
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
CHUŤOVKY |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 100 návštěvníkov) Aspik s krabími tyčinkami[ recept č. 4825 zo dňa 7.4.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 1,5 hrnčeka vody * 1 zeleninový bujón * 1 majonéza 250 ml * šunka * konzerva šampiňónov * sterilizované uhorky * 1 potravinárska želatína * soľ * mleté biele korenie * a zišli by sa aj jedno balenie krabích tyčiniek POSTUP PRÍPRAVY Dievčence, ponúkam Vám výborný recept na slávnostnejšie pohostenie, pri neslávnostnom pohostení ho krájajte na jemné plátky ako salámu a papkajte obložené na tmavom chlebe. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() 1. Na fotke aspik nie je ozdobený zeleninou, na to som jednoducho zabudla. Ledva som ho stihla nakrájať, zjedol sa o pár minút... ani mi nič neušlo :-(( No ale k receptu. Dajte napučať potravinársku želatínu do studenej vody na pár minút. ![]() 2. Formu na biskupský chlebíček, resp. formu na srnčí chrbát vyložte jemnou potravinárskou fóliou. ![]() 3. Na dno formy naukladajte šunku - použila som delikates šunku, ktorá má tvar štvorca - lepšie sa mi ukladala do formy. ![]() 4. V hrnčeku a pol vody uvarte jeden zeleninový bujón, odstavte a nechajte vychladnúť. ![]() 5. Do formy začnite ukladať krabie tyčinky. ![]() 6. ... navrstvite na ne šampiňóny, ![]() 7. sterilizované uhorky nakrájané na kolieska, ![]() 8. v uvarenom bujóne rozmiešajte majonézu (bude to vyzerať ako raz zjedené, ale to nevadí, rozmiešajte to metličkou, ďalej pridajte ![]() 9. mleté biele korenie, soľ, ![]() 10. a napučanú želatínu. Všetko dobre premiešajte. ![]() 11. Zalejte nachystanú polovicu aspiku, dajte to do chladničky trocha stuhnúť, aby po úplnom zaliatí nevyplávali všetky ingrediencie na povrch. ![]() 12. Keď aspik trocha stuhne, podokladajte ďalej opäť krabie tyčinky, ![]() 13. šampiňóny, uhorky a zalejte zvyšnou želatínovou zmesou. ![]() 14. Dajte stuhnúť na pár hodín do chladničky. Pred servírovaním poukladajte na spodok ešte šunku, a hotovo, môžete aspik vyklopiť. ![]() 15. Vyklopte na tácku, ostrým nožom nakrájajte na plátky cca 0,5 cm, ak budete z aspiku robiť obloženú misu, alebo na tenké plátky ako salámu, ak ich budete ukladať na chlieb pri raňajkách či studenej večeri. Dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (2.4.2012, 19:27) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | daniela l. (dantusa) ID 47766, mimibazar.sk/dantusa (25.11.2010, 16:31) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Denisa P. (denip) ID 17850 (20.9.2010, 16:52) |
WAW, tak toto mi vyrazilo dych! Vyzerá to bombasticky, určite to pri najbližšej oslave vyskúšam!!! Vďaka za skvelý typ, určite budem hviezda! ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Erika T. (eki77) ID 34933 (8.1.2010, 17:46) |
ahojte, prosím vás, tie krabie tyčinky treba uvariť, alebo tam dať zamrznuté? vopred ďakujééééém ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Silvia M. (sylweliee) ID 48666, mimibazar.sk/sylweliee (26.8.2009, 17:41) |
..vyskusane.. fantasticke.. ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Silvia M. (sylweliee) ID 48666, mimibazar.sk/sylweliee (5.7.2009, 20:27) |
..tak toto vyzera uuuuuzasne... ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana B. (Nijja) ID 1003 (2.1.2009, 18:56) |
Co robim zle??? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Stela J. (stielka) ID 91460 (10.4.2009, 22:41) |
Neviem, či je táto téma ešte stále aktuálna, ale ak môžem poradiť, tak so želatínou mám veľa skúseností a môžem sa s vami o nich podeliť. V prvom rade, nepresadzujem tu žiadnu značku, len staviam na istotu (to pre prípad, ak by mal niekto nemiestny komentár, že aj s niečím iným sa dá spraviť želatína ![]() Používam iba želatínu DR.OETKER (na sladké i slané) jemne mletú (len ak by ste ju hľadali, tak zabalená je v malom balení 20g, vo veľkosti ako vanilkový cukor) s týmto nepokazíte nič, aj keby ste chceli ![]() ... postup pri použití: z prevarenej zmesi cca 3až 5dcl (buď ovocná šťava-jahodová, čučoriedková; alebo uhorková šťava, či zeleninový bujón) si do pohára odlejem cca 1dcl šťavy a do toho vsypem želatínu. Vsypem ju do teplej šťavy, nie do vriacej, ale zas ani do vlažnej (pretože práve potom sa spravia zo želatíny hrudky-ale aj s tým som si už neraz podarila) ![]() ![]() Ak sa vám stane, že ste omylom rozpustili želatínu vo veľkom množstve šťavy, tak nezúfajte, ak máte mikrovlnku, tak šup s tým na krátky ohrev (10-20 sec. podľa výkonu) a opäť rozmiešať, ak sa to zas nepodarí, opakujte to dookola. Mne sa stalo, že som vliala želatínu do studenej pochúťkovej smotany a okamžite to celé zhrudkovatelo, no pomyslela, som si, že tak-či tak je to už v r..i a viac pokaziť to už nemôžem, tak som to celé práskla do mikrovlny na dlhý ohrev ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Iveta S. (yvett) ID 11052 (2.1.2009, 20:14) |
ja dávam želatínu trocha napučať do tekutiny a potom pomaličky pri stálom miešaní zohrievam pokiaľ sa úplne nerozpustí. Nesmie sa však variť. Ja som tento recept už tiež skúšala a vydaril sa. Mala som s ním úspech. | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana B. (Nijja) ID 1003 (2.1.2009, 20:50) | |
Dalsikrat som tiez tak skusila, ze som ju uz napucanu dala zohriat, vyzerala pekne, vlacne, ale ked som ju po vychladnuti zamiesala do majonezy s bujonom, tak sa tak jednoliato zhustila a nebol z toho taky "komplexny material" na zaliatie... ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Iveta S. (yvett) ID 11052 (4.1.2009, 15:11) | ||
Ja bujón rozpúšťam vo vode, do ktorej dávam napučať želatínu. Nenechávam ju úplne vychladnúť, ale ešte vlažnú ju vlejem k ostatným ingredienciám. | ||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Linda D. (Lindda D.) ID 51086 (22.8.2008, 10:53) |
Krásne a chutné- perfektná kombinácia. Ď. za recept, mám to navždy zaradené do repertoára! ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
. () ID 0 (22.8.2008, 10:52) |
Krásne a chutné - perfektná kombinácia. Ďakujem za recept, mám to navždy zaradené do repertoára. ![]() |
ODPOVEDAŤ | UPRAVIT KOMENTÁŘnahlásiť |
![]() | Jana I. (dzejkej) ID 9980, mimibazar.sk/dzejkej (20.6.2008, 13:39) |
Mňam už som dostala chuť, ale nič z prísad okrem uhoriek nemám doma ![]() ![]() Musím si všetko pozháňať a určite si urobím túto dobrôtku. Mňáááááám ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Iveta S. (yvett) ID 11052 (12.6.2008, 9:41) |
Tento aspik som robila na jednu oslavu a mal veľký úspech, vďaka za skvelý receptík ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zdenka H. (Zdenka55) ID 24381 (14.4.2008, 15:17) |
Marcelka, do koľko ml vody dávaš prosím napučať želatínu a 1,5 hrnčeka vody, t.j. 2,5 dl- do toho sa dá bujón a uvarí sa? Ďakuejm |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Miriam Š. (maminka) ID 875 (9.4.2008, 16:02) |
To je perfektné ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Silvia A. (chelsy) ID 8751, mimibazar.sk/chelsy (8.4.2008, 7:46) |
![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Iveta S. (yvett) ID 11052 (8.4.2008, 7:31) |
Perfektný nápad ako vždy, ste skvelá kuchárka. Keby ste vydala kucharskú knižku, tak by určite išla na dračku. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lívia C. (Livka299) ID 8343, mimibazar.sk/livka299 (7.4.2008, 21:34) |
Kraasne dakujem za inspiraciu, pridavam k oblubenym ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Estera L. (saxinka) ID 14692 (7.4.2008, 21:13) |
Marcelka, v prísadach nie sú krabie tyčinky ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (7.4.2008, 21:25) |
Vďaka, Esterka.... aj tie sú dosť potrebné ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |