. .. .. .. .. .. .
. .

Hubové rizoto - RECEPT 46987

Paola W. (Velcikova) ID 9522
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 18.12.2006
Naposledy: 28.10.2013 11:34
Aktualizácia: 3.3.2013 19:39
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 4
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 12
NÁVODY 0

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Hubové rizoto


[ recept č. 46987 zo dňa  ]


Hubové rizoto


POTREBNÉ PRÍSADY

ryža (jasmínová) slepačí alebo zeleninový vývar (bujón) 300g húb (jeden druh, alebo zmes) olivový olej, tymián (čerstvý), petržel (čerstvý), cesnak, cibuľa, korenie, mletá paprika, citrónová šťava, stonkový zeler, 100 ml bieleho vína, kúsok masla, parmazán

POSTUP PRÍPRAVY

Trochu zložitejšie rizoto - príprava zaberie viac času, lebo musíme všetko pokrájať a nasekať, ale výsledok je super.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Nakrájame ingrediencie - huby na tenko, tymian a petržel zbavíme tvrdých stoniek, cesnak na drobno, vytlačíme pólku citróna, zeler nakrájame na kolieska, cibuľu na drobno, parmazán nastrúhame. A pripravíme vývar, ktorý zovrejeme.


Na horúcu panvicu nalejeme trocha oleja a pridáme trištvrtinu húb a tymián. Tak po minútke - dvoch dusenia pridáme nasekaný cesnak a soľ a ďalej dusíme pár minút. Potom odstavíme, pridáme nakrájaný petržel, mletú papriku, korenie a citrónovú šťavu podľa chuti.


V hrnci rozohrejeme olej a osmahneme cibuľu. Pridáme zeler a dusíme, kým je zelenina makká. Pridáme ryžu a pražíme tak 2-3 minútky. Na opraźenú ryžu prilejeme víno a necháme vsiaknuť. Po vsiaknutí vína do ryže pridáme prvú naberačku vývaru. Ryža nebude plávať - bude navlhčená, aby sa nám nepripekala a zároveň aby sa mala v čom dovariť..


Po vsiaknutí prvej naberačky pridáme do ryže aj hotové huby a pridáme ďaľšiu naberačku vývaru. Takto to robíme až kým ryža nie je hotová - cca 15 min a 4 naberačky... Na koniec pridáme poslednú štvrtinu čerstvých húb a trocha masla, ktoré nám zjemní chuť.


Podávame posypané parmazánom.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Taliansky guláš | Hubové rizoto | Guacamole >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu