končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Bravčové na divoko[ recept č. 4712 zo dňa 30.3.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY 500g bravčového mäsa, toľko plátkov slaniny,koľko plátkov mäsa nakrájame, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, soľ. ml.č. korenie, ml. sladkú červenú papriku, korenie na divinu, provensálske korenie, bazalku, gyros, majoránku, sušenú pažítku, červené víno, olivový olej POSTUP PRÍPRAVY Toto mäsko je ďalšie z našich TOP receptov, keďže som mala málo bravčového karé, tak som skúsila aj kuracie, preto v postupe budem vždy v zátvorke uvádzať ako som ja improvizovala. Už som ho robila aj bravčového stehna. Je to mňamka, len škoda, že na obrázku to tak nevyzerá. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI naklepané, nasolené a nakorenené bravčové kare a kuracie cecky na olivovom oleji speníme cibuľu a osmažíme mäso ( aj kuracie), aby sa my ho ľahšie opekalo, tak som si opečené vyberala do misky cesnak , korenie na divinu a víno, značku si vyberte podľa vlastného uváženia, nie som odborník na víno, ja ho nemusím , ale darovanému koňovi sa na zuby nepozerá ( ak to budete variť, keď nebudete mať nablízku chlapa, tak si dajte otvoriť vínko skôr, ja som s ním zápasila, kým som ho otvorila) najprv vrátime do hrnca bravčové mäso, pridáme cesnak nakrájaný na tenké kolieska, korenie na divinu, ml.červ. papriku, podlejeme vínom a varíme 10 minút ( potom pridáme kuracie mäso a varíme ďalších 10 minút), ak je málo šťavy dolejeme víno musí to byť takto zaliate keď je aj kuracie uvarené, pridáme majoránku, gyros, provensálske korenie, bazalku a necháme krátko prejsť varom mäsko preložíme do pekáča, na každý plátok mäsa položíme plátok slaniny ( môže kľudne aj viac), zalejeme šťavou posypeme pažítkou (ja som memala) a pečiem v rúre asi 20 minút, kým sa šťava nezahustí a slaninka pripečie upečené podávame s dusenou ryžou a kompótom, alebo šalátom, komu sa čo ráči a samozrejme vínkom ( ale bude ho treba dve fľaše, lebo ja som spotrebovala celú len na mäso) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (24.5.2008, 10:57) | |
Ahoj Evka, tak dnes som po sto rokoch presvedčila toho môjho na bravčovinku a robím ju podľa tohto receptu. Už sa nám zapeká a vyzerá to byť super . Akurát, že som troška improvizovala a dala som biele víno, lebo momentálne sme mali otvorené to, ale vôbec to nevadí, už som ďobala z pekáča a chutí to super. Ak môžem poradiť, tak skús nabudúce pridať aj zo 15 bobuliek borievok, tie dávam do diviny vždy a spravia super chuť. Napíšem či chutilo, ale určite bude. | |
ODPOVEDAŤ |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (24.5.2008, 11:14) | ||
Ahoj Lucka , dik za tip, určite vyskúšam aj tie borievky , jaj jak mi slinky tečú ,dala by som si , daj aj foto do albumiku ako ti to vyšlo s bielym vínkom | ||
ODPOVEDAŤ |
zuzana v. (zuziqa) ID 21362 (7.5.2008, 20:02) |
Tak toto som varila minulú nedeľu a mňamka neskutočna.Trocha aromatická no zato netradičná chuť.Keby som nevedela aké mäsko to je tak poviem ,že čista dzivočina.Fakt vrelo odporúčam babenky.ahojky |
ODPOVEDAŤ |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (8.5.2008, 11:34) | ||
Teším sa, že chutilo | ||
ODPOVEDAŤ |
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (21.4.2008, 14:46) | |
Tak som v sobotu rozmýšľala, čo urobím, čo sme ešte nemali a našla som tento receptoš. Musím povedať, že to bol dobrý výber a to isté si myslí aj môj manžel. Takže, Evulqa, odskúšané, zapísané, všetkým veľmi chutilo -->určite sa bude u nás opakovať. | |
ODPOVEDAŤ |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (21.4.2008, 21:08) | ||
ani nevieš ako ma to teší | ||
ODPOVEDAŤ |
Zdenka A. (azdenka) ID 26949 (6.4.2008, 14:04) | |
Dnes sme toto mäsko mali na obed,pripravila som ho z bravčového stehna a podávala so zemiakmi s cibuľkou a petržlenovou vňatou,bolo výborné určite sa nevarilo naposledy. | |
ODPOVEDAŤ |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (6.4.2008, 17:57) | ||
tak to ma veĺmi teší | ||
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (3.4.2008, 0:25) | |
tak toto určite skúsim. A myslím vážne, Evka, vyzerá to super. Dúfam, že aj tomu môjmu to bude brať, čo je od diviny, to on môže. Takto aspoň zamaskujem, že je to bravčovina. | |
ODPOVEDAŤ |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (3.4.2008, 19:55) | ||
tak daj potom vedieť, či to zistil | ||
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (5.4.2008, 9:13) | |||
Evulqa, vedieť dám určite, ale jeho neoblafnem . Je to vyučený kuchár, tak naňho triky s koreninami neplatia. Má na to nos . A keďže u nás je bravčové tak raz za dva mesiace , tak to bude v pláne niekedy v apríli, máji. Lebo pred týždňom sme dojedli segedínsky guláš. ALe určite ho spravím ako budem mať bravčovinu. | |||
ODPOVEDAŤ |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (5.4.2008, 10:16) | ||||
Jej, aj ja chcem mať doma kucháraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa | ||||
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (5.4.2008, 12:43) | |||||
By si si ty rýchlo rozmyslela, keby sa ti špáral do každého hrnca s radou, ale varechy by sa nechytil . A ak niekedy sa náhodou aj chytí, tak by si nechcela čistiť ten šporák. | |||||
ODPOVEDAŤ |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (5.4.2008, 17:43) | ||||||
môj síce nieje kuchár, ale ten sa mi motá kolo hrncov, vždy mi všetko len mieša, lebo sa asi bojí, že mi to prihorí, nevie pochopiť, že mäso sa musí vo vlastnej šťave najprv dobre vydusiť,a by bol ten výpek, tak mi dvíha pokrievku a mieša, ja sa hnevám a on že to podlej vodou no ale to už bude varené, vieš, čo chcem povedať, ale zase mi aj dosť pomáha | ||||||
ODPOVEDAŤ |
MARIANA B. (12MAJKA21) ID 18382, mimibazar.sk/12majka21 (31.3.2008, 22:19) | |
no ja by som z tokto receptu bola opitá , vyzera skvelo ale kde ide alkohol to nemusím, pa | |
ODPOVEDAŤ |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (31.3.2008, 22:30) | ||
Marianka, ja som mala taký nejaký čudný pocit poobede , ale len chvíľku, veď ten alkohol sa z toho vyparí počas varenia aj pečenia, ale ak ho vôbec nechceš, tak sa to dá aj bez neho, dala by som viac červenej papriky, bujón aj tak tam tú chuť prebije slaninka, mňaaam | ||
ODPOVEDAŤ |
Iveta S. (yvett) ID 11052 (31.3.2008, 7:46) | |
Vyzerá to veľmi fajn, určite vyskúšam . Mám rada takéto receptíky | |
ODPOVEDAŤ |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (31.3.2008, 22:16) | ||
Cauko Ivka, daj potom vedieť, či chutilo | ||
ODPOVEDAŤ |