nachystanú polovicu aspiku, dajte to do chladničky trocha stuhnúť, aby po úplnom zaliatí nevyplávali všetky ingrediencie na povrch.
12. Keď aspik trocha stuhne, podokladajte ďalej opäť krabie tyčinky,
13. šampiňóny, uhorky a zalejte zvyšnou želatínovou zmesou.
14. Dajte stuhnúť na pár hodín do chladničky. Pred servírovaním poukladajte na spodok ešte šunku, a hotovo, môžete aspik vyklopiť.
15. Vyklopte na tácku, ostrým nožom nakrájajte na plátky cca 0,5 cm, ak budete z aspiku robiť obloženú misu, alebo na tenké plátky ako salámu, ak ich budete ukladať na chlieb pri raňajkách či studenej večeri. Dobrú chuť.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< čokoládová torta a môj prvý pokus o zdobenie dom.marcipánom | Aspik s krabími tyčinkami | Pizza rožky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (2.4.2012, 19:27)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
daniela l. (dantusa) ID 47766, mimibazar.sk/dantusa (25.11.2010, 16:31)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) :-) :-) :-) :-) :-) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Denisa P. (denip) ID 17850 (20.9.2010, 16:52)
WAW, tak toto mi vyrazilo dych! Vyzerá to bombasticky, určite to pri najbližšej oslave vyskúšam!!! Vďaka za skvelý typ, určite budem hviezda! (clamp)
ODPOVEDAŤ
Erika T. (eki77) ID 34933 (8.1.2010, 17:46)
ahojte, prosím vás, tie krabie tyčinky treba uvariť, alebo tam dať zamrznuté?
vopred ďakujééééém :-)
ODPOVEDAŤ
Silvia M. (sylweliee) ID 48666, mimibazar.sk/sylweliee (26.8.2009, 17:41)
..vyskusane.. fantasticke.. (X)
ODPOVEDAŤ
Silvia M. (sylweliee) ID 48666, mimibazar.sk/sylweliee (5.7.2009, 20:27)
..tak toto vyzera uuuuuzasne... :-o
ODPOVEDAŤ
Jana B. (Nijja) ID 1003 (2.1.2009, 18:56)
Co robim zle??? :-S Prvykrat mi to vsetko ostalo tak riedke, ze som to supla rovno do WC...., teraz, druhykrat mi vsetko ostalo take zguglane, ta zelatina neostala hladka... nie je to tym, ze sa neprehriala??? Neviem robit so zelatinou, postupovala som presne podla recpetu, vsetko mi vyzeralo rovnako podla obrazkov a vysledok je +o( 8o| :-( :-S :-@... V com robim chybu?????????
ODPOVEDAŤ
Stela J. (stielka) ID 91460 (10.4.2009, 22:41)
Neviem, či je táto téma ešte stále aktuálna, ale ak môžem poradiť, tak so želatínou mám veľa skúseností a môžem sa s vami o nich podeliť. V prvom rade, nepresadzujem tu žiadnu značku, len staviam na istotu (to pre prípad, ak by mal niekto nemiestny komentár, že aj s niečím iným sa dá spraviť želatína [A] ). Takže, ja zásadne NEKUPUJEM TORTOVÉ ŽELÉ/želatínu (pretože moje pokusy vykúzliť niečo, skončili vo wecku).
Používam iba želatínu DR.OETKER (na sladké i slané) jemne mletú (len ak by ste ju hľadali, tak zabalená je v malom balení 20g, vo veľkosti ako vanilkový cukor) s týmto nepokazíte nič, aj keby ste chceli (Y)
... postup pri použití: z prevarenej zmesi cca 3až 5dcl (buď ovocná šťava-jahodová, čučoriedková; alebo uhorková šťava, či zeleninový bujón) si do pohára odlejem cca 1dcl šťavy a do toho vsypem želatínu. Vsypem ju do teplej šťavy, nie do vriacej, ale zas ani do vlažnej (pretože práve potom sa spravia zo želatíny hrudky-ale aj s tým som si už neraz podarila) (tudledudle)....takže v tom malom množstve šťavy rozmiešam želatínu, ono sa to tak aj trocha lepí na lyžičku, ibaže postupne do pohára dolievam zbytok prevarenej šťavy a tá želatína sa v tom pohári celkom rozpustí a zíde aj z lyžičky. Chvíľu ju nechám chladnúť, samozrejme občas premiešam a takmer vlažnú vlejem do pripravenej zmesi (sladké- čučoriedkovú šťavu dávam napr. do kyslej pochúťkovej smotany a slané-uhorkovú šťavu, bujón vlejem do pripravenej zeleninovo-šunkovej zmesi). Občas sa mi však stalo, keď som sa ponáhľala, že som rozpustila želatínu v horúcej šťave a takto horúce som to vliala do kyslej smotany, ale nič sa tomu nestalo a pekne sa mi vydarila torta :-p.
Ak sa vám stane, že ste omylom rozpustili želatínu vo veľkom množstve šťavy, tak nezúfajte, ak máte mikrovlnku, tak šup s tým na krátky ohrev (10-20 sec. podľa výkonu) a opäť rozmiešať, ak sa to zas nepodarí, opakujte to dookola. Mne sa stalo, že som vliala želatínu do studenej pochúťkovej smotany a okamžite to celé zhrudkovatelo, no pomyslela, som si, že tak-či tak je to už v r..i a viac pokaziť to už nemôžem, tak som to celé práskla do mikrovlny na dlhý ohrev [A], vybrala som horúcu-takmer prevarenú pochúťkovú smotanu z mikrovlnky, premiešala som ju a tá želatína v nej sa samozrejme už rozpustila a takto horúcu zmes som vliala do formy, počkala som, kým to trochu ochladlo a dala som to do chladničky....torta bola vynikajúca a bez jedinej hrudky (Y)...želám vám veľa vydarených dobrôt (velikonoce17)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (2.1.2009, 20:14)
ja dávam želatínu trocha napučať do tekutiny a potom pomaličky pri stálom miešaní zohrievam pokiaľ sa úplne nerozpustí. Nesmie sa však variť. Ja som tento recept už tiež skúšala a vydaril sa. Mala som s ním úspech.
ODPOVEDAŤ
Jana B. (Nijja) ID 1003 (2.1.2009, 20:50)
Dalsikrat som tiez tak skusila, ze som ju uz napucanu dala zohriat, vyzerala pekne, vlacne, ale ked som ju po vychladnuti zamiesala do majonezy s bujonom, tak sa tak jednoliato zhustila a nebol z toho taky "komplexny material" na zaliatie... :-S Nechapem to.... Asi by som to potrebovala nazivo vidiet, ked to niekto skuseny robi... :^)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (4.1.2009, 15:11)
Ja bujón rozpúšťam vo vode, do ktorej dávam napučať želatínu. Nenechávam ju úplne vychladnúť, ale ešte vlažnú ju vlejem k ostatným ingredienciám.
ODPOVEDAŤ
Linda D. (Lindda D.) ID 51086 (22.8.2008, 10:53)
Krásne a chutné- perfektná kombinácia. Ď. za recept, mám to navždy zaradené do repertoára! (L)
ODPOVEDAŤ
. () ID 0 (22.8.2008, 10:52)
Krásne a chutné - perfektná kombinácia. Ďakujem za recept, mám to navždy zaradené do repertoára. (L)
ODPOVEDAŤ | UPRAVIT KOMENTÁŘ
Jana I. (dzejkej) ID 9980, mimibazar.sk/dzejkej (20.6.2008, 13:39)
Mňam už som dostala chuť, ale nič z prísad okrem uhoriek nemám doma :-(, dokonca ani formu :'(
Musím si všetko pozháňať a určite si urobím túto dobrôtku. Mňáááááám (zajic)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (12.6.2008, 9:41)
Tento aspik som robila na jednu oslavu a mal veľký úspech, vďaka za skvelý receptík (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Zdenka H. (Zdenka55) ID 24381 (14.4.2008, 15:17)
Marcelka,
do koľko ml vody dávaš prosím napučať želatínu a 1,5 hrnčeka vody, t.j. 2,5 dl- do toho sa dá bujón a uvarí sa?
Ďakuejm
ODPOVEDAŤ
Miriam Š. (maminka) ID 875 (9.4.2008, 16:02)
To je perfektné (Y), budúci týždeň odskúšam, manžel má meniny |:o) |:o) |:o) :-) :-) :-) Mám z toho len trošku strach, lebo keď som naposledy robila niečo podobné nebolo to nič moc *-) *-) *-)
ODPOVEDAŤ
Silvia A. (chelsy) ID 8751, mimibazar.sk/chelsy (8.4.2008, 7:46)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (8.4.2008, 7:31)
Perfektný nápad ako vždy, ste skvelá kuchárka. Keby ste vydala kucharskú knižku, tak by určite išla na dračku. (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Lívia C. (Livka299) ID 8343, mimibazar.sk/livka299 (7.4.2008, 21:34)
Kraasne dakujem za inspiraciu, pridavam k oblubenym |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Estera L. (saxinka) ID 14692 (7.4.2008, 21:13)
Marcelka, v prísadach nie sú krabie tyčinky :-P
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (7.4.2008, 21:25)
Vďaka, Esterka.... aj tie sú dosť potrebné ;-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu