. .. .. .. .. .. .
. .

SEGEDÍNSKY GULÁŠ - RECEPT 42480

Jana K. (bula91) ID 84802
.
mimibazar.sk/bula91
Oblasť: Lučenec
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.3.2009
Naposledy: 20.9.2020 12:19
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 85
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 6
NÁVODY 0

BRAVČOVÉ MÄSO

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)


SEGEDÍNSKY GULÁŠ


[ recept č. 42480 zo dňa  ]


SEGEDÍNSKY GULÁŠ


POTREBNÉ PRÍSADY

Na prvý pohľad celkom obyčajný ,no môj priateľ, keď ho jedol prvý krát skonštatoval, že je lepší ako JA :) ! Keby som bola ješitná som sa mohla aj uraziť, ale pochopila som, že to bolo najväčšie ocenenie môjho láskyplného varenia :)) POTREBUJEME : - 1 kg bravčový bôčik 5 ks cibuľa 2 KL soľ 1 KL korenie mleté 3 KLpaprika sladká mletá 3 ks čili paprička 1 kg kapusta kyslá 0,5 l smotana na varenie 1 dcl olej slnečnicový

POSTUP PRÍPRAVY

1. Najdôležitejší krok je kúpiť prerastený kvalitný bôčik. Bôčik nakrájame ostrým nožom /ak nie je ostrý tak mäso našklbeme a odrazí sa to na kvalite/ na rezance asi 1,5 cm široké. Cibuľu zo skúsenosti nekrájam na "drobno" ale prekrojím na polovice a narobím len také polkolieska.

2. Cibuľu speníme na oleji len tak do sklovita a pridáme nakrájaný bôčik. Bôčik necháme "obelieť" zo všetkých strán. Pridávanie korenín má svoj význam a tak začneme s čiernym mletým korením, chvíľku orestujeme a pridáme červenú mletú sladkú papriku to všetko za stáleho miešania pričom už znížime teplotu na stav dusenia. Nakoniec pridáme soľ a čili papričky /nie sú povinné/, soľ pustí šťavu z mäsa.Je dôležité pridávať koreniny v poradí ako odporúčam. Keď sa vydusí vlastná šťava podlejeme horúcou vodou /aby sa mäso studenej nezľaklo/ počas vydusenia si mäsko zoberie chuť z korenín. Dobre podliate mäso dusíme cca 1 hodinu . Až keď je mäso mäkké, pridáme ocedenú kapustu, pridáme k dusiacemu sa mäsku a podusíme asi 10-15 minút. Kapusta dlhým dusením zmäkne a je mliazgavá. Na záver zalejeme smotanou na varenie, necháme zovrieť a je to ! Segedínsky guľáš v zásade nezahusťujem múkou ani ničím iným však sa zahustí knedlikom !

3. Podávame s knedlikom, alebo s fajným čerstvým chlebíkom. :)

Naozaj je veľmi dobrý vďaka postupu v pridávaní korenín. Ja osobne som segedínsky guláš nikdy nemusela, ale z tohto si dám aj dva taniere :)
PRAJEM DOBRÚ CHUŤ :) !!!
<< ÚŽASNÝ RYŽOVÝ NÁKYP | SEGEDÍNSKY GULÁŠ | Veľmi chutná žemlovka podľa mňa :)) rýchla a jednoduchá >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Yveta K. (kaya60) ID 162902 (12.12.2014, 19:44)
Vyskusala som a je ozaj fantasticky, len sa tak za nim zaprasilo, a to ja nie som teda velka kucharka :)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Stanislava F. (sluko) ID 297835 (23.11.2014, 11:45)
(clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Erik B. (Lich_fet) ID 29918 (9.6.2014, 9:15)
Najlepší recept na segedín aký som kedy našiel (clamp)
Fakt klobúk dolú (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana K. (bula91) ID 84802, mimibazar.sk/bula91 (12.6.2014, 8:25)
,-) ,-) DAKUJEEEEM (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
magdaléna c. (megi118) ID 105517 (2.10.2013, 20:33)
Vyzsrá to fantasticky, mňam. (clamp) (clamp) (Y) (Y) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea F. (andrea1802) ID 234554 (22.8.2013, 22:23)
Mnaam (Y) vyzera uzasne. manzel si rozkazal, tak uvidim ci aj mne bude chutit, lebo on zje vsetko 8o| 8o| (pl)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana K. (bula91) ID 84802, mimibazar.sk/bula91 (23.8.2013, 14:59)
,-) ,-) dúfam, že bude :)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu